Terug
Sluiten

Een nieuwe badkamer kopen

Het kopen van een nieuwe badkamer is een belangrijk proces. Wat de ruimte, het budget en je smaak zijn, zijn de belangrijkste vragen waar je antwoord op moet vinden tijdens het badkamer koopproces. Bij Wooning helpen we je graag met het volgen van de juiste stappen en het bepalen van jouw keuzes bij het kopen van een nieuwe badkamer.  Ook ondersteunen wij graag in het laten installeren van je nieuwe badkamer, vloer en toilet. We hebben tenslotte al meer dan 60 jaar ervaring! Lees hier ons advies, tips en het stappenplan tot jouw ideale badkamer.

Stap 1: Badkamer inspiratie opdoen

Er zijn veel verschillende manieren om je badkamer in te richten. Allereerst is de grootte en ruimte natuurlijk bepalend voor je indeling. Daarnaast zijn er veel verschillende stijlen en kleuren die je kunt toepassen in je badkamer. Het is belangrijk goed de tijd te nemen om te oriënteren en inspiratie op te doen. Het maken van een moodboard kan je helpen om goed in kaart te brengen welke stijl en kleur het beste bij je past.

Stap 2: Zelf aan de slag met het ontwerp

Weet jij al waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe badkamer? Als je weet wat je beschikbare ruimte is, dan is je volgende stap bepalen wat je echt belangrijk vindt in je badkamer. Heb je een grote gezinssamenstelling, dan is een dubbele wastafel of zelfs een dubbele douche een aanrader. Maak een wensenlijst en streep weg wat je niet echt nodig hebt. Via onze 3D-ontwerper kun je zelf ook de badkamer samenstellen. Op die manier kun je precies de wensen van je wensenlijst toevoegen om je perfecte badkamer te creëren. Als je een goed overzicht van je minimale wensen hebt, kun je zelf de badkamer kosten bepalen.

Stap 3: Ervaar en speel met de mogelijkheden

Om tot je ideale badkamer te komen, zijn er heel veel keuzes te maken. In onze showrooms vind je alle verschillende mogelijkheden voor kranen, badkamerkasten, wastafels, baden, tegels  en meubels. Het voelen, zien en ervaren van de producten geeft je een goed beeld van het uiteindelijke resultaat. Onze ervaren adviseurs staan altijd klaar om je te begeleiden en laten je graag alle opties zien. 

Stap 4: Plan een adviesgesprek

Voor persoonlijk advies op maat, een uitgewerkte 3D-tekening en een heldere prijsindicatie plan je een adviesgesprek met een van onze ervaren adviseurs. De kennis van onze adviseurs met betrekking tot de producten en laatste trends in combinatie met jouw wensenlijst zorgen voor een droomontwerp van je badkamer.

Stap 5: Aankoop

Gefeliciteerd! De offerte en het ontwerp zijn volledig naar je wens en jij zet je handtekening. Alle keuzes voor je droombadkamer staan op papier en nu kan de voorpret beginnen.

Stap 6: Inmeten

Laat je de badkamer ook monteren door een van onze specialisten? Dan komt de aannemer bij jou thuis om de werkelijke situatie op te nemen. Zijn er voldoende tegels besteld? Zijn er nog bouwkundige omstandigheden waarmee rekening gehouden dient te worden? Kortom, wij willen er zeker van zijn dat de afspraken die we met elkaar gemaakt hebben ook juist uitgevoerd kunnen worden. Nadat de verkoper het rapport van de aannemer heeft ontvangen, nodigt hij je uit om nog eenmaal de bijzonderheden samen door te nemen (indien dit nodig en gewenst is). Op dit moment kunnen eventuele wijzigingen en veranderingen nog plaatsvinden. Hierna wordt de badkamer definitief besteld.

Stap 7: Levering en montage binnen 6 weken

Bij de levering worden vrijwel alle materialen met zorg in de gewenste ruimte neergezet door onze chauffeurs. De bezorgers nemen de gehele bestellijst nogmaals met je door om zeker te zijn dat alles geleverd is. Wij vinden het belangrijk om onze klant volledig te ontzorgen. Daarom nemen wij de montage graag uit handen. Er komt namelijk nogal wat kijken bij het monteren van je badkamer. Denk bijvoorbeeld aan het verleggen van leidingen of precisiewerk zoals het plaatsen van tegels en het kitten van de badkamer. Daarnaast kunnen wij al binnen 6 weken starten met de montage van jouw badkamer. We werken met ervaren partners die naast echte sanitair specialisten uiteraard ook op de juiste manier verzekerd zijn. Ook bij Wooning kan het voorkomen dat er onderweg iets niet helemaal gaat zoals gepland. Het spreekt voor zich dat wij dit dan voor je oplossen.

Stap 8: Geniet van je badkamer met jarenlange garantie

De laatste, maar belangrijkste stap: genieten van jouw droombadkamer! We weten als geen ander dat het kopen en installeren van een nieuwe badkamer een tijdrovend & impactvolle gebeurtenis is. Hopelijk hebben we je voldoende ontzorgd en ondersteund tijdens dit proces en kun je vanaf nu maximaal ontspannen in jouw nieuwe badkamer.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE