Terug
Sluiten
image

Zwarte keukens

Maak van je huis een Wooning

Zwarte keukens zijn helemaal in. Waar voorheen voornamelijk wit te vinden was in de keuken, kiezen mensen steeds vaker voor zwarte kastjes, een zwarte kleur op de muur of zwarte details zoals een zwarte kraan. Zwart is goed te combineren met andere donkere kleuren, zoals grijs. Zo creëer je gemakkelijk een keuken met donkere kleuren. Wil je meer weten over zwarte of donkere keukens? Lees dan snel verder en ontdek hoe je zwart kan implementeren in jouw keuken.

Zwart combineren met stijlen

Het fijne van zwart in de keuken is dat de kleur te combineren is met vrijwel elke interieurstijl. Zo kun je ervoor kiezen om een mat zwarte keuken te creëren, dit zorgt voor een stoere uitstraling. Is een mat zwarte keuken niet helemaal jouw ding? Kies dan voor de middenweg en implementeer het zwart in je industriële keuken. Je combineert zwart gemakkelijk met de stoere en robuuste uitstraling van een industriële keuken. Ook hoogglans zwarte keukens zijn verkrijgbaar bij Wooning. Deze zwarte hoogglans keukens passen goed in een moderne keuken. Bij een moderne keuken staat de luxueus, chique uitstraling centraal en daar past zwart hoogglans goed bij. 

Zwart met andere materialen

Zwart is een van de makkelijkste kleuren om te combineren met verschillende materialen. Het past vrijwel overal bij. Hout is in veel keukens te vinden. Zwart past hier mooi bij. Kies je voor een zwarte keuken met houten blad of een zwart houten keuken? Een zwarte keuken met hout is eindeloos te variëren. Hout niet helemaal jouw materiaal in de keuken? Ook met bijvoorbeeld marmer kun je jouw zwarte keuken aankleden. Denk eens aan een zwart marmer keukenblad of aan een zwart marmer blad tegen de wand aan. Wil je een echte eyecatcher? Ga dan voor een wit marmeren blad in jouw zwarte keuken. Ook met beton in de zwarte keuken valt eindeloos te variëren. Een zwart beton keukenblad is bijvoorbeeld erg stijlvol.

Zwart met wit en grijs

Wanneer je kiest voor een zwarte keuken, hoeft natuurlijk niet alles zwart te zijn. Zwart is bij uitstek dé kleur om met andere kleuren te combineren. Wit en grijs zijn twee kleuren die altijd bij zwart passen. Maak een zwart witte keuken, om een speelse uitstraling te creëren. Dan kan eenvoudig door een licht blad te kiezen wanneer de rest van de keuken in donkere kleuren gehuld is. Wil je geen wit in jouw keuken? Kies dan voor een grijs blad in jouw zwarte keuken. Grijs is een multifunctionele kleur met enorm veel tinten. Kies aan de hand van jouw stijl een donker- of lichtgrijze kleur. 

Zwart past altijd

Wat voor keukenopstelling jouw keuken heeft, een zwarte keuken past in elke opstelling. Creëer een zwarte keuken met een zwart kookeiland of kies ervoor om alleen het eiland de kleur zwart te geven. Ook een hoekkeuken kan goed in de kleur zwart, plaats een zwart keukenblok in jouw zwarte hoekkeuken, zodat de donkere kleur niet overheerst. Het maakt niet uit of je een kleine, rechte of U-vorm keuken hebt, zwart kun je er altijd in implementeren. 

Zwarte elementen

Is een zwarte keuken te veel van het goede? Kijk dan of je het zwart in de details kan plaatsen. Een zwarte kraan, een donkere wasbak of zwarte handvaten op de keukenkastjes. Dat zijn minder ingrijpende veranderingen dan een zwarte muur of een heel zwarte keuken, maar creëren net wat meer stijl en sfeer in je keuken. Ook voor de deurtjes van je keukenkastjes kun je voor zwart gaan, plaats er een grijs of wit keukenblad op en je hebt een stijlvolle keuken. Of draai het juist om en kies voor een zwart keukenblad. Genoeg keuze voor zwarte keuken accessoires.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE

Maak van je huis een Wooning

Is een zwarte keuken iets voor jou of wil je meer inspiratie opdoen hiervoor? Plan dan eenvoudig online een afspraak in bij Wooning. Hier ontdek je talloze zwarte keukens, maar ook laten de adviseurs je graag alle andere mogelijkheden zien.

Het uitgebreide advies is uiteraard geheel vrijblijvend en gratis!