Terug
Sluiten
image

Het kookeiland als culinair middelpunt

Maak van je huis een Wooning

Een kookeiland zorgt voor een gezellige sfeer in iedere keuken. Naast de moderne en exclusieve uitstraling, is een kookeiland erg functioneel. Je hebt één plek om het eten voor te bereiden, te koken en samen te eten. Daarnaast biedt dit eiland veel werkruimte, heeft het vaak een geïntegreerde kookplaat en soms zelfs een aangrenzende keukentafel of bar. Dat maakt het een ideale plek om samen te komen en elkaar bij te praten over de dag. Wooning vertelt je meer over het kookeiland als culinair middelpunt van de keuken.

Kookeiland in een kleine keuken?

Een functionele ruimte

Eilandkeukens nemen vaak veel ruimte in beslag, waardoor het niet altijd geschikt is voor een kleine keuken. Je moet immers nog wel lekker om het kookeiland heen kunnen lopen en de ruimte hebben om er te koken. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om een keuken met eiland te plaatsen in een kleinere ruimte. Zo kun je kiezen voor een schiereiland, dat grenst aan één wand. Of juist voor een spoeleiland, waarbij alleen de spoelbak in het kleine eiland is verwerkt en de kookplaat of het fornuis zich ergens anders bevindt. Kleine aanpassingen in de indeling van je keuken leidt soms al tot verrassende mogelijkheden. Wooning adviseert je graag over keukeneiland afmetingen die geschikt zijn voor jouw keukenruimte.

Een exclusieve en ruimtelijke uitstraling

Het kookeiland als design

Een kookeiland trekt direct de aandacht zodra je de keuken binnenstapt. Deze straalt exclusiviteit uit en geeft jouw keuken net dat beetje extra. Bovendien laat het je keuken ruimtelijker ogen. Een kookeiland past in elke keukenstijl, doordat je het keukenblok volledig naar wens kunt samenstellen. Daarom wordt dit ook wel keukeneiland genoemd. In het keukenblok kun je bijvoorbeeld de kookplaat en de spoelbak plaatsen, maar ook een van deze twee is mogelijk. Met de kookplaat, spoelbak en afzuigkap bepaal je voor een groot deel de uitstraling van je eilandkeuken. Daarbij kun je kiezen voor witte keukenfronten en een zwart keukenblad op het kookeiland in een moderne keuken. Of kies juist voor een werkblad van beton of graniet in een industriële keuken. Door de diverse mogelijkheden is er altijd een keukeneiland dat perfect past in jouw keukeninterieur.

Bekijk kookeilanden in onze showroom

Wooning is dé keukenspecialist van Rotterdam en omstreken. Breng een bezoek aan een van onze showrooms waar onze adviseurs je graag de mogelijkheden en alle keukenopstellingen, zoals de keukens met eiland, laten zien. Ook beantwoorden zij graag al je vragen over de totale keukencollectie.

Maak van je huis een Wooning

Bij Wooning slaag je altijd voor je keuken of badkamer, want met ruim 55 jaar ervaring is Wooning dé keuken- en badkamerspecialist van Rotterdam en omstreken. We bieden een ruime keuze voor ieder budget én smaak. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Wooning? Kom dan langs in één van onze zes vestigingen in de regio Rotterdam. De Wooning-specialisten blinken uit in kennis en kunde en hebben oog voor detail. Nergens word je zo persoonlijk geholpen.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE