Terug
Sluiten
image

Een blijvende trend; de zwarte badkamer

Maak van je huis een Wooning

Je ziet het tegenwoordig overal; een zwarte badkamer. Deze stijl badkamer straalt luxe en elegantie uit en niet geheel onbelangrijk; de zwarte badkamer heeft een tijdloos uiterlijk. De zwarte kleur is makkelijk te combineren met andere kleuren en stijlen. Je kunt met deze badkamer dus alle kanten op, je creëert namelijk eenvoudig een industriële of een moderne badkamer stijl. Speel met zowel de glans- en matzwarte kleur als met materialen. Beide opties zorgen voor eenheid in de badkamer. Het gebruik van zwarte tegels, kranen en accessoires kan net dat beetje extra toevoegen aan de ruimte. 

Zwarte tegels

Zwarte badkamertegels geven je badkamer een elegante uitstraling en zijn enorm sfeerbepalend. Een zwarte tegel in marmerlook zorgt voor een stijlvolle ruimte en met een metaallook tegel creëer je een industriële sfeer. Een zwarte tegel kan ook goed samen met andere kleuren en materialen zoals goud of hout, hierdoor kun je een unieke ruimte creëren. Bij Wooning vind je een divers aanbod aan zwarte tegels voor jouw badkamer.

Verschillende soorten tegels

De keuze van een bepaalde soort tegel kan een andere dimensie geven aan je kleurkeuze. Zo geven zwarte visgraat tegels een klassieke look aan je badkamer. Deze zwarte vloertegel kan je dan weer prima combineren met bijvoorbeeld een wand van zwarte mozaïek tegels. Mozaïek tegels zijn kleinere stenen van verschillend materiaal en geven je badkamer een unieke uitstraling. Zwarte metrotegels zijn een wat veiligere optie, deze tegels hebben een glad oppervlak met aflopende randen en zijn geschikt als wandtegels, maar ook als vloertegels. Zo zie je al wel; er zijn veel mogelijkheden.

Vloertegels

Vloertegels zijn niet weg te denken uit de badkamer en dan kunnen zwarte vloertegels niet ontbreken. Deze tegels creëren een groot deel van de sfeer in jouw badkamer, daarom is het belangrijk om te bepalen welke sfeer overgebracht moet worden. Ga je voor een klassieke look door het gebruik van kleine tegels? Of wil je liever een luxe geheel creëren door het gebruik van grote tegels? Grote tegels maken de badkamer vaak ruimtelijker en met kleine grijze tegels oogt de ruimte juist wat kleiner.

Wandtegels

Wanneer het soort tegel en de tegels op de vloer bepaald zijn, wordt het tijd om na te denken over de wandtegels. Zwarte tegels op de vloer én de wand geven een luxe effect. Voor een ruimtelijk effect zijn er ook veel opties, zoals witte tegels op de achterste muur in combinatie met zwarte tegels op alle andere muren en de vloer. Net zoals bij vloertegels geven grote wandtegels de badkamer een ruimtelijker effect dan kleine tegels. Zwarte wandtegels zijn ook verkrijgbaar met verschillende patronen, waaronder een visgraatpatroon of mozaïek.

Zwarte elementen in de badkamer 

Vind je zwarte vloer- of wandtegels te gewaagd en wil je toch zwarte elementen terug laten komen in de badkamer? Dat kan, je kunt je zwarte badkamer compleet maken door zwarte elementen toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwarte badkameraccessoires en zwarte badkamerkranen. Matchende zwarte accessoires in de badkamer maken de badkamer niet alleen heel stijlvol, maar ook nog eens heel praktisch. Je kunt hier al je verzorgingsproducten en handdoeken in opbergen. Om het plaatje compleet te maken kan je het bekende witte toilet inruilen voor een zwarte. Vergeet dan niet om de chromen kraan in te ruilen voor een zwarte kraan. Ook mag je de zwarte accessoires zoals een zwarte douchewisser, badkamerspiegel of douchekruk niet vergeten.

Ben je nieuwsgierig geworden? Plan eenvoudig online een afspraak bij Wooning

Nieuwsgierig geworden naar een zwarte badkamer? De adviseurs van Wooning helpen je graag. Plan vrijblijvend een afspraak bij één van onze showrooms en ontdek alle mogelijkheden.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE