Terug
Sluiten
image

Zwart-witte badkamer

Maak van je huis een Wooning

Licht en donker in één ruimte? Het kan in een zwart-witte badkamer! Deze badkamer is modern, tijdloos en heeft een klassieke uitstraling. De badkamerstijl is eenvoudig te combineren met andere kleuren. Wat dacht je van een witte badkamer met zwarte meubels? Of witte elementen toevoegen in een zwarte badkamer? In de zwart-witte badkamer kan je alle kanten op, dit maakt deze badkamerstijl een aanrader!

Zwart-witte tegels

Begin aan de zwart-witte badkamerstijl om deze twee kleuren met elkaar te combineren door middel van tegels. Kies voor witte tegels op de muur en zwarte tegels op de vloer, of wat dacht je zwart en wit met elkaar afgewisseld? In een grote ruimte kan dit prima op alle muren, maar in een kleine badkamer is het verstandig om hier één zijde voor te kiezen. Alleen zwarte tegels in combinatie met witte meubels of witte tegels en zwarte meubels is ook een optie om de zwart-witte badkamerstijl te creëren!

Verschillende soorten tegels

Een bepaald soort tegel kan een ander effect geven in de badkamer. In de zwart-witte badkamerstijl maakt de keuze voor een tegel een groot verschil. Witte visgraat tegels geven een strakke, klassieke look aan je badkamer. Het strakke design maakt ze geschikt als vloertegels in je badkamer. Deze witte vloertegels kan je dan weer prima combineren met bijvoorbeeld een wand van zwarte mozaïektegels. Voor een wat robuuste uitstraling kies je voor de mozaïektegels, gemaakt uit kleinere stenen van verschillend materiaal. Mozaïek geeft je wandtegels een ruwe structuur. Hierbij kan je kiezen voor witte, zwarte of beide kleuren tegels.

Vloertegels

Zwarte vloertegels geven een badkamer een moderne uitstraling. Ga je voor een klassieke look door het gebruik van kleine tegels? Of wil je liever een luxe geheel creëren door het gebruik van grote tegels? Grote tegels maken de badkamer vaak ruimtelijker en met kleine grijze tegels oogt de ruimte juist wat kleiner. Dit maakt kleine grijze tegels geschikter in een grote badkamer, maar ook voor een kleinere badkamer zijn deze vloertegels de moeite waard om over na te denken! Witte tegels op de vloer in een zwart-witte badkamer zijn ook mogelijk, combineer dit met zwarte tegels op de muur. Wil je het groots aanpakken? Combineer dan zwarte en witte tegels met elkaar op de vloer, dit maakt het een stuk speelser zonder zijn moderne touch te verliezen.

Wandtegels

Ook op de wand zijn zwarte en witte tegels met elkaar te combineren. Wil je een moderne uitstraling? Kies dan voor een kleur op de vloer en een andere kleur op de wanden. Voor een ruimtelijk effect zijn er ook veel opties, zoals witte tegels op de achterste muur in combinatie met zwarte tegels op alle andere muren en de vloer. Net zoals bij vloertegels geven grote wandtegels de badkamer een ruimtelijker effect dan kleine tegels. Zwarte en witte wandtegels zijn ook verkrijgbaar met verschillende patronen, waaronder met een visgraatpatroon of van mozaïek.

Verschillende zwart-witte elementen in de badkamer

Om je badkamer compleet te maken kan je ervoor kiezen om zwarte en witte elementen toe te voegen. Wat dacht je van een zwart badkamermeubel of een witte badkamerkast? Heb je een witte of zwarte badkamer, maar wil je meer van de andere kleur toevoegen? Kies dan voor zwarte of witte accessoires zoals een spiegel of douchemand voor je shampoo en douchegel. Een witte badkamer met een zwart badkamermeubel om je verzorgingsproducten en handdoeken in op te bergen is praktisch én stijlvol. Een zwarte douche in combinatie met een zwarte douchewand passen perfect bij een witte muur. Kies daarbij voor een witte radiator om de badkamer te verwarmen en je handdoeken aan op te hangen. Heb je meer opbergruimte nodig? Bekijk dan onze badkamerkasten, als de ruimte het toelaat. Voor het creëren van een zwart-witte badkamerstijl heb je oneindig veel mogelijkheden!

Ben je nieuwsgierig geworden? Plan eenvoudig online een afspraak bij Wooning

Nieuwsgierig geworden naar een zwart-witte badkamer? De adviseurs van Wooning helpen je graag. Plan vrijblijvend een afspraak bij één van onze showrooms en ontdek alle mogelijkheden.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE