Terug
Sluiten
image

Betonlook badkamers

De betonlook: uniek en betaalbaar

De betonlook badkamer wordt steeds populairder. Deze stijgende populariteit komt niet zonder reden: de betonlook badkamer biedt diverse voordelen. Je kunt verschillende stijlen mooi combineren in een betonlook badkamer. Denk je bij betonlook in eerste instantie misschien aan industrieel of stoer? Dat kan, maar hoeft niet altijd zo te zijn. De kleur en uitstraling van beton kan in combinatie met andere materialen warmte creëren. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden van betonlook in je badkamer en laat je inspireren door de betonlook badkamers uit het assortiment van Wooning.

Betonlook tegels in de badkamer

Met betonlook tegels in de badkamer creëer je een sfeervolle en unieke ruimte. Deze betonlook tegels hebben de typische kleur en structuur van echt beton en zijn in verschillende kleuren en formaten beschikbaar. Zo geven betonlook tegels van een groot formaat een rustige uitstraling in de badkamer en zijn daarom geschikt om zowel de vloer als wand mee te bekleden. Bij Wooning kun je kiezen uit een ruim assortiment tegels met betonlook. Onze adviseurs helpen je dan ook graag bij je keuze uit betontegels.

De voor- en nadelen van betonlook in de badkamer

Het grootste voordeel van een betonlook badkamer is dat het zorgt voor een robuuste en naadloze uitstraling in de ruimte. Betonlook tegels hebben het structuur van echt beton en hebben het grootste voordeel dat deze eenvoudig te leggen en extra duurzaam zijn. Een echte betonnen badkamer, bijvoorbeeld een badkamer van beton ciré of een badkamer van betonstuc, wordt met de hand gegoten en is daarom erg duur. Een betonlook badkamer is daarom een prachtig en betaalbaar alternatief.

Zorg er echter wel altijd voor dat je de betonlook tegels laat leggen door een professional. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat een vloertegel goed wordt gelegd en niet zal breken. Een nadeel van een betonlook badkamer is dat deze niet naadloos kan worden gelegd. Gaat jouw voorkeur uit naar een voegloze badkamer? Kies dan voor grote betonlook tegels en voegen in dezelfde kleur. Hierdoor vallen de voegen nauwelijks op en lijkt de vloer uit een geheel te bestaan.

Badkamer met betonlook en hout

De betonlook badkamer wordt vaak gecombineerd met een vleugje van de landelijke badkamerstijl. De landelijke badkamerstijl kenmerkt zich door het gebruik van houten producten. Hout is een materiaal dat contrasteert met beton en het stoere uiterlijk van de betonlook badkamer verzacht met sfeervolle tinten. Een betonlook badkamer met hout is een typische landelijke badkamerstijl. Ook zien we in deze badkamerstijl vaak landelijke kleuren terug. Breng bijvoorbeeld de landelijke kleur groen naar je badkamer door planten neer te zetten.

Betonlook muur combineren met wit sanitair

Naast een betonlook vloer kun je ook kiezen voor een betonlook muur in de badkamer. Een betonnen muur versterkt de warme sfeer in de ruimte. Gebruik deze muur bijvoorbeeld als wand tussen het toilet en de douche. De betonlook douchewand kan in dit geval ook gebruikt worden als opbergmogelijkheid voor jouw doucheartikelen of als achterwand voor een inbouwdouche.

Een betonlook badkamer kan prachtig gecombineerd worden met wit sanitair. Kies er bijvoorbeeld voor om de wanden in de badkamer te voorzien van een robuuste betonlook en combineer deze donkere kleur met witte elementen, zoals een wit toilet en een strakke, witte wastafel. Dit contrast zorgt voor een moderne uitstraling.

Meer betonlook badkamers bekijken?

Bestel ons gratis magazine!

Ben je geïnteresseerd in een mooie betonlook badkamer, maar kun je nog wat inspiratie gebruiken? Bestel dan het gratis Wooning magazine. Dit magazine staat boordevol tips en ideeën, ervaringen van klanten en inspirerende voorbeelden van onze badkamercollectie. Ook badkamers in betonlook vind je in het magazine van Wooning.

Bekijk de badkamercollectie
Badkamers
collectie
bekijk de

Badkamers

De meest inspirerende badkamercollectie van Nederland
Maak van je huis een Wooning
Ontwerp je eigen badkamer
ontwerp
badkamer
je eigen

Ontwerp je eigen badkamer

Badkamers in alle stijlen en voor ieder budget
Gratis online tool, geen download nodig!

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE