Landelijke badkamers: warm en sfeervol - Wooning
Terug
Sluiten
image

Landelijke badkamers

Warm & Sfeervol

De landelijke badkamer staat bekend als ideale ontspanningsplek. De natuurlijke kleuren en materialen in combinatie met sierlijke afwerkingen zorgen voor rust en warmte in jouw badkamer. Benieuwd wat een landelijke badkamer nog meer kenmerkt? Lees verder en ontdek de vele mogelijkheden die deze badkamerstijl biedt.

De kenmerken van een landelijke badkamer

Wat zorgt voor de warme en landelijke sfeer in een badkamer? Wij hebben de verschillende kenmerken op een rijtje gezet:

  • Warme kleuren en materialen Warme kleuren en materialen vormen de basis van een landelijke badkamer. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan aarde-kleuren en beige- en zandtinten. Wat betreft het materiaal mag hout zeker niet ontbreken. Je kunt dit terug laten komen in een badkamermeubel, maar ook in accessoires.

  • Lambrisering Houten planken of panelen die doorlopen tot ongeveer 1/3 van de muur worden ook wel lambrisering genoemd. Vaak wordt het hout geschilderd in een off-white kleur om zo het open en warme karakter van de landelijke badkamer te bevorderen.

  • Tegelvloer met patroon Een landelijke badkamer leent zich als geen ander voor een tegelvloer met patroon. Vind je dit te druk? Kies dan voor een mooie matte, rustieke tegel. Sierlijke badkamermeubels. Met sierlijke badkamermeubels maak je het landelijke plaatje compleet. Wat dacht je van sierlijke kranen, een ovaal ligbad op pootjes en bijvoorbeeld klassieke waskommen?

Onmisbare accessoires

Accessoires mogen in een landelijke badkamer niet ontbreken. Deze versterken immers het sfeervolle, landelijke gevoel. Enkele accessoires die je zeker niet mag vergeten, zijn klassieke handdoekhouders, rieten opbergmanden, houten planken voor aan de wand en natuurlijk een plantje om je badkamer van wat groen te voorzien.

Vraag ons gratis magazine aan

Benieuwd welke mogelijkheden een landelijke badkamer nog meer biedt? Bestel dan nu ons gratis magazine dat vol staat met tips, trends en voorbeelden van badkamers. Een goede inspiratiebron voor jouw nieuwe badkamer!

Maak van je huis een Wooning

Bij Wooning slaag je altijd voor je keuken of badkamer, want met ruim 55 jaar ervaring is Wooning dé keuken- en badkamerspecialist van Rotterdam en omstreken. We bieden een ruime keuze voor ieder budget én smaak. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Wooning? Kom dan langs in één van onze zes vestigingen in de regio Rotterdam. De Wooning-specialisten blinken uit in kennis en kunde en hebben oog voor detail. Nergens word je zo persoonlijk geholpen.

Ontvang het gratis inspiratie magazine

Vraag nu geheel vrijblijvend het Wooning Magazine aan. Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE