De veelzijdige hoekkeuken - Wooning
Terug
Sluiten
image

De hoekkeuken

Maak van je huis een Wooning

Een hoekkeuken is een keukenopstelling die je in veel huizen tegenkomt. Door de ruimtelijke uitstraling en de diverse manieren om een hoekkeuken in te delen, komt deze indeling in vrijwel iedere ruimte goed tot zijn recht. De hoekkeuken, ook wel een L-keuken genoemd, is een keukenopstelling met aan twee zijden keukenelementen die bij elkaar komen in een hoek. De twee zijden hoeven niet even lang te zijn, vaak is een van de zijden langer dan de ander. Door deze open keukenindeling heeft de hoekkeuken een ruimtelijke uitstraling en door de hoek biedt de opstelling bovendien veel opbergruimte. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Overweeg je om een hoekkeuken te plaatsen in je huis? Lees dan snel verder! Wooning vertelt je hier meer over de voordelen en mogelijkheden van de hoekkeuken.

De indeling van een hoekkeuken

Maak optimaal gebruik van de beschikbare ruimte

Een hoekkeuken kan op diverse manieren worden ingedeeld. Een veel voorkomende vraag is hoe je het beste gebruik kunt maken van de ruimte in de hoek. Tegenwoordig zijn er niet alleen hoekcarroussels die daar een fantastische oplossing voor bieden, maar ook hoeklades en hoekkasten. Hiermee zorg je ervoor dat je een handige opbergplek creëert in een lastige hoek. Een populaire indeling van de hoekkeuken is om de spoelbak aan één zijde en het fornuis aan de andere zijde te plaatsen, met aan de uiteinden van de zijden hoge kasten of de koelkast. Op deze manier deel je de keuken bovendien zeer ergonomisch in.

Welke keukenstijl kies jij?

Alle mogelijkheden op een rijtje

De hoekkeuken leent zich perfect voor iedere keukenstijl. Van modern tot klassiek en van landelijk tot design. Het is allemaal mogelijk met een hoekkeuken. Door de keukenfronten, het werkblad en accessoires in een bepaalde stijl te kiezen, geef je gemakkelijk jouw draai aan het keukeninterieur. Bovendien heeft de keukenvloer ook een groot aandeel in de uitstraling van de keuken. Tot slot speelt ook de keuze voor apparatuur een grote rol bij het bepalen van je keukenstijl.

Gebruik de 3D-ontwerper

Maak van jouw huis een Wooning

Ben jij benieuwd hoe een hoekkeuken er uitziet in jouw huis? Gebruik dan onze handige 3D-ontwerper en maak een online ontwerp van jouw droomkeuken. Hiermee krijg je driedimensionaal inzicht in de mogelijkheden en zie je direct of het design past bij wat jij voor ogen hebt. Wil je advies over jouw 3D-ontwerp? Bewaar en print het ontwerp en breng een bezoek aan een van onze showrooms. Onze adviseurs kunnen je aan de hand van het ontwerp een gepast advies geven over de mogelijkheden.

Maak van je huis een Wooning

Bij Wooning slaag je altijd voor je keuken of badkamer, want met ruim 55 jaar ervaring is Wooning dé keuken- en badkamerspecialist van Rotterdam en omstreken. We bieden een ruime keuze voor ieder budget én smaak. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Wooning? Kom dan langs in één van onze zes vestigingen in de regio Rotterdam. De Wooning-specialisten blinken uit in kennis en kunde en hebben oog voor detail. Nergens word je zo persoonlijk geholpen.

Ontvang het gratis inspiratie magazine

Vraag nu geheel vrijblijvend het Wooning Magazine aan. Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE