Terug
Sluiten

Keukenopstellingen binnen elk budget

Bij het kopen van een nieuwe keuken heb je de keuze uit verschillende keukenopstellingen. De keukenopstelling bepaalt voor een groot deel het gebruiksgemak van jouw keuken en is daarom erg belangrijk. Natuurlijk wil je het maximale uit de ruimte halen. We helpen je dan ook graag bij het maken van de juiste keus. We hebben de belangrijkste keukenopstellingen op een rij gezet.

Kijk ook eens naar deze opstellingen

Ontwerp je eigen keuken

Wil je weten hoe jouw nieuwe keuken eruit komt te zien? Of zelf aan de slag gaan voordat je naar de winkel komt? Met dit gratis 3D programma van Wooning is het gemakkelijker dan ooit om jouw keuken in te richten. Je kunt eindeloos variëren van inrichting, stijl en veel meer.

  • GRATIS ONLINE TOOL, GEEN DOWNLOAD NODIG.
  • KIES JE EIGEN INRICHTING, STIJL, KLEUR EN NOG VEEL MEER

De ideale keukenopstelling

Je bent van plan om een nieuwe keuken te kopen. Het kan dan soms moeilijk zijn om de ideale opstelling voor je te zien. Met de handige 3D-planner van Wooning kun je vanuit je luie stoel zien hoe jouw nieuwe keuken eruit komt te zien. Wat zijn belangrijke keuzes voor jouw keukenopstelling?

Gebruik van de keuken

De opstelling van de keuken wordt onder andere bepaald door hoe je de keuken denkt te gaan gebruiken. Een efficiënte indeling van de verschillende keukenelementen is het meest geschikt als je voornamelijk wilt koken. Een extra zitje of bar kan praktisch zijn als je samen wilt kunnen eten in de keuken.  

De vorm van je keuken

De gewenste vorm van de keuken bepaalt voor het grootste deel de keukenopstelling. Vanuit de basis van een lineaire keuken kunnen elementen worden toegevoegd.  Je kunt een keukenblad toevoegen aan één of beide zijden. Zo creëer je bijvoorbeeld een hoekkeuken of praktische U-keukenopstelling. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een kookeiland. Met de 3D-planner van Wooning kun je precies zien hoe jouw keuken eruit komt te zien.

Bergruimte

Als je behoefte hebt aan veel bergruimte kun je kiezen voor een kookeiland. Een keukenopstelling met een kookeiland geeft je veel bergruimte door de lades onder de kookunit.  In een zogenaamde parallel keuken kun je ervoor kiezen om één rij in te delen met alleen keukenkasten en de andere rij met inbouwapparatuur. Dit is praktisch en geeft een opgeruimd gevoel.