Terug
Sluiten
image

Mozaïektegels voor een unieke look

Voor een creatieve uitstraling

Met mozaïektegels zijn er talloze mogelijkheden om je badkamer helemaal naar wens in te richten. De diverse kleuren, vormen en patronen van de kleine tegeltjes nodigen uit om creatief te zijn en je badkamer een uniek uiterlijk te geven. Bij Wooning vind je een ruime collectie mozaïektegels van diverse merken. Wil je meer weten over mozaïektegels? Lees dan gauw verder.

Kenmerken van mozaïektegels

Mozaïektegels herken je aan de kleine tegeltjes met oorspronkelijk een vierkante vorm. Tegenwoordig zien we ook veel mozaïektegels in ronde, zeshoekige of andere vormen. Het meest voorkomende materiaal is glasmozaïek, maar de tegeltjes zijn ook verkrijgbaar in natuursteen, keramiek of kiezel. Je ziet ze meestal in de badkamer en het toilet, maar ook de achterwand van de keuken is geschikt voor bijvoorbeeld kleurrijke mozaïektegels. De kleine tegeltjes zijn los te koop en als matje. Het voordeel van een matje is dat het gemakkelijk en snel aan te brengen is.

Mozaïektegels
Mozaïektegels
Mozaïektegels
Mozaïektegels

Mozaïektegels in de badkamer

De badkamer is bijzonder geschikt voor mozaïek op de wand, vloer en in de douche. De variatiemogelijkheden zijn eindeloos met tegelmatjes met verschillende kleuren of patronen mozaïek. Ook kun je kleurige of drukke mozaïekwanden of -vloeren mooi afwisselen met bijvoorbeeld grote of effen gekleurde tegels voor afwisseling in de badkamer. Zo breng je accenten aan in de ruimte die zorgen voor een levendig uiterlijk. Het assortiment mozaïektegels is groot, zodat je kunt kiezen uit vele kleuren, effecten en vormen voor een unieke badkamer.

Hoe plaats je mozaïektegels?

De gemakkelijkste manier om de vele, kleine tegels aan te brengen, is met een matje. Met een kniptang of slijptol worden ze op maat gemaakt en vervolgens met speciale tegellijm geplaatst.

Advies nodig?

Wil je je badkamer binnenkort betegelen? Maak dan een afspraak met een badkameradviseur in een van onze showrooms. Onze adviseurs voorzien je graag van professioneel advies over mozaïektegels in de badkamer en laten je het assortiment zien.