Terug
Sluiten
image

Kies jouw ideale badkamer kleur

Maak van je huis een Wooning

De keuze voor de juiste badkamer kleur zorgt voor een ideale sfeer in de badkamer. Van welke kleuren jouw badkamer mag worden voorzien hangt geheel af van jouw eigen persoonlijke smaak. Kleur in de badkamer aanbrengen kan op talloze manieren. Kleur dient niet alleen als decoratie, maar heeft ook effect op de sfeer, op jouw gevoelens en op de ruimte. De juiste badkamer kleur kiezen kan dan ook een lastige opgave zijn. Om je te inspireren heeft Wooning diverse badkamer kleuren en samenstellingen bij elkaar gezet. Bekijk de mogelijkheden en ontdek jouw perfect gekleurde badkamer bij Wooning.

Kleurgebruik bepaalt de uitstraling in de badkamer

Kleur is een krachtig middel en als je dit op de juiste manier inzet kun je er veel plezier van ervaren in jouw ideale badkamer. Ben je op zoek naar een rustgevende kleur voor de badkamer? Dat snappen wij helemaal. De badkamer is natuurlijk een plek waar je volledig tot jezelf kan komen en die de nodige ontspanning geeft. Om een rustige sfeer in de badkamer te brengen adviseren wij grijstinten, pasteltinten of diepere kleuren te gebruiken. Ben je meer op zoek naar een badkamer die warmte uitstraalt? Kies dan voor warme natuurlijke kleuren waarin geel verwerkt zit. Om de ruimte van de badkamer groter te laten ogen is het gebruik van lichte kleuren ideaal. Denk bijvoorbeeld aan wit, beige of lichtgrijs, hiermee creëer je een ruimtelijke sfeer. Ga je daarnaast voor verschillende kleurcombinaties of voor een uniek geheel? De keuze voor de badkamer kleur is aan jou!

Verschillende kleuren badkamers

Zwarte badkamer

Een van de laatste badkamertrends is een donkere badkamer. Een zwarte badkamer zorgt voor een stoer en uniek effect. Daarnaast zorgen donkere kleuren voor een rustig en veilig gevoel in jouw badkamer.

Witte badkamer

Een witte badkamer is altijd een goede, tijdloze keuze en past bij diverse badkameraccessoires. Wit is eveneens goed te combineren met andere kleuren. Mocht je de ruimte toch wat kleur willen geven, denk dan bijvoorbeeld aan kleurrijke handdoeken of een kleurrijke wasmand. Je raakt in ieder geval niet snel uitgekeken op een witte badkamer!

Grijze badkamer

Een grijze badkamer heeft dezelfde pluspunten als een witte badkamer. Het past namelijk bij iedere stijl en is altijd een goede keuze. Je hebt natuurlijk nog de keuze uit diverse grijstinten. Om een rustgevende sfeer te creëren kun je het beste kiezen voor lichte grijstinten. Hou je wat meer van een rauw randje? Dan zijn de donkergrijze tinten zeker iets voor jou!

Zwart-witte badkamer

Zwart en wit zijn kleuren die elkaar goed aanvullen, ook in de badkamer. Het zijn twee tegenpolen, maar door het stoere zwarte met het lichte vredige van wit te combineren zorgt dit voor een unieke uitstraling in de badkamer.

Grijs-witte badkamer

Een grijs-witte badkamer zorgt voor een vriendelijke en rustige uitstraling. De combinatie van grijs en wit is tijdloos en zeer elegant. Je kunt de badkamer afmaken met leuke gouden accessoires voor de ultieme look. 

Beige badkamer

Zou je graag een warme uitstraling willen creëren in de badkamer? Kies van voor beige of zandkleur badkamer. Deze kleur is rustig en ontspannend en laat accessoires in de badkamer opvallen. Met een beige badkamer breng jij de wellness sfeer in eigen huis.

Blauwe badkamer

Een andere rustgevende kleur die zeker niet mag ontbreken is blauw. Een blauwe badkamer straalt de kleur uit van de zee. Geen wonder dat het een rustgevend en positief effect heeft op emoties. Natuurlijk zijn er verschillende blauwtinten van licht tot donker, zeker voor ieder wat wils.

Het combineren van stijlen en kleuren

Badkamerstijlen en kleuren bepalen de sfeer in je badkamer. Zit je liever niet vast aan één vaste badkamer kleur? Ook combinaties van verschillende badkamer kleuren en stijlen zijn mogelijk. Combineer bijvoorbeeld een landelijke badkamer met zwart-wit geblokte tegels. Heb je meer interesse in de moderne badkamer? Maak dan gebruik van warme kleuren en maak van je moderne badkamer een aangename plek. Maar ook de industriële badkamerstijl behoort tot de opties. Deze stijl maakt gebruik van donkere kleuren en ruwe materialen zoals beton, rvs of grof bewerkt hout. Badkamers worden steeds meer een plek om te ontspannen, waar je de deur op slot doet en even tijd voor jezelf neemt. Kies daarom een badkamer die precies aan jouw smaak voldoet en waar je je thuis voelt. Lees meer over de uitgebreide keuze en trends in badkamerstijlen bij Wooning of bestel ons gratis magazine voor meer inspiratie.

Ben je benieuwd geworden naar de badkamer kleuren van Wooning?

Kleuren bepalen de uitstraling van jouw interieur, het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te maken. Bij Wooning kun je terecht voor kwalitatieve en stijlvolle badkamers. Ben je benieuwd geworden naar de verschillende mogelijkheden van badkamer kleuren? Kom dan eens een kijkje nemen in een van onze winkels of maak online een afspraak. De adviseurs van Wooning adviseren en inspireren je graag over alle mogelijkheden en de nieuwste trends voor jouw ideale woning.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE