Terug
Sluiten
image

Kies jouw keukenkleur

Maak van je huis een Wooning

Het kiezen van de juiste keuken kleuren zorgt voor de ideale sfeer in de keuken. Van welke kleuren jouw keuken mag worden voorzien hangt af van van jouw persoonlijke smaak en de ruimte. Een knalrode keuken springt eruit en is zeer uniek en gedurfd. Heb jij liever een rustige keuken? Ga dan voor een lichte kleur keuken, zoals wit, lichtbruin of grijs. Om je inspiratie en advies te geven vind je op deze pagina diverse keuken kleuren voorbeelden. Bekijk de mogelijkheden en ontdek jouw perfect gekleurde keuken bij Wooning.

Hoe breng ik kleur in mijn keuken?

Aan jou de keuze voor welke gekleurde keuken je kiest. Ga je voor verschillende kleuren voor een uniek geheel? Of kies je liever voor één kleur in de keuken om een strak geheel te creëren? Om je keuken net wat meer pit te geven kun je ervoor kiezen om een afwijkende kleur op de muur in de keuken aan te brengen. Maar voor welke kleur op de muur in de keuken ga je dan? Heb je een lichte keuken? Kies dan voor een donkere kleur op de muur voor een stijlvol contrast. Ook kun je kiezen voor kleuren op de keukenmuur die net iets donkerder zijn dan je dominante keukenkleur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een donkergrijze muur als je een lichtgrijze keuken hebt. Naast de keukenmuur is ook de keukenkast in verschillende kleuren mogelijk. Heb je een zwarte keuken? Dan zijn grijze kleuren op de keukenkastjes een leuke toevoeging. Ook met gekleurde keukenaccessoires breng je kleur naar je keuken. Een stijlvol gekleurde mixer of een gekleurde vaas zorgt voor een stijlvolle touch in de ruimte.

Trends keuken kleuren

De keuken kleuren in 2021 zijn opvallend. Zo zien we binnen de keukentrends van 2021 felle kleuren terug, zoals rood, groen en geel. De boventoon wordt gevoerd door primaire kleuren en pasteltinten. Keuken kleurencombinaties die we veel terugzien zijn mintgroen of lichtblauw met een witte ondertoon. Een keuken met 2 kleuren zorgt voor een uniek geheel, zonder dat de ruimte rommelig oogt. Een populaire kleur keuken in 2021 die ook in voorgaande jaren een sterke opmars heeft gemaakt is de zwarte keuken. Niet gek dat de zwarte keuken ook in 2021 populair blijft. Een zwarte keuken zorgt namelijk voor een luxe, stijlvolle uitstraling. Uiteindelijk blijft de gekleurde keuken iets heel persoonlijks. Welke trends er ook zijn, let vooral op jouw persoonlijke smaak. Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends? Houd dan onze inspiratieblog in de gaten. Hier vind je naast de laatste trends ook tips over inrichting, onderhoud en keukenapparatuur. Ook zie je hier diverse keuken kleuren voorbeelden.