Terug
Sluiten
image

Visgraat vloer

Voor als je écht iets tijdloos wilt

Een visgraat vloer is een tijdloos en traditioneel patroon voor alle denkbare ruimtes. Bij een visgraat vloer zijn de planken recht op elkaar gelegd, in een schuin lopend patroon. Dit creëert een zogenaamde visgraat. Een visgraat vloer straalt luxe uit en als je het eenmaal gezien hebt, ben je gelijk verkocht. Wooning vertelt je graag meer over de diverse mogelijkheden van een visgraat vloer.

Visgraat vloer met PVC

Een visgraat PVC vloer is erg populair, dit komt mede doordat je met een visgraatmotief een chique uitstraling kunt creëren in jouw woning. De visgraat vloer met PVC biedt vele voordelen voor de gehele woning. Een visgraat vloer van PVC heeft namelijk een geluiddempende werking, ideaal natuurlijk! Daarnaast heeft de vloer weinig onderhoud nodig en is deze waterbestendig. De vloer is daarom ook makkelijk te verwerken in bijvoorbeeld de badkamer. De prijs van een visgraat vloer met PVC is zeer aantrekkelijk en heeft ook een lange levensduur!

Visgraat vloer met tegels

Een visgraat vloer met tegels is toe te passen op diverse manieren in jouw woning. Een veelvoorkomend design is de visgraat vloer met houtlook tegels, die alle voordelen biedt van een originele houten vloer. Maar deze tegels zijn makkelijker te onderhouden en kunnen beter tegen een stootje. Daarnaast is er ook nog het keramisch parket, hierbij hoef je nooit de vloer te schuren of te lakken. 

Visgraat vloer met kleuren

Een visgraat vloer is in diverse stijlen en kleuren verkrijgbaar. Door een natuurlijk materiaal te combineren met een stoere look kun je een gaaf contrast creëren. Denk bijvoorbeeld aan een visgraat vloer met een plantenbak of met een stalen deur.  Ook een zwarte donkere visgraat vloer is mogelijk, deze kun je dan leuk aankleden in de ruimte met frisse kleuren en materialen. Je kunt er zelfs voor kiezen om de kleur van jouw visgraat vloer van donker naar licht te laten overlopen. Dit zorgt voor een rustieke uitstraling.

Een visgraat vloer zelf leggen of door iemand laten leggen?

Bij een visgraat vloer is het van belang om vooraf te bepalen hoe het patroon gevestigd wordt. Ga je bijvoorbeeld in de lengte werken of in de breedte? Een visgraat vloer in de lengte kan ervoor zorgen dat de ruimte die je beschikbaar hebt groter oogt dan normaal. Daarnaast is het ook belangrijk dat het visgraatpatroon parallel loopt met de muren. Het is een complete klus, de ondergrond dient droog, vlak en egaal te zijn.

Om een handje te helpen, hebben wij enkele tips voor het leggen van tegels in jouw badkamer op een rij gezet. Mocht je dit toch liever aan een specialist overlaten dan is dat natuurlijk mogelijk. Je kunt bij Wooning zowel je badkamer, keuken als vloer onder één dak uitkiezen en bestellen. Wil je vrijblijvend persoonlijk advies over jouw vloer? Plan een adviesgesprek.

 

Ben je benieuwd geworden naar onze visgraat vloeren?

Vloeren bepalen de uitstraling van jouw interieur, het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te maken. Bij Wooning kun je terecht voor kwalitatieve en stijlvolle vloeren. Ben je benieuwd geworden naar de verschillende mogelijkheden van een visgraat vloer? Kom dan eens een kijkje nemen in een van onze winkels of maak online een afspraak. De adviseurs van Wooning adviseren en inspireren je graag over alle mogelijkheden en de nieuwste trends voor jouw ideale visgraat vloer.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE