Terug
Sluiten
image

Open keukens: ruimtelijk en overzichtelijk

Maak van je huis een Wooning

Een open keuken kenmerkt zich door de openheid en gezelligheid. Doordat deze keuken in directe verbinding staat met de woonruimte, heb je altijd contact met de rest van het gezelschap. De ruimtelijkheid zorgt voor overzicht en creëert een gezellige sfeer van eenheid. Koken wordt in een open keuken een sociale bezigheid. Vanuit de keuken houd je gemakkelijk de spelende kinderen in de gaten of zet je het gesprek met jouw gasten voort. Kortom, een open keuken staat garant voor een gezellige woonsfeer. Lees hier verder over de mogelijkheden met een open keuken.

De indeling van een open keuken

Openheid creëert ruimte

Het ruimtelijke gevoel van een open keuken is het belangrijkste kenmerk. De directe verbinding tussen de keuken en de woonkamer zorgt voor één groot geheel. Een kookeiland is een veelvoorkomend element in de open keuken, maar ook een grote eettafel kan de twee ruimtes met elkaar verbinden. Eten en leven wordt hierdoor één. De open keuken is erg handig wanneer je de beschikking hebt over een kleine keuken. Door de ruimtelijkheid wordt je keuken groter en creëer je meer mogelijkheden voor de indeling.

Welke keukenstijl kies jij?

Alle mogelijkheden op een rijtje

Vrijwel iedere keukenstijl kan worden toegepast in een open keuken. Van modern tot klassiek en van landelijk tot design. Al deze stijlen passen perfect in een open keuken. Door de keukenfronten, het werkblad en accessoires in een bepaalde stijl te kiezen, geef je gemakkelijk jouw draai aan het keukeninterieur. Bovendien heeft de keukenvloer ook een groot aandeel in de uitstraling van de keuken. Tot slot speelt ook de keuze voor apparatuur een grote rol bij het bepalen van je keukenstijl. Bij een open keuken is het echter wel belangrijk om de keukenstijl en het woonkamerinterieur op elkaar te laten aansluiten. Hiermee creëer je eenheid en worden de twee ruimtes samen één grote, stijlvolle ruimte.

Gebruik de 3D-ontwerper

Maak van jouw huis een Wooning

Ben jij benieuwd hoe een open keuken eruit ziet in jouw huis? Gebruik dan onze handige 3D-ontwerper en maak een online ontwerp van jouw droomkeuken. Hiermee krijg je driedimensionaal inzicht in de mogelijkheden en zie je direct of het design past bij wat jij voor ogen hebt. Wil je advies over jouw 3D-ontwerp? Bewaar en print het ontwerp en breng een bezoek aan een van onze showrooms. Onze adviseurs kunnen je aan de hand van het ontwerp een gepast advies geven over de mogelijkheden.

Maak van je huis een Wooning

Bij Wooning slaag je altijd voor je keuken of badkamer, want met ruim 55 jaar ervaring is Wooning dé keuken- en badkamerspecialist van Rotterdam en omstreken. We bieden een ruime keuze voor ieder budget én smaak. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Wooning? Kom dan langs in één van onze zes vestigingen in de regio Rotterdam. De Wooning-specialisten blinken uit in kennis en kunde en hebben oog voor detail. Nergens word je zo persoonlijk geholpen.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE