Terug
Sluiten
image

Zwarte badkamer

Maak van je huis een Wooning

Een zwarte badkamer staat voor luxe, authenticiteit en is tijdloos. De kleur is makkelijk te combineren met andere kleuren en stijlen. Je creëert zowel eenvoudig een industriële als een moderne badkamerstijl door het gebruik van een glans- of matzwarte kleur. Beide opties zorgen voor eenheid. In een zwarte badkamer kom je gegarandeerd tot rust.

Zwarte tegels

Zwarte badkamertegels geven je badkamer een moderne uitstraling en zijn goed te combineren met persoonlijke smaak. Kies voor een muur van zwarte badkamertegels bij een witte vloer, of andersom. Er zijn meerdere soorten badkamertegels die de zwarte kleur steeds weer anders weergeven.

Verschillende soorten tegels

Een bepaald soort tegel kan een andere dimensie geven aan je kleurkeuze. Zwarte visgraat tegels geven een klassieke look aan je badkamer. Het strakke design maakt ze geschikt als vloertegels in je zwarte badkamer. Deze zwarte vloertegels kan je dan weer prima combineren met bijvoorbeeld een wand van zwarte mozaïektegels. Mozaiek Tegels zijn gemaakt uit kleinere stenen van verschillend materiaal en geven je badkamer een robuustere stijl. Zwarte metrotegels zijn een wat veiligere optie, deze tegels hebben een kenmerkend glad oppervlak met aflopende randen en zijn geschikt als wandtegels, maar ook als vloertegels.

Vloertegels

Zwarte vloertegels geven een badkamer een moderne uitstraling. Ga je voor een klassieke look door het gebruik van kleine tegels? Of wil je liever een luxe geheel creëren door het gebruik van grote tegels? Grote tegels maken de badkamer vaak ruimtelijker en met kleine grijze tegels oogt de ruimte juist wat kleiner. Dit maakt kleine grijze tegels geschikter in een grote badkamer, maar ook voor een kleinere badkamer zijn deze vloertegels de moeite waard om over na te denken!

Wandtegels

Als de soorten tegels en de tegels op de vloer zijn bepaald, wordt het tijd om na te denken over de wandtegels. Zwarte tegels op de vloer en wand geven een luxe effect. Voor een ruimtelijk effect zijn er ook veel opties, zoals witte tegels op de achterste muur in combinatie met zwarte tegels op alle andere muren en de vloer. Net zoals bij vloertegels geven grote wandtegels de badkamer een ruimtelijker effect dan kleine tegels. Zwarte wandtegels zijn ook verkrijgbaar met verschillende patronen, waaronder met een visgraatpatroon of van mozaïek.

Zwarte elementen in de badkamer 

Om je zwarte badkamer compleet te maken kan je ervoor kiezen om zwarte elementen toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor zwart sanitair of zwarte badkamermeubels. Een zwarte badkamerkast is stijlvol en praktisch! Je kunt hier al je verzorgingsproducten en handdoeken in opbergen. Een zwarte douche in combinatie met een zwarte douchewand past perfect bij elkaar. Kies daarbij ook nog voor een zwarte handdoekradiator om de badkamer te verwarmen en je handdoeken aan op te hangen en een zwarte badkamerkast voor meer opbergruimte. Om het plaatje compleet te maken kan je het bekende witte toilet inruilen voor een zwarte, en de chromen kraan voor een zwarte kraan. Ook mag je de zwarte accessoires niet vergeten zoals een zwarte douchewisser, badkamerspiegel of douchekruk.

Ben je nieuwsgierig geworden? Plan eenvoudig online een afspraak bij Wooning

Nieuwsgierig geworden naar een zwarte badkamer? De adviseurs van Wooning helpen je graag. Plan vrijblijvend een afspraak bij één van onze showrooms en ontdek alle mogelijkheden.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE