Betonlook badkamers: voor een stoere uitstraling! | Wooning
Terug
Sluiten
image

Betonlook badkamers

De betonlook badkamer wordt steeds populairder. Deze stijgende populariteit komt niet zonder reden: de betonlook badkamer biedt diverse voordelen. Je kunt verschillende stijlen mooi combineren in een betonlook badkamer. Denk je bij betonlook in eerste instantie misschien aan industrieel of stoer? Dat kan, maar hoeft niet altijd zo te zijn. De kleur en uitstraling van beton kan in combinatie met andere materialen warmte creëren. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden van betonlook in je badkamer en laat je inspireren door de betonlook badkamers uit het assortiment van Wooning.

Beton Ciré badkamer

Een van de mogelijkheden om je badkamer van een betonlook te voorzien, is met beton Ciré. Dit is een natuurlijke en duurzame stucsoort verkrijgbaar in verschillende tinten van licht tot donker. Een beton ciré badkamer is een voegloze badkamer, waardoor de ruimte een rustig en strak uiterlijk krijgt. De betonsoort is kras- en waterbestendig en daarom uitermate geschikt voor de badkamervloer of –wand. Bovendien is het materiaal hygiënisch, omdat bacteriën en schimmels zich moeilijk hechten aan het materiaal. Het stucwerk van een badkamer in beton ciré geeft de ruimte een unieke en persoonlijke touch.

Betonlook tegels in de badkamer

Niet alleen met stucwerk, maar ook met betonlook tegels in de badkamer creëer je een sfeervolle en mooie badkamer. Deze betonlook tegels hebben de typische kleur en structuur van beton en zijn in verschillende kleuren en formaten beschikbaar. Zo geven betonlook tegels van een groot formaat een rustige uitstraling in de badkamer en zijn daarom geschikt om zowel de vloer als wand mee te bekleden. Bij Wooning kun je kiezen uit een ruim assortiment tegels met betonlook. Onze adviseurs helpen je dan ook graag bij je keuze uit betontegels.

De voor- en nadelen van betonlook in de badkamer

Het grootste voordeel van betonlook in de badkamer is dat het zorgt voor een robuuste en naadloze uitstraling in de ruimte. Betonlook tegels hebben het structuur van echt beton en hebben het grootste voordeel dat deze eenvoudig zijn te leggen en extra duurzaam zijn. Een nadeel van betonlook in de badkamer is dat de vloertegel kan scheuren wanneer er zware voorwerpen op vallen. Dit is bij echt beton minder snel het geval.

Betonvloer in de badkamer

Een betonvloer in de badkamer oogt al snel erg warm en sfeervol. De betonnen vloer in de badkamer vergt weinig onderhoud en is op diverse manieren te leggen. De betonvloer kan bijvoorbeeld als gevlinderde betonvloer en als cementgebonden gietvloer gelegd worden. De gevlinderde betonvloer wordt naadloos gegoten en de cementgebonden gietvloer wordt gelegd op basis van cement en is speciaal bedoeld als dekvloer. 

Badkamer met betonlook en hout

De betonnen badkamer wordt vaak gecombineerd met een vleugje van de landelijke badkamerstijl. De landelijke badkamerstijl kenmerkt zich door het gebruik van houten producten. Hout is een materiaal dat contrasteert met beton en het stoere uiterlijk van de betonlook badkamer verzacht met sfeervolle tinten. Een betonlook badkamer met hout is een typische landelijke badkamerstijl. Ook zien we in deze badkamerstijl vaak landelijke kleuren terug. Breng bijvoorbeeld de landelijke kleur groen naar je badkamer door planten neer te zetten.

Betonmuur in de badkamer

Naast een betonvloer kun je ook kiezen voor een betonmuur in de badkamer. Een betonnen muur versterkt de warme sfeer in de ruimte. Gebruik deze muur bijvoorbeeld als wand tussen het toilet en de douche. De betonnen douchewand kan in dit geval ook gebruikt worden als opbergmogelijkheid voor jouw doucheartikelen of als achterwand voor een inbouwdouche.

Betonstuc in de badkamer

Een betonstuc badkamer kan prachtig gecombineerd worden met wit sanitair. Kies er bijvoorbeeld voor om de wanden in de badkamer te voorzien van een robuuste betonstuc. Combineer deze donkere kleur met witte elementen, zoals een wit toilet en een strakke, witte wastafel. Dit contrast zorgt voor een moderne uitstraling.

Meer betonlook badkamers bekijken?

Ben je geïnteresseerd in een mooie betonlook badkamer, maar kun je nog wat inspiratie gebruiken? Bestel dan het gratis Wooning magazine. Het staat boordevol tips en ideeën, ervaringen van klanten en inspirerende voorbeelden van onze badkamercollectie. Ook badkamers in betonlook vind je in het magazine van Wooning.

Bekijk de badkamercollectie
Badkamers
collectie
bekijk de

Badkamers

De meest inspirerende badkamercollectie van Nederland
Maak van je huis een Wooning
Maak een afspraak met Wooning

Maak een afspraak

De beste keuken- en badkamerexperts staan voor je klaar
Gratis advies, 3D-tekening en nog veel meer
Ontwerp je eigen badkamer
ontwerp
badkamer
je eigen

Ontwerp je eigen badkamer

Badkamers in alle stijlen en voor ieder budget
Gratis online tool, geen download nodig!

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE