Terug
Sluiten
image

Badkamertegels

Tegels vind je bij Wooning

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden qua tegels om van jouw badkamer een aangename plek te maken. Badkamertegels zijn natuurlijk functioneel in een vochtige ruimte, maar ze bepalen voor een groot deel ook de sfeer in de ruimte. Welke stijl je ook kiest, badkamertegels zijn er in talloze kleuren, formaten en materialen om jouw unieke badkamer mee te creëren. Lees verder voor inspiratie voor wand- en vloertegels.

  • KEUZE UIT 2000 SOORTEN TEGELS
  • LEVERBAAR IN DIVERSE KLEUREN, PATRONEN EN FORMATEN
  • RUIME COLLECTIE TEGELMERKEN

Vloertegels en wandtegels voor de badkamer

De afmeting en vorm van wand- en vloertegels hebben effect op de ruimtelijkheid van je badkamer. Met grote, vierkante badkamertegels heb je weinig voegen en grote vlakken. Daardoor oogt je badkamer ruimtelijker dan met kleine tegels. Kies voor de tegel die bij jouw stijl en wensen past. Houd je van een knusse badkamer? Dan zijn kleine vloertegels en wandtegels voor jou een optie. Voor wie van rust en overzicht houdt, raden we juist grote tegels aan.

Vloertegels en wandtegels bepalen niet alleen de sfeer in de ruimte, maar hebben ook vele praktische voordelen. Tegels zijn namelijk gemakkelijk schoon te maken en blijven lang mooi, wat extra belangrijk is in een vochtige ruimte zoals de badkamer. Tegels hebben een gladde oppervlakte, waardoor schimmels en kalk geen kans krijgen zich te hechten. Veeg de tegels droog met een wisser en geniet jarenlang van tegels als nieuw. Wand- en vloertegels zijn verkrijgbaar in talloze stijlen, waardoor je altijd een tegel vindt die past bij jouw interieurstijl.


 

Antraciet grijze tegels of Portugese tegels?

Als het gaat om kleur of motief, is ook hierin de keuze uitgebreid. Voor wat betreft kleur wordt voor de vloer meestal een neutrale, rustige tint gekozen. Denk aan bruin- en grijstinten. Antraciet tegels zijn daarom ook razend populair in de badkamer. Deze grijze tegels hebben een neutrale kleur wat past bij iedere badkamerstijl. Grijze vloertegels kunnen bijvoorbeeld prachtig gecombineerd worden met neutrale, witte wandtegels.

Wil je juist een opvallende kleur toevoegen in de ruimte? Felle kleuren komen beter tot hun recht op een wand in plaats van de vloer. Ook met Portugese tegels kun je de badkamer een vrolijke, unieke uitstraling geven. Portugese badkamertegels zijn voorzien van een unieke print en worden volledig willekeurig of in een patroon tegen elkaar gelegd. Deze tegels lenen zich heel goed voor de vloer. Combineer de Portugese tegels met een neutrale wandtegel om een te drukke uitstraling te voorkomen. 

Houtlook tegels en betonlook tegels

Houd je van een natuurlijke sfeer in je badkamer? Denk dan eens aan houtlook tegels. Deze tegels hebben de vorm van houten planken en zijn nauwelijks van hout te onderscheiden. Ze bieden de voordelen van tegels in de badkamer en geven je toch de natuurlijke warme sfeer van hout. Deze tegels zijn, in tegenstelling tot echt hout, namelijk erg gemakkelijk te onderhouden.

Waar echt hout veel onderhoud vergt, is het regelmatig dweilen van deze houtlook tegels voldoende. Ook is het plaatsen van betonlook tegels een prachtige, natuurlijke optie in de badkamer. Met de lichte grijskleur van betonlook tegels creëer je een natuurlijke, zachte sfeer die je mooi kunt combineren met andere materialen en kleuren. De betonlook tegels hebben de uitstraling van echt beton en hebben het grootste voordeel dat deze eenvoudig te leggen en extra duurzaam zijn. Betonlook tegels zullen daarnaast, in tegenstelling tot echt beton, niet veranderen van kleur en structuur.

Vloertegels bekijken?

Ben je op zoek naar inspiratie voor vloertegels in je badkamer? Vraag dan nu het gratis Wooning magazine aan. Dit inspiratiemagazine staat boordevol badkamervoorbeelden, tips en alles wat met wonen te maken heeft. Wil je ontdekken hoe de vloertegels in jouw badkamer staan? Gebruik dan de gratis online 3D-tool en stel jouw eigen badkamer samen.

Wil je de vloer en wandtegels voor in de badkamer met eigen ogen komen bekijken? Kom dan eens langs in een van de showrooms van Wooning en maak een afspraak met een van de badkameradviseurs. Zij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw badkamertegels.

 

Wil je alvast thuis oriënteren?

Het is natuurlijk ook mogelijk om je thuis alvast te oriënteren. Bestel hiervoor ons magazine vol ideeën en keuze uit verschillende soorten badkamertegels. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TEGEL-TRENDS EN INSPIRATIE