Terug
Sluiten
image

Blauwe keukens

Maak van je huis een Wooning

Keukens vind je in allerlei soorten, maten en kleuren. Zo ook in de kleur blauw! Blauwe keukens zijn verkrijgbaar in talloze stijlen. Bij deze keukenstijl geniet je gegarandeerd van een unieke en frisse uitstraling. Bij Wooning vind je diverse blauwe keukens in meerdere stijlen: van modern tot landelijk! Meer weten over keukens in het blauw? Lees dan snel verder.

Verschillende kleuren blauw

Een keuken in lichtblauw, donkerblauw, grijs-blauw, blauw-groen of ijsblauw? Alles is mogelijk! Iedere type blauw zorgt voor een andere sfeer in de ruimte. Een lichtblauwe keuken of ijsblauwe keuken zorgt voor een frisse en open sfeer, terwijl een donkerblauwe keuken juist luxe creëert. Een grijs-blauwe keuken heeft een retro uitstraling en wordt daarom vaker gekozen in een landelijk of klassiek interieur. De grijs-blauwe kleur wordt ook vaak omschreven als oud blauwe keuken. De keuken in oud blauw laat je namelijk direct denken aan vroeger! Kies bij de keuken in blauw-grijs voor keukenkastjes met sierlijke ornamenten en opvallende grepen en creëer eenvoudig die unieke, authentieke look. Een andere opkomende kleur is de blauw-groene keuken. Denk hierbij aan de zachte pastelkleur groen, met een klein blauw tintje. Ook dit staat perfect in een landelijk interieur. 


Verschillende stijlen blauwe keukens

Blauwe keukens zijn niet alleen te verkrijgen in diverse tinten, maar ook in diverse stijlen. Dit komt voornamelijk door de afwerkingen van de keuken. Zoals hierboven beschreven is de landelijke blauwe keuken een veelvoorkomende keukenstijl. Deze keuken is vaak voorzien van een oud blauwe of grijs-blauwe kleur en beschikt over authentieke elementen zoals keukenkastjes op poten, ornamenten op de keukenkastjes en opvallende grepen. Daarnaast is de landelijke keuken in blauw vaak voorzien van een matte afwerking. Een mat blauwe keuken zorgt voor een authentieke uitstraling, terwijl een keuken in blauw hoogglans juist voor een moderne sfeer zorgt! De moderne blauwe keuken kenmerkt zich naast de hoogglans keukenkastjes voornamelijk door de strakke afwerkingen. Daarnaast maakt de minimalistische vormgeving de keuken in blauw extra modern.

Blauw combineren met andere kleuren en materialen

De kleur blauw is eenvoudig te combineren met andere kleuren en materialen. We lichten een aantal stijlvolle combinaties voor je uit. 

Keuken in blauw met wit

Een blauw met witte keuken zorgt voor een frisse en neutrale uitstraling in jouw woning. Zeker wanneer je kiest voor een wit blauwe keuken waarbij wit de overhand heeft, zal de keuken open- en frisheid uitstralen. Wanneer blauw de overhand heeft bij de wit met blauwe keuken ben je verzekerd van een unieke en warmere sfeer!

Keuken in blauw met zwart

De kleurencombinatie van blauw met zwart creëert luxe en warmte in de keuken. Een blauw met zwarte keuken kun je bijvoorbeeld creëren door te kiezen voor blauwe keukenkastjes in combinatie met een zwart aanrechtblad. Ook is een blauwe achterwand met een zwarte keuken een mooie combinatie. 

Keuken in blauw met hout

Een blauwe keuken is prachtig te combineren met hout. Waar blauw juist een koele uitstraling heeft, maakt hout de ruimte een stuk warmer. Dit contrast versterkt elkaar en zorgt voor een prettige sfeer. De hout blauwe keuken kun je bijvoorbeeld creëren door te kiezen voor blauwe keukenkastjes in combinatie met een houtlook aanrechtblad. Ook kun je de keuken in blauw combineren met houten planken voor een subtiele combinatie.

Blauwe elementen in de keuken

Vind je een compleet blauwe keuken iets te veel van het goede? Ga dan voor slechts een aantal blauwe elementen in de keuken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor blauwe keukenkastjes, in combinatie met een aanrechtblad en wand in een rustige en neutrale kleur. Naast de keukenkasten in blauw kun je ook kiezen voor een losstaande kast in blauw in de keuken. Door voor een witte muur te kiezen, komen de blauwe elementen perfect tot hun recht. Een andere mogelijkheid is een blauwe achterwand in de keuken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in keuken Frizz van Wooning. Een keuken muur in blauw staat goed bij een lichte keuken. De achterwand van de keuken muur kun je blauw verven of voorzien van unieke blauwe tegeltjes. Liever de kleur blauw nog subtieler naar de ruimte brengen? Kies dan voor blauwe keukenaccessoires.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE

Ben je nieuwsgierig geworden?

Plan dan eenvoudig online een afspraak in bij Wooning.

Is een blauwe keuken iets voor jou of wil je meer inspiratie opdoen hiervoor? Plan dan eenvoudig online een afspraak in bij Wooning. Hier ontdek je talloze blauwe keukens, maar ook laten de adviseurs je graag alle andere mogelijkheden zien.

Het uitgebreide advies is uiteraard geheel vrijblijvend en gratis!