Houten aanrechtblad | Maak van je huis een Wooning
Terug
Sluiten
image

Houten aanrechtblad

Authentiek en uniek

Met een houten aanrechtblad haal je het ultieme natuurproduct in huis. Elk stuk hout is anders van kleur en structuur en geeft je aanrechtblad daardoor een authentieke uitstraling. Hout is op vele manieren te bewerken, waardoor je altijd een blad vindt dat bij je interieur past. Lees meer over de unieke eigenschappen van een houten aanrechtblad.

De eigenschappen van hout

Diverse bewerkingen

Hout heeft van zichzelf al een structuur en kleur en is daarnaast op verschillende manieren te bewerken. Zo kun je kiezen voor licht hout waarvan de nerven goed zichtbaar zijn. Dat past bij een landelijke keuken, maar contrasteert ook mooi bij een moderne keuken. Voor een strakke look kies je een gladde houtsoort met weinig knoesten of nerven. Daarnaast is er ook keuze in de afronding van het blad. Zo kun kiezen voor een blad met afgeronde randen voor een zacht uiterlijk of rechte randen voor een moderne uitstraling. Hout biedt bovendien een uitgebreid kleurenpalet van heel licht tot bijna zwart.

Duurzaam en tijdloos

Hout gaat lang mee

Het hout waarvan de aanrechtbladen gemaakt worden, is duurzaam geproduceerd hout. Het milieu wordt met een houten werkblad niet extra belast. Daarnaast zijn houten bladen tijdloos qua design en gaan ze lang mee. Hout krast wat sneller dan bijvoorbeeld kunststof, maar met schuren en oliën is een beschadiging snel gerepareerd. Wel is het verstandig op te letten met grote temperatuurverschillen. Zet daarom nooit een hete pan direct op het aanrechtblad, omdat hout daardoor kan gaan werken. 

Onderhoud van hout

Blijvend mooi met olie

Wil je je houten werkblad blijvend mooi houden? Verwijder vocht en vlekken meteen om kringen te voorkomen. Daarnaast is het verstandig het hout regelmatig met olie te behandelen zodat het mooi blijft en water minder snel opneemt.

Bekijk de houtsoorten

Wooning is dé keukenspecialist van Rotterdam en omstreken. Breng een bezoek aan een van onze showrooms of maak een afspraak met een van onze adviseurs. Zij laten je graag alle mogelijkheden van een houten aanrechtblad zien.

Maak van je huis een Wooning

Bij Wooning slaag je altijd voor je keuken of badkamer, want met ruim 55 jaar ervaring is Wooning dé keuken- en badkamerspecialist van Rotterdam en omstreken. We bieden een ruime keuze voor ieder budget én smaak. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Wooning? Kom dan langs in één van onze zes vestigingen in de regio Rotterdam. De Wooning-specialisten blinken uit in kennis en kunde en hebben oog voor detail. Nergens word je zo persoonlijk geholpen.

Ontvang het gratis inspiratie magazine

Vraag nu geheel vrijblijvend het Wooning Magazine aan. Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE