Terug
Sluiten

Een nieuwe keuken kopen

Het keukenproces om tot jouw perfecte, nieuwe keuken te komen, verloopt meestal stap voor stap. Bij Wooning raden we onze klanten altijd aan om voldoende tijd uit te trekken om een keuze te maken met betrekking tot de indeling, het ontwerp, de apparatuur en de kleur. Wat heb je nu en wat wil je hetzelfde of anders? In een aantal stappen kom je vanzelf bij de keuken die past bij je levensstijl, je smaak en het kookniveau dat jij of je huisgenoten beheersen.

Stap 1: Keuken inspiratie opdoen

Er zijn zoveel verschillende manieren om je keuken in te richten. Allereerst is de grootte en ruimte natuurlijk bepalend voor je opstelling. Daarnaast zijn er veel verschillende stijlen en kleuren die je kunt toepassen in je keuken.. Het is belangrijk goed de tijd te nemen om te oriënteren en inspiratie op te doen. Het maken van een moodboard via bijvoorbeeld Pinterest kan je helpen om goed in kaart te brengen wat je mooi vindt.

Stap 2: Zelf aan de slag met het ontwerp

Weet jij al waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe keuken? Als je weet wat je beschikbare ruimte is, dan is je volgende stap bepalen wat je echt belangrijk vindt in je keuken. Is jouw keuken het middelpunt van de woning en verwacht je hier veel tijd door te brengen? Dan zijn de keuzes extra van belang. Bedenk wat je minimale wensen zijn voor bijvoorbeeld opbergruimte, werkblad en de benodigde apparatuur. Via onze 3D-ontwerper kun je zelf ook de keuken samenstellen. Op die manier kun je precies de wensen van je wensenlijst toevoegen om je perfecte keuken te creëren. Als je een goed overzicht van je minimale wensen hebt, kun je zelf de keuken kosten bepalen.

Stap 3: Ervaar en speel met de mogelijkheden

Om tot je ideale keuken te komen, zijn er heel veel keuzes te maken. In onze showrooms vind je alle verschillende mogelijkheden voor kranen, frontjes, werkbladen en apparatuur. Het voelen, zien en ervaren van alle producten geeft je een goed beeld van het uiteindelijke resultaat. Onze ervaren adviseurs staan altijd klaar om je te begeleiden en laten je graag alle opties zien.

Stap 4: Plan een adviesgesprek

Voor persoonlijk advies op maat, een uitgewerkte tekening en een heldere prijsindicatie plan je een adviesgesprek met een van onze ervaren adviseurs. De kennis van onze adviseurs met betrekking tot de producten en laatste trends in combinatie met jouw wensenlijst en de beschikbare ruimte in jouw woning zorgen voor het perfecte ontwerp van jouw droomkeuken.

Stap 5: Aankoop

Gefeliciteerd! De offerte en het ontwerp zijn volledig naar je wens en jij zet je handtekening. Alle keuzes voor je droomkeuken staan op papier en nu kan de voorpret beginnen.

Stap 6: Inmeten

Om er zeker van te zijn dat de keuken die je bestelt ook daadwerkelijk past in de beschikbare ruimte bij jouw thuis, wordt er een inmeetafspraak gepland. De inmeter komt dan bij jou thuis om de exacte maten van de keukenruimte op papier te zetten. Ook kijkt hij naar eventuele bijzonderheden zoals de toegang tot de woning en eventuele obstakels zoals ramen en radiatoren. Na het inmeten kom je dan nog één keer in de showroom om met de adviseur definitief af te stemmen hoe de keuken er uit gaat zien. Eventuele wijzigingen zijn tijdens dit gesprek nog mogelijk; na dit gesprek wordt de keuken definitief besteld.

Stap 7: Levering en installatie binnen 6 weken

Bij de levering worden vrijwel alle materialen met zorg in de gewenste ruimte neergezet door onze chauffeurs. De chauffeurs nemen de gehele bestellijst nogmaals met je door om zeker te zijn dat alles geleverd is. Wij vinden het belangrijk om onze klant volledig te ontzorgen. Daarom nemen wij de installatie graag uit handen. Er komt namelijk nogal wat kijken bij het installeren van je keuken. Wij kunnen al binnen 6 weken na aankoop starten met de installatie van jouw nieuwe keuken.

Stap 8: Geniet van je keuken met jarenlange garantie

De laatste, maar belangrijkste stap: genieten van jouw droomkeuken! Wij weten als geen ander dat het kopen en installeren van een nieuwe keuken een tijdrovend & impactvolle gebeurtenis is. Hopelijk hebben we je voldoende ontzorgd en ondersteund tijdens dit proces en kun je vanaf nu maximaal genieten van jouw nieuwe keuken.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE