Terug
Sluiten
image

Houten aanrechtblad

Authentiek en uniek

Een houten aanrechtblad geeft je keuken veel sfeer en karakter. Dat komt door het natuurlijke materiaal dat zorgt voor een unieke en tijdloze uitstraling. Elk stuk hout is anders van kleur en structuur waardoor een houten aanrechtblad altijd authentiek is. Hout vraagt wat meer onderhoud dan bijvoorbeeld een kunststof blad. Daar staat tegenover dat een houten aanrechtblad je keuken veel warmte en charme geeft. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden en eigenschappen van hout.

Hout past bij diverse keukenstijlen

Het natuurlijke karakter van hout past bij veel keukenstijlen en kun je goed combineren met andere materialen. Er zijn verschillende soorten, bewerkingen en soorten hout die bij diverse keukeninrichtingen passen. De keuze is helemaal aan jou, want bij een moderne keuken bijvoorbeeld past een glad afgewerkt houten blad, maar een houtsoort waarvan de nerven goed zichtbaar zijn, zorgt juist weer voor een mooi contrast. Hetzelfde geldt voor een keuken met een landelijke stijl.

Diverse varianten

Hout is verkrijgbaar in een rijk kleurenpalet van licht tot donker. Bovendien kun je kiezen uit verschillende hardheden. Zo is teak een zachte houtsoort en verkrijgbaar in diverse kleuren. Iroco is een harde houtsoort in donkere kleur. Beide zijn gemakkelijk te onderhouden met natuurlijke oliën. De lichtgekleurde, harde houtsoorten beuken en eiken zijn duurzaam en stevig, maar om het blad in optimale conditie te houden, is het raadzaam vaker te onderhouden met olie dan het de zachte houtsoort.

Producteigenschappen en onderhoud

Een houten aanrechtblad vraagt naast dagelijks schoonhouden met een vochtige doek, een periodiek onderhoud van twee tot drie keer per jaar. Dat houdt in dat je het blad inwrijft met een olie zodat het daarna weer tegen een stootje kan. Water en vocht kun je het beste zo snel mogelijk verwijderen. Daarnaast is het van belang dat je altijd een snijplank gebruikt, omdat hout gevoelig is voor krassen. Omdat hout een natuurlijk product is, moet je er rekening mee houden dat het onder invloed van bijvoorbeeld fel zonlicht kan verkleuren.

Bezoek een van onze showrooms

Ben je nieuwsgierig naar onze collectie houten aanrechtbladen? Breng een bezoek aan een van onze showrooms. Een van onze specialisten vertelt je graag meer over de typische kenmerken van hout en de mogelijkheden van dit unieke aanrechtblad in de keuken.

Maak van je huis een Wooning

Bij Wooning slaag je altijd voor je keuken of badkamer, want met ruim 55 jaar ervaring is Wooning dé keuken- en badkamerspecialist van Rotterdam en omstreken. We bieden een ruime keuze voor ieder budget én smaak. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Wooning? Kom dan langs in één van onze zes vestigingen in de regio Rotterdam. De Wooning-specialisten blinken uit in kennis en kunde en hebben oog voor detail. Nergens word je zo persoonlijk geholpen.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE