Terug
Sluiten
image

Houtlook vloer

Voor als je écht iets tijdloos wilt

Een houtlook vloer is een toevoeging aan ieder interieur en brengt een warme sfeer in huis. Een nieuwe vloer is dan ook bepalend voor uw woonbeleving. Een houtlook vloer zorgt voor een rustige basis in huis en brengt de ruimte weer tot leven. Zijn houtlook tegels iets voor jou? Wooning vertelt je graag meer over de diverse mogelijkheden van houtlook tegels.

Houtlook vloeren in verschillende soorten en maten

Wooning beschikt over een ruim assortiment houtlook tegels met elk een ander en uniek design. Van brede en lange massieve planken tot kleinere design planken en van keramisch parket tot laminaat en PVC houtlook vloeren. Ook het keramisch parket in visgraat design behoort tot de een van de vele mogelijkheden. Bij een visgraatvloer met houtlook worden de planken recht op elkaar gelegd, in een schuin patroon. Dit creëert een zogenaamde visgraat.

Een voordeel van een houtlook vloer is dat vloerverwarming kan worden geplaatst, terwijl dit bij een echte houten vloer niet mogelijk is. De afmetingen van houtlook tegels variëren van 60 cm tot en met 150 cm. Net als bij echt hout zijn er diverse houtlook tegels, want elke houtsoort is immers anders en heeft een eigen tekening en structuur. Ben je nog op zoek naar meer inspiratie voor jouw ideale houtlook tegels? Laat je dan eens inspireren door ons nieuwe gratis magazine van Wooning. Dit magazine staat boordevol trends, tips en inspiratie.

Wat is houtlook?

Een houtlook tegelvloer wordt ook wel een keramisch parket genoemd. Keramische tegels lijken sprekend op echte houten tegels, maar zijn deze bewerkt met klei en een glazuurlaag. Houtlook tegels hebben daardoor dezelfde warme uitstraling als echt hout, maar bezitten daarnaast ook de vele voordelen van keramiek. Keramische tegels zijn namelijk hygiënisch en ook goed te onderhouden. Je hoeft immers de vloer niet te schuren of te lakken. De plavuizen met houtlook zijn ook nog eens vlekbestendig. Door de nieuwste technologie zijn houtlook vloeren vrijwel niet van houten planken te onderscheiden. De tegels met houtmotief ogen niet alleen zoals hout, maar voelen ook exact als hout aan.

 

Voordelen van houtlook tegels voor iedere ruimte

Houtlook tegels zijn voor diverse ruimtes geschikt, denk bijvoorbeeld aan de woonkamer, toilet, keuken of de badkamer. Deze houtlook tegels zijn namelijk vochtbestendig en onderhoudsvriendelijk. Vandaar dat een houtlook vloer in het gehele huis tot zijn recht komt. Een ander voordeel van het keramisch parket is dat deze geen stof opneemt, dus ideaal voor vloertegels in de woonkamer! Kortom, als je graag een warme uitstraling wilt creëren in de woonkamer of badkamer, dan zijn houtlook tegels de perfecte keuze. Met de houtlook tegels haal je namelijk een onderhoudsvriendelijke vloer in huis die je in elke ruimte kunt toepassen.

PVC vloer houtlook

Heb je altijd al een houten vloer in huis willen hebben, maar zit je niet te wachten op de nodige onderhoud die daarbij komt kijken? Dan is een PVC vloer met houtlook zeker iets voor jou! Deze houtlook tegels zijn erg sfeervol en brengen daarnaast de voordelen van een PVC vloer met zich mee. Een PVC vloer in houtlook heeft namelijk weinig onderhoud nodig en kan prima tegen een stootje. Bovendien is een PVC vloer in houtlook voordeliger dan een echte houten vloer.

 

Ben je benieuwd geworden naar de houtlook tegels van Wooning?

Tegels bepalen de uitstraling van jouw interieur, het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te maken. Bij Wooning kun je terecht voor kwalitatieve en stijlvolle tegels. Ben je benieuwd geworden naar de verschillende mogelijkheden van houtlook tegels? Kom dan eens een kijkje nemen in een van onze winkels of maak online een afspraak. De adviseurs van Wooning adviseren en inspireren je graag over alle mogelijkheden en de nieuwste trends voor jouw ideale woning.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE