Terug
Sluiten
image

Een parallel keuken voor veel opbergruimte

Maak van je huis een Wooning

Een parallel keuken heeft als kenmerk dat er aan twee kanten keukenelementen opgesteld staan. Je creëert daarom veel werk- en opbergruimte met een parallel keuken. Er zijn verschillende mogelijkheden om je parallelle keuken in te delen. Bijvoorbeeld aan weerszijden een werkblad met keukenkasten of een wand met alleen maar kasten. Lees hier wat je kunt met een parallel keuken en onze tips.

Voorbeelden van een parallel keuken

Altijd verzekerd van een keuken naar jouw smaak

Een opstelling voor een parallel keuken is niet gebonden aan een bepaalde opzet. Je kiest wat je mooi vindt en waar je graag ruimte wilt creëren. Heb je veel keukenspullen om op te bergen? Dan is het handig om een wand als kastenwand in te richten zodat je optimale opbergruimte hebt. Ben je iemand die uitgebreid kookt, misschien in gezelschap? Dan kun je kiezen voor twee werkbladen. Met de kastjes onder de werkbladen heb je nog steeds veel plek om je keukenspullen op te bergen. Heb je een open ruimte, dan is een kookeiland een mooie oplossing. Je verbindt de keuken met de woonkamer en het keukenblok geeft extra kastruimte of, desgewenst, een plek voor een gezellige bar.

Waar moet je op letten?

Bij de keuze voor een parallel keuken is het van belang dat je voldoende werk- en loopruimte hebt. Let goed op of je bijvoorbeeld de vaatwasser kunt openen en er ook nog steeds iemand langs kan lopen. De ruimte tussen de twee keukendelen moet ook voldoende zijn om met meerdere mensen tegelijk te koken en langs elkaar te lopen. Tot slot, denk bij een parallel keuken goed na over de plek van bijvoorbeeld de spoelbak en de kookplaat. Vind je het prettig ze aan een kant te hebben of juist niet? Is de spoelbak niet te ver van de vaatwasser verwijderd? Bij Wooning helpen we je graag met een keuze maken.

Kom naar de winkel

Laat je inspireren en adviseren

Voor meer informatie of inspiratie kun je een bezoek aan een van onze showrooms brengen. Onze specialisten adviseren je graag op basis van jouw persoonlijke wensen.

Maak van je huis een Wooning

Bij Wooning slaag je altijd voor je keuken of badkamer, want met ruim 55 jaar ervaring is Wooning dé keuken- en badkamerspecialist van Rotterdam en omstreken. We bieden een ruime keuze voor ieder budget én smaak. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Wooning? Kom dan langs in één van onze zes vestigingen in de regio Rotterdam. De Wooning-specialisten blinken uit in kennis en kunde en hebben oog voor detail. Nergens word je zo persoonlijk geholpen.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE