Het kookeiland als culinair middelpunt - Wooning
Terug
Sluiten
image

Het kookeiland als culinair middelpunt

Maak van je huis een Wooning

Een kookeiland zorgt voor een bijzondere sfeer in iedere keuken. Naast de moderne en exclusieve uitstraling, is een kookeiland erg functioneel. Je hebt één plek om het eten voor te bereiden, te koken en samen te eten. Een kookeiland biedt namelijk veel werkruimte, heeft vaak een geïntegreerde kookplaat en soms zelfs een aangrenzende keukentafel of bar. Dat maakt het een ideale plek om samen te komen en elkaar bij te praten over de dag. Wooning vertelt je meer over het kookeiland als culinair middelpunt van de keuken.

Kookeiland in een kleine keuken?

Een functionele ruimte

Een kookeiland neemt vaak veel ruimte in beslag, waardoor het niet altijd geschikt is voor een kleine keuken. Je moet er immers nog wel lekker omheen kunnen lopen en de ruimte hebben om te koken. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om een kookeiland te plaatsen in een kleinere ruimte. Zo kun je gaan voor een schiereiland, dat grenst aan één wand. Of juist een spoeleiland, waarbij alleen de spoelbak in het kleine eiland is verwerkt en de kookplaat of het fornuis zich ergens anders bevindt. Zo leiden kleine aanpassingen in de indeling van je keuken soms al tot verrassende mogelijkheden. Wooning adviseert je daarover graag op basis van de afmetingen van jouw nieuwe keuken.

Een exclusieve en ruimtelijke uitstraling

Het kookeiland als design

Het kookeiland trekt direct de aandacht zodra je de keuken binnenstapt. Het straalt exclusiviteit uit en geeft jouw keuken net dat beetje extra. Bovendien laat het je keuken ruimtelijker ogen. Het kookeiland past in elke keukenstijl, doordat je het keukenblok volledig naar wens kunt samenstellen. Ga bijvoorbeeld voor witte keukenfronten en een zwart keukenblad in een moderne keuken. Of kies juist voor een werkblad van beton of graniet in een landelijke of industriële keuken. Ook met de kookplaat, spoelbak en afzuigkap bepaal je voor een groot deel de uitstraling van je kookeiland. Zo is er altijd een kookeiland dat perfect past in jouw keukeninterieur.

Ontwerp jouw keuken in 3D!

Ben je benieuwd of een kookeiland in jouw keuken past? Maak dan gebruik van onze gratis 3D-ontwerper! Zo kun je precies de indeling van je keuken bepalen en krijg je een realistisch beeld van hoe jouw nieuwe keuken eruit komt te zien. Heb je nog vragen of behoefte aan advies? Wooning nodigt je uit om je ontwerp mee te nemen naar een van onze showrooms, waar onze deskundige adviseurs je graag te woord staan.  

Maak van je huis een Wooning

Bij Wooning slaag je altijd voor je keuken of badkamer, want met ruim 55 jaar ervaring is Wooning dé keuken- en badkamerspecialist van Rotterdam en omstreken. We bieden een ruime keuze voor ieder budget én smaak. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Wooning? Kom dan langs in één van onze zes vestigingen in de regio Rotterdam. De Wooning-specialisten blinken uit in kennis en kunde en hebben oog voor detail. Nergens word je zo persoonlijk geholpen.

Ontvang het gratis inspiratie magazine

Vraag nu geheel vrijblijvend het Wooning Magazine aan. Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE