Open keukens: ruimtelijk en gezellig – Wooning
Terug
Sluiten
image

Open keukens: ruimtelijk en gezellig

Maak van je huis een Wooning

Een open keuken staat in directe verbinding met de woonkamer. Hierdoor ben je betrokken bij alles wat er in de woonkamer gebeurt en wordt koken een sociale bezigheid. Bovendien is een open keuken erg praktisch wanneer je gasten over de vloer hebt. Je kunt je gesprek namelijk voortzetten terwijl je de laatste hand legt aan een nieuwe gang. Wij vertellen je graag meer over de kenmerken en aandachtspunten van deze keukenstijl!

Ruimtelijk gevoel

Profiteer van één grote, open ruimte

Een belangrijk kenmerk van een open keuken is het ruimtelijke gevoel wat hier heerst. Doordat de keuken en woonkamer aaneengesloten zijn, profiteer je van één grote, open ruimte. Vooral wanneer je over een kleine keuken beschikt, kan het dus de moeite waard zijn om een muur door te breken en een mooi geheel te creëren.

Geschikt voor allerlei keukenstijlen

Van klassiek tot modern en van landelijk tot design

Een open keuken leent zich voor vrijwel elke keukenstijl: van klassiek tot modern en van landelijk tot design. Belangrijk is echter wel dat de keuken één geheel vormt met de woonkamer. Zorg daarom dat je in beide vertrekken dezelfde stijl hanteert. Daarnaast is het raadzaam om dezelfde kleuren en materialen te gebruiken.

Aandachtspunten open keukens

Kies voor een opstelling met zicht op de woonkamer

Om een open keuken het beste tot zijn recht te laten komen, raden wij je aan om voor een opstelling te kiezen waarbij je zicht hebt op de woonkamer. Zo sta jeniet met je rug naar familie of gasten die in de woonkamer zitten: wel zo gezellig! Een kookeiland is hiervoor een goede mogelijkheid. Bovendien kun je het eiland ook als bar gebruiken waar mensen aan kunnen plaatsnemen. Een tweede aandachtspunt is de afzuigkap. Omdat de keuken in verbinding staat met de woonkamer, is het des te belangrijker dat je een goed werkende afzuigkap hebt, zodat de kookgeuren zich niet door het hele huis verspreiden. Zorg tot slot voor voldoende opbergruimte, zodat jouw open keuken netjes oogt en je vanuit de woonkamer niet naar rondslingerend kookgerei hoeft te kijken.

Maak van je huis een Wooning

Bij Wooning slaag je altijd voor je keuken of badkamer, want met ruim 55 jaar ervaring is Wooning dé keuken- en badkamerspecialist van Rotterdam en omstreken. We bieden een ruime keuze voor ieder budget én smaak. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Wooning? Kom dan langs in één van onze zes vestigingen in de regio Rotterdam. De Wooning-specialisten blinken uit in kennis en kunde en hebben oog voor detail. Nergens word je zo persoonlijk geholpen.

Ontvang het gratis inspiratie magazine

Vraag nu geheel vrijblijvend het Wooning Magazine aan. Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE