Terug
Sluiten
image

Blauwe badkamer

Maak van je huis een Wooning

Is jouw badkamer toe aan een frisse look? Denk dan eens na over het gebruik van de kleur blauw! Een blauwe badkamer is stijlvol, verrassend en creëert veel mogelijkheden qua styling. Een lichtblauwe badkamer maakt de ruimte lekker fris, toepasselijk voor de plaats waar je jezelf verzorgt. Een donkerblauwe badkamer creëert meer warmte en sfeer, grote kans dat je hierdoor net iets langer onder de douche staat!

Verschillende soorten blauwe tegels

Het klinkt misschien spannend, maar blauwe tegels in de badkamer zijn noodzakelijk voor deze stoere en uitdagende transformatie. Gelukkig is er veel keus als het om blauwe badkamertegels gaat. Ga voor lichtblauwe tegels om een lichte en ruimtelijke sfeer te creëren. Wil je liever meer sfeer en warmte? Dan zijn donkerblauwe badkamertegels wellicht een betere keuze. Voor een authentieke uitstraling kun je ook kiezen voor visgraat tegels. Blauwe visgraat tegels geven bijvoorbeeld een speels effect en zie je vooral in een moderne badkamer. Tegels van mozaïek in een blauwe kleur passen perfect in een moderne en klassieke badkamerstijl.

Vloertegels

In een blauwe badkamer kun je kiezen voor blauwe tegels op de vloer, maar een andere kleur is natuurlijk ook mogelijk. Kies een kleur die past bij een blauwe kleur, wat denk je van bruin, zwart of wit? Wil je er honderd procent voor gaan en ook blauwe tegels op de vloer? Dan kun je hierin ook weer kiezen uit lichtblauwe of donkerblauwe tegels. Heb je een kleine badkamer? Dan zijn grote tegels een geschikte keus, hierdoor oogt de ruimte groter. Kleine blauwe tegels maken de ruimte juist wat kleiner, maar kan een goede keus zijn in een grote badkamer. Wil je graag kleine vloertegels? Kies dan voor een lichtblauwe tint of een volledig andere kleur.

Wandtegels

Wandtegels in de blauwe badkamer mogen zeker niet ontbreken! Kies bijvoorbeeld voor donkerblauwe wandtegels in combinatie met houten meubels of accessoires om meer warmte toe te voegen. Een donkere kleur op de tegels van de overgebleven muren en de vloer versterkt het wellness gevoel van een donkerblauwe badkamer. Houd je van een scandinavische stijl? Ga dan voor lichtblauwe wandtegels. Vooral in een kleine badkamer is dit een ideale kleur om de badkamer groter te laten ogen. Kies in dit geval voor witte muur- en vloertegels. Wil je het helemaal groots aanpakken? Kies dan op elke muur voor de blauwe kleur. Hierin kan je verschillende tegels gebruiken, zoals blauwe mozaïektegels voor op de muur en visgraat tegels op de vloer. De blauwe badkamer krijgt hierdoor een luxe uitstraling. Tijdens het douchen of badderen heb je het idee dat je je in een warm, tropisch land bevindt en geniet je optimaal van het momentje voor jezelf.

Verschillende blauwe elementen in de badkamer

Houd je het liever bij een badkamer in neutrale tinten, maar wil je wel de blauwe kleur op een subtiele manier toevoegen? Kijk dan eens naar blauwe badkamermeubels zoals een wastafelmeubel of badkamerkast. Sommige meubels zijn verkrijgbaar met een spiegelkast, hierdoor heb je direct extra ruimte! Wil je graag nog meer ruimte? Kijk dan eens naar onze blauwe bovenkasten. Dit zijn hoge kasten die je aan de muur bevestigd en bieden extra veel opbergruimte.

Twijfel je nog over de juiste kleur? Bij een zwarte badkamer staan donkerblauwe meubels of accessoires perfect. Voeg lichtblauwe elementen toe in een grijze of witte badkamer, zo blijft de badkamer fris en ruim. Voor nog meer blauw in de badkamer zijn blauwe accessoires de ideale toevoeging. Kies voor een blauwe douchewisser en vloertrekker in de douchecabine. Droog je na het douchen af met blauwe handdoeken, bekijk jezelf in een blauwe badkamerspiegel en steek eens een blauwe kaars aan. Is dit erg veel blauw? Minder mag ook, een blauwe badkamer creëren hoeft niet moeilijk te zijn! 

Ben je nieuwsgierig geworden? Plan eenvoudig online een afspraak bij Wooning

Nieuwsgierig geworden naar een blauwe badkamer? De adviseurs van Wooning helpen je graag. Plan vrijblijvend een afspraak bij één van onze showrooms en ontdek alle mogelijkheden.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE