Terug
Sluiten
image

Kleine keukens: compact en efficiënt

Maak van je huis een Wooning

Kleine keukens hebben een knusse en gezellige uitstraling uitstraling. Bovendien is de werkdriehoek van de keuken, met kookplaat, spoelbak en koelkast, ook kleiner. Zo heb je alles direct bij de hand en kun je efficiënter te werk gaan. Een kleine ruimte voor een keuken vraagt wel om praktische oplossingen. Denk goed na over de inrichting, zodat je geen concessies hoeft te doen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en de uitstraling van je keuken. Wooning helpt je daar graag bij! Lees meer over hoe je een kleine keuken slim kunt indelen en welke mogelijkheden er zijn in keukenstijlen.

De indeling van een kleine keuken

Slim omgaan met de ruimte

In een kleine keuken is het van belang om slim om te gaan met de ruimte die je hebt. Een rechte keuken is een goede keuze. Op deze manier maak je optimaal gebruik van één wand en verlies je geen ruimte aan hoekkastjes. Wil je toch een hoekkeuken? Ga dan voor een L-vormige variant, waarbij je in de hoek van de keuken een carrouselkast plaatst. Voor de liefhebbers van een eilandkeuken zijn er ook zeker mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een schiereiland dat met één zijde aan de muur grenst. In een kookeiland kun je bovendien al veel kwijt, zoals de kookplaat, spoelbak, vaatwasser en veel kastruimte.

Vind de keukenstijl die bij jou past

Alle mogelijkheden op een rijtje

De ruimte mag dan beperkt zijn; de mogelijkheden zijn nog steeds eindeloos. Welke keukenstijl jouw voorkeur ook heeft, door creatief om te gaan met de ruimte kom je een heel eind. Een moderne keuken met een minimalistische uitstraling is ideaal om de ruimte optisch groter te laten lijken. Houd je wel van een levendige sfeer? Dan kunnen de opvallende, robuuste keukenapparatuur en details uit de industriële en landelijke keuken ook prima. Houd je rekening met de indeling van je keuken, dan kun je elke mogelijke keukenstijl toepassen. Wooning helpt je hier graag bij!

Alvast een voorproefje van jouw nieuwe keuken?

Ontwerp jouw keuken in 3D

Heb je zelf een een kleine ruimte ter beschikking voor een nieuwe keuken? Maak gebruik van onze gratis 3D keukenontwerper. Met deze handige tool ontwerp je jouw ideale keuken in 3D, waarbij je eindeloos kunt variëren in werkbladen, kasten en stijlen. Zo kom je er snel en gemakkelijk achter hoe je de ruimte in je keuken optimaal kunt benutten.

Maak van je huis een Wooning

Bij Wooning slaag je altijd voor je keuken of badkamer, want met ruim 55 jaar ervaring is Wooning dé keuken- en badkamerspecialist van Rotterdam en omstreken. We bieden een ruime keuze voor ieder budget én smaak. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Wooning? Kom dan langs in één van onze zes vestigingen in de regio Rotterdam. De Wooning-specialisten blinken uit in kennis en kunde en hebben oog voor detail. Nergens word je zo persoonlijk geholpen.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE