Terug
Sluiten
image

De industriële keuken: robuust en warm

Maak van je huis een Wooning

Met een industriële keuken kies je voor een keuken van robuuste materialen en een stoere look. Het bijzondere van een industriële keuken is dat er meerdere varianten mogelijk zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de onafgewerkte, rauwe fabrieksstijl met zichtbare buizen en baksteen. Maar ook een strakke inrichting van de industriële keuken is mogelijk. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder en ontdek de industriële keukens bij Wooning.

Materialen in de industriële keuken

Ruwe randjes en oneffenheden

De industriële keuken is geïnspireerd op industriepanden en loodsen. In een industriële keuken kun je eindeloos combineren met ruwe en robuuste materialen. Roestvrij staal, hout, beton en natuursteen zijn materialen die de boventoon voeren. Zo zie je hout vaak terug in keukenkastjes en beton of natuursteen in het aanrechtblad. In betonnen keukens zie je naast een werkblad van beton het materiaal ook terugkomen in bijvoorbeeld betonnen vloertegels. Voor een betonlook keuken kun je kiezen voor industriële keukenkastjes in deze look. Roestvrij staal is een veelgebruikt materiaal voor de achterwand, maar ook voor de apparatuur die duidelijk aanwezig is in de robuuste keuken.

Maak de industriële look compleet

Accessoires in industriële stijl maken de keuken compleet. Denk bijvoorbeeld aan hanglampen met een metalen frame of stoere ‘fabriekslampen’. Een grove houten tafel en zwarte stoelen met roestvrijstalen poten vormen eveneens een echte blikvanger in deze keuken. Opvallend keukenapparatuur, zoals een robuust fornuis of een koperkleurige oven dragen ook bij aan de industriële sfeer. Daarnaast creëer je een robuuste keuken ook met bijvoorbeeld een bakstenen wand voor een echte fabriekslook of, wanneer je van strakke inrichting houdt, een donkergekleurde wand. Zitten de oude bakstenen al onder jouw muur verscholen of wil je bakstenen met een oude look kopen? De bakstenen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, zodat ze gegarandeerd aansluiten bij jouw keukenkleuren.

Combineer met een andere stijl

Een industriële keuken kan perfect gecombineerd worden met andere keukenstijlen. Zo geniet je van een unieke, stijlvolle keuken. Wil je een warme, nostalgische sfeer combineren met een stoer, robuust randje? Dan is een industrieel landelijke keuken wellicht wat voor jou. Denk aan een houten keukentafel, houten keukenkastjes en een robuust fornuis. Ook de moderne keukenstijl is perfect te combineren met de industriële keukenstijl. Deze combinatie wisselt strakke lijnen af met gladde oppervlakken en opvallende, stoere details.

Inspiratie nodig voor je industriële keuken?

Heb je al ideeën voor een nieuwe industriële keuken? Wooning inspireert je graag om de nieuwe keuken tot leven te laten komen. Bestel ons gratis inspiratie magazine, boordevol praktische tips, trends en adviezen van onze keukenprofessionals. In dit magazine vind je diverse industriële keukens in verschillende opstellingen, maar ook veel andere keukenstijlen. Wellicht staat jouw droomkeuken er wel tussen.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE

Maak van je huis een Wooning

Bij Wooning slaag je altijd voor je keuken of badkamer, want met ruim 55 jaar ervaring is Wooning dé keuken- en badkamerspecialist van Rotterdam en omstreken. We bieden een ruime keuze voor ieder budget én smaak. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Wooning? Kom dan langs in één van onze zes vestigingen in de regio Rotterdam. De Wooning-specialisten blinken uit in kennis en kunde en hebben oog voor detail. Nergens word je zo persoonlijk geholpen.