Terug
Sluiten
image

Klassieke badkamers

Ontdek de elegantie

Klassieke badkamers zijn sfeervolle badkamers met ‘ouderwets’ sanitair in een modern jasje, zoals een bad op pootjes van moderne kwaliteit. Met meubels en tegels in de klassieke stijl herleef je de luxe en charme van weleer. De badkamers in klassieke stijl van nu zijn weliswaar ingericht volgens de nieuwste standaarden, maar behouden nog steeds hun nostalgische sfeer. Lees hier hoe je van je badkamer een klassieke ruimte kunt maken.

Welke badkamer vind jij het mooist?

Kies jouw stijl

KLASSIEKE BADKAMERMEUBELS

Ontspan en geniet

Klassieke badkamermeubels hebben een herkenbare stijl die je badkamer die authentieke look geven. Denk aan een houten onderkast met gekaderde deuren, antieke handgrepen en een blad van natuursteen met ingebouwde wastafel. In combinatie met badkameraccessoires in de klassieke stijl geef je je badkamer die sfeervolle, nostalgische look. Zo zijn er spiegels, kranen, zeeppompjes en nog veel meer accessoires verkrijgbaar die met hun sierlijke vormgeving de klassieke inrichting van je badkamer benadrukken. Maak het geheel af met bijvoorbeeld een granieten vloer of een zwart-wit geblokte tegelvloer en je klassieke badkamer is een feit!

KLASSIEKE BADKAMERVERLICHTING

Het gevoel van luxe en elegantie

Badkamerverlichting in klassieke stijl zorgt voor de finishing touch van je klassieke badkamer. Kies bijvoorbeeld voor wandlampjes met kapjes naast de spiegel. Maar ook een nostalgische kroonluchter aan het plafond zorgt voor sfeervolle verlichting en een bijzondere aankleding van je badkamer. Klassieke badkamerverlichting is verkrijgbaar in diverse modellen en kan desgewenst gecombineerd worden met inbouwspots, bijvoorbeeld in de douche of boven het bad voor een praktische en sfeervolle combinatie.

LANDELIJK KLASSIEKE BADKAMER

De landelijk klassieke badkamerstijl kenmerkt zich door de sierlijke en speelse elementen. Typische kenmerken in deze badkamerstijl zijn bijvoorbeeld een losstaand bad met pootjes, zwart-wit geblokte tegels en hoge plafonds met ornamenten. De klassiek landelijke badkamer heeft vaak lichte en warme kleuren, zoals wit, beige, bruin en grijstinten. Wil je de badkamer helemaal klassiek inrichten? Kies dan voor typische klassieke kranen, zoals de kranen van het merk Van Heck.

Bekijk de badkamercollectie
Badkamers
collectie
bekijk de

Badkamers

De meest inspirerende badkamercollectie van Nederland
Maak van je huis een Wooning
Ontwerp je eigen badkamer
ontwerp
badkamer
je eigen

Ontwerp je eigen badkamer

Badkamers in alle stijlen en voor ieder budget
Gratis online tool, geen download nodig!

RETRO BADKAMER

Een retro badkamer staat bekend om zijn authentieke uitstraling en vintage elementen. De vormen, kleuren en materialen die in deze badkamer terugkomen, komen voornamelijk uit de jaren ‘50. De uitstraling in de retro badkamer zorgt voor een vleugje nostalgie. In de retro badkamerstijl kom je voornamelijk ronde vormen tegen. Ook teakhout is een populair materiaal dat we veel terugzien in deze badkamerstijl.

Meer klassieke badkamers bekijken?

De juiste accessoires zorgen voor een finishing touch

Ben je op zoek naar inspiratie voor badkamers met een klassieke uitstraling? Vraag dan nu het Wooning magazine aan. Dit inspiratiemagazine staat boordevol badkamer voorbeelden, tips en alles wat met wonen te maken heeft. Bestel het gratis magazine.