De veelzijdige hoekkeuken - Wooning
Terug
Sluiten
image

De voordelen van een hoekkeuken

Maak van je huis een Wooning

Een hoekkeuken is een keukenopstelling die je in veel huizen tegenkomt. Door de ruimtelijke uitstraling en de diverse manieren om een hoekkeuken in te delen, komt deze indeling in vrijwel iedere ruimte goed tot zijn recht. Overweeg je om een hoekkeuken te plaatsen in je huis? Lees dan snel verder! Wooning vertelt je hier meer over de voordelen en mogelijkheden van de hoekkeuken.

De hoekkeuken, ook wel een L-keuken genoemd, is een keukenopstelling met aan twee zijden keukenelementen die bij elkaar komen in een hoek. De twee zijdes hoeven niet even lang te zijn, vaak is één van de zijdes langer dan de ander. Door deze open keukenindeling heeft de hoekkeuken een ruimtelijke uitstraling en door de hoek biedt de opstelling bovendien veel opbergruimte. Van alle beschikbare ruimte wordt op deze manier gebruik gemaakt!

Hoe deel je de keuken in?

Indeling van de hoekkeuken

Een hoekkeuken kun je op diverse manieren indelen. Een veel voorkomende vraag is hoe je het beste gebruik kunt maken van de ruimte in de hoek. Tegenwoordig zijn er niet alleen hoekcarroussels die daar een fantastische oplossing voor bieden, maar ook hoeklades en hoekkasten. Een populaire indeling is om de spoelbak aan één zijde en het fornuis aan de andere zijde te plaatsen, met aan de uiteinden van de zijden hoge kasten of de koelkast. Op deze manier deel je de keuken bovendien zeer ergonomisch in.

Het oog wil ook wat

De keukenopstelling

Net als bij andere keukenopstellingen is een hoekkeuken geschikt voor allerlei keukenstijlen, of je nu graag een klassieke of een moderne keuken wilt. Door een bepaalde stijl in de kastjes, greepjes en accessoires zoals kranen door te voeren, krijg je de keuken in de stijl die je wenst. Doordat de vloer in een hoekkeuken goed zichtbaar is, is het handig om ook bij de keuze van de vloer rekening te houden met de stijl die je wilt doorvoeren in de keuken. Kijk voor diverse stijlen eens bij de vloertegels van Wooning.

Ontwerp zelf je hoekkeuken!

Gebruik de handige 3D ontwerper

Ben je benieuwd of een hoekkeuken goed in jouw woning past? Gebruik dan ons gratis 3D programma om je eigen keuken te ontwerpen. Met het programma krijg je een driedimensionaal overzicht van jouw keuken, zoals je deze hebt ontworpen. Bovendien kun je de tekening bewaren en uitprinten zodat je deze mee kunt nemen naar de showroom.

Maak van je huis een Wooning

Bij Wooning slaag je altijd voor je keuken of badkamer, want met ruim 55 jaar ervaring is Wooning dé keuken- en badkamerspecialist van Rotterdam en omstreken. We bieden een ruime keuze voor ieder budget én smaak. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Wooning? Kom dan langs in één van onze zes vestigingen in de regio Rotterdam. De Wooning-specialisten blinken uit in kennis en kunde en hebben oog voor detail. Nergens word je zo persoonlijk geholpen.

Ontvang het gratis inspiratie magazine

Vraag nu geheel vrijblijvend het Wooning Magazine aan. Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE