Terug
Sluiten
image

Keramische tegels voor iedere badkamer

Voor jarenlang plezier

Keramische tegels zijn in iedere kleur, met en zonder patronen te plaatsen. Daarom is deze tegel ook geschikt voor iedere badkamerstijl. Tegels zijn wel van grote invloed op je beleving in een ruimte. Door de juiste badkamertegels te kiezen kan de badkamer groter lijken. Ook geven bepaalde texturen en kleuren in tegels de badkamer een warme uitstraling. De kleuren die in de tegels verwerkt worden vervagen niet, omdat het een gebakken product is. Bovendien zijn deze tegels beter bestand tegen krassen en slijten dan andere tegels. Geniet daarom jarenlang van je badkamer met keramische tegels en lees verder voor alle kenmerken van deze tegels.

Kenmerken van keramische tegels

De keramische tegels bestaan uit zand en klei. Eigenlijk is het niet meer dan laagjes gebakken klei. Om de tegels te beschermen tegen vuil zijn ze geglazuurd. Ook geeft dit de tegels een mooie glans. Vaak zijn deze soort tegels onderhoudsvriendelijker dan natuursteen, omdat het glazuur vuil en vocht tegenhoudt. Ze zijn sterk en hebben een enorm lage vochtopname. Door de innovatieve ontwikkelingen is het zelfs mogelijk om deze tegels te laten lijken op beton, natuursteen of hout. Hierdoor ervaar je niet de nadelen van de andere materiaalsoorten, maar alleen de voordelen met dezelfde uitstraling. Over het algemeen zijn keramische tegels in eerste instantie wat prijziger, maar leveren wel jarenlang plezier op!

Keramische tegels
Keramische tegels
Keramische tegels
Keramische tegels

Milieuvriendelijke tegels

De meeste keramische tegels worden na gebruik weer gerecycled. Afgekeurde tegels worden bijvoorbeeld opnieuw vermalen tot poeder en weer geperst en gebakken. De tegels die verwerkt worden in tegelvloeren of –wanden kunnen een tweede leven krijgen als fundering voor wegen. Dus mocht je kiezen voor keramische vloertegel of wandtegel dan heb jij misschien de grondstoffen van afgekeurde tegels een tweede leven gegeven.

Keramische tegels bekijken?

Wil je graag inspiratie opdoen voor het plaatsen van keramische tegels in de badkamer? Bestel dan het gratis Wooning magazine. Hierin vind je tips en ideeën, inspirerende voorbeelden van onze badkamercollectie en ervaringen van klanten. Ook kun je hieruit inspiratie halen voor een badkamer met keramische tegels.