Terug
Sluiten
image

Witte keukens

Maak van je huis een Wooning

Een witte keuken is tijdloos en daarom nog steeds een van de meest populaire keukens. Met een lichte keuken zit je altijd goed, van welke keukenstijl je ook houdt. Bovendien kan je een keuken met lichte kleur perfect combineren met andere kleuren en materialen. Meer weten over keukens in het wit? Lees dan snel verder.

Verschillende stijlen witte keukens

We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Hoogglans witte keuken
De witte hoogglans keuken, ook wel de moderne witte keuken, is een veel gekozen optie. Deze strakke witte keuken zorgt dankzij de kleur voor een erg open uitstraling. Bovendien zorgt de weerspiegeling van een keuken in wit hoogglans ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. Een witte moderne keuken kenmerkt zich door het minimalistische en strakke uiterlijk. Zo gaan een keuken in hoogglans wit en een greeploos design hand in hand. Met een moderne keuken in het wit kies je voor een luxe uitstraling.

Mat witte keuken
Een keuken in mat wit heeft een elegante en tegelijkertijd stoere uitstraling. Een ander voordeel van een witte matte keuken is dat deze minder gevoelig is voor vingerafdrukken en vlekken. Wil je een modern geheel met een twist creëren? Ga dan voor een keuken in mat wit met greeploos design.

Landelijke keuken in het wit
Ben jij fan van de witte landelijke keuken? Dat is niet gek, aangezien de keuken in landelijk wit zorgt voor een frisse en tegelijkertijd warme sfeer. Door een landelijke keuken in het wit met hout te combineren, voeg je veel gezelligheid toe aan de keuken. Een witte keuken met landelijke stijl is vaak een fijne leefkeuken waarin je je graag bevindt. 

Wit combineren met andere kleuren

Wit met zwarte keuken
Een wit zwarte keuken is al jarenlang een erg populaire keuze. Met een zwart wit keuken creëer je namelijk een bijzonder contrast. Wil je de lichte kleur wel laten overheersen? Ga dan voor een witte keuken met zwart blad. Bij een keuken in het wit met zwart blad beslaat de witte kleur alsnog het grootste gedeelte, maar zorgt het blad wel voor een stijlvolle twist. Een keuken in wit zwart kan je helemaal zo in delen als jij wilt. Ook een zwarte keuken met wit blad behoort tot de mogelijkheden, of bijvoorbeeld een keuken met zwart wit motief door tegeltjes tegen de achterwand te plaatsen.

Wit met grijze keuken
Met een keuken in grijs wit zorg je voor een iets subtieler contrast. Omdat bij een keuken in wit grijs de kleuren minder tegen elkaar afsteken, oogt dit iets rustiger. Je creëert dit door een witte keuken met een grijs blad te combineren. Bij een witte keuken met grijs blad behoud je de open uitstraling maar doorbreek je het geheel dankzij de grijze kleur.

Wit combineren met andere materialen

Witte keuken met hout
Een keuken in het wit met hout is een van de meest gekozen combinaties. Zo gaan een witte keuken en houten blad prachtig samen. Bij een witte keuken met hout wordt de open, lichte uitstraling gecombineerd met het warme karakter van het hout. Een compleet witte houten keuken behoort ook tot de mogelijkheden. Liever op een laagdrempelige manier deze kleur en dit materiaal combineren? Ga dan voor een witte keuken met houten accenten, zoals bijvoorbeeld snijplanken of grepen. Of juist een keuken van hout met witte accenten.

Wit met marmeren keuken
Ga jij graag voor een op en top chique uitstraling? Dan is een keuken in wit marmer iets voor jou. Overweeg in plaats van een compleet wit marmer keuken bijvoorbeeld een wit marmer keukenblad. Ook hier zijn er weer verschillende combinatiemogelijkheden: een witte keuken met marmer blad in een andere kleur zorgt eveneens steeds voor een luxe uiterlijk.

Witte keuken met betonlook
Voor een wat stoerdere uitstraling combineer je een witte keuken met een beton blad. Wil je wel de uitstraling van beton, maar dan voor een zachter prijsje? Overweeg dan een witte keuken met een betonlook blad. Een witte keuken en betonlook blad zorgen voor een aangenaam en stijlvol contrast. 

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE

Witte elementen in de keuken

Is een compleet witte keuken voor jou iets teveel van het goede?

Keukenbladen
Met een wit aanrechtblad zorg je er gelijk voor dat jouw ruimte groter oogt. Daarnaast zorgt een keukenblad in het wit voor een open uitstraling. De keuzes van materiaal voor een wit keukenblad variëren. Je gaat bijvoorbeeld voor een wit composiet aanrechtblad of een wit graniet keukenblad. Het grootste verschil is dat een wit composiet keukenblad minder tegen hitte is bestand. Met een aanrechtblad in het wit zorg je direct voor een optische verruiming van de ruimte. Een witte keuken met wit blad behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden, wanneer jij wel een compleet witte keuken wilt. 

Kookeiland
Een kookeiland in het wit voegt ook gelijk een open sfeer toe aan jouw keuken. Kies bijvoorbeeld voor een kookeiland in hoogglans wit of een mat wit kookeiland. Je kunt zorgen voor een mooi geheel door een witte keuken met bijpassend eiland te combineren of contrasteren door een keukeneiland in het wit toe te voegen aan een andere kleur keuken. 

Een witte keuken met kookeiland is in alle gevallen een gezellige plek waarin je voldoende werkruimte hebt.

Grepen
Ook grepen in de keuken die wit gekleurd zijn, behoren tot de mogelijkheden. Of juist het gebrek hieraan: want de greeploze witte keuken wint steeds meer aan populariteit.  Een keuken in witte kleur die greeploos is, ziet er strak en minimalistisch uit. Een witte greeploze keuken ziet er daarnaast ook erg exclusief uit. Een greeploze keuken in het wit lijkt haast uit een geheel te bestaan. 

 

Maak van je huis een Wooning

Is een witte keuken iets voor jou of wil je meer inspiratie opdoen hiervoor? Plan dan eenvoudig online een afspraak in bij Wooning. Hier ontdek je talloze witte keukens, maar ook laten de adviseurs je graag alle andere mogelijkheden zien.

Het uitgebreide advies is uiteraard geheel vrijblijvend en gratis!