Terug
Sluiten
image

Een nieuwe keuken

Een nieuwe keuken in huis voelt voor veel mensen als een grote luxe. Een mooi ontwerp, veel opberg- en werkruimte en nieuwe apparatuur maken van je nieuwe keuken een fijne plek. De keuken is voor steeds meer mensen de gezelligste plek in huis waar je je vrienden of familie een heerlijk gerecht voorschotelt of waar je gezellig natafelt. Wat komt er allemaal bij kijken om van jouw nieuwe keuken een functionele maar tegelijkertijd gezellige ruimte te maken?

EEN AANTAL TIPS

Voordat je begint met je keukenontwerp, bedenk goed hoe je de keuken gebruikt. Als jij iemand bent die graag veel tijd in de keuken doorbrengt en regelmatig voor grote gezelschappen kookt, kies dan voor bijvoorbeeld apparatuur met uitgebreide functies. Denk aan meerdere ovens of aan een oven met stoomovenfunctie of magnetron. Let bij de indeling van je nieuwe keuken ook goed op de afmetingen en je loop-en werkruimte. Kies je bijvoorbeeld voor een eiland? Zorg er dan voor dat er voldoende ruimte overblijft om vrij te bewegen tussen het eiland en de rest van de keuken. Ook ruimte op je keukenblad is van belang om zonder belemmeringen te koken.

KIES EEN KLEUR

De kleur van je keuken kiezen, is misschien wel een van de moeilijkste beslissingen om te nemen. Wit is al jarenlang een van de populairste kleuren in de keuken. Maar we zien ook steeds vaker zwart of een felle kleur. Deze opvallende kleuren maken van je keuken een echte blikvanger en kun je mooi combineren met bijvoorbeeld witte tegels of een licht blad. Weet je nog niet zeker of je zo’n eyecatcher aandurft? Bekijk dan onze keukenopstellingen in diverse kleuren in een van onze showrooms. Je krijgt meteen een idee hoe het er bij jou uit zal zien.

DE MATERIAALKEUZE

Als het gaat om het uiterlijk van je nieuwe keuken, is naast kleur ook de keuze voor materiaal belangrijk. Voor zowel het keukenblad als de kastjes geldt dat je een keuze maakt voor materiaal dat bij jouw stijl past, maar ook bij je gezinssamenstelling. Bij een groot gezin kies je bijvoorbeeld eerder voor krasbestendig en slijtvast materiaal dat weinig onderhoud vraagt. Laat je adviseren door onze specialisten die alles weten van de verschillende materialen die passen bij jouw huishouden.

JE BUDGET

Natuurlijk bepaalt je beschikbare budget voor een belangrijk deel hoe jouw keuken eruit gaat zien. De keuze voor apparatuur en materiaal hangt ook af van wat je te besteden hebt. Zorg daarom dat je een goed overzicht hebt van jouw budget voordat je je gaat verdiepen in je nieuwe keuken. Weet je wat je te besteden hebt? Dan kun je met de online budgetplanner van Wooning een idee krijgen van de mogelijkheden met jouw budget.

Breng een bezoek aan onze showroom

Ben je op zoek naar inspiratie? Breng dan een bezoek aan een van onze showrooms waar onze adviseurs je graag helpen en van deskundig advies voorzien om tot jouw nieuwe, perfecte keuken te komen.