Industriële keukens: robuust en efficiënt – Wooning
Terug
Sluiten
image

Industriële keuken: robuust en efficiënt

Maak van je huis een Wooning

Industriële keukens kenmerken zich door stoer materiaalgebruik en een ruime opstelling. Deze keukens komen daarom ook het beste tot hun recht in grote ruimtes. Een ruime eilandkeuken met houten keukenfronten, een betonnen werkblad en robuuste details is een typisch voorbeeld van een industriële keukenstijl. De keukens hebben vaak ook een efficiënte indeling dankzij de vele opbergmogelijkheden in laden, kasten en wandplanken. Wooning vertelt je meer over deze keukenstijl. Lees verder en ontdek of een industriële keuken bij jou past! 

Materialen in de industriële keukenstijl

Ruwe randjes en oneffenheden

In een industriële keuken kun je eindeloos combineren met ruwe en robuuste materialen. Roestvrijstaal, hout, beton en natuursteen zijn materialen die de boventoon voeren. Zo zie je hout vaak terug in keukenkastjes, beton of natuursteen in het aanrechtblad en roestvrijstaal in de details, zoals de spoelbak, de inbouwoven en de grepen. In een industriële keuken worden veel kleuren en materialen door elkaar gebruikt, wat zorgt voor het unieke en levendige karakter. Door de verschillende kleuren, materialen en meubelen op elkaar af te stemmen, vormt jouw keuken één geheel. Wooning helpt je daar graag bij!

De inrichting van een industriële keuken

Combineer het gemak met een strak en luxe ontwerp

Een interieur met grove, robuuste accessoires maken een industriële keuken compleet. Denk bijvoorbeeld aan hanglampen met een metalen frame of stoere ‘fabriekslampen’. Ook vind je in de industriële keuken ophangpunten om pannen en andere kookgerei kwijt te kunnen. Zo heb je alles direct bij de hand en creëer je de karakteristieke sfeer waar je naar zoekt. Een grove houten tafel en zwarte stoelen met roestvrijstalen poten vormen eveneens een echte blikvanger in deze keuken. In een industriële keuken is bovendien genoeg ruimte voor robuuste en luxe keukenapparatuur om het comfort van koken optimaal te maken.

Inspiratie nodig voor je industriële keuken?

Bekijk eens ons magazine vol met trends en tips

Heb je al ideeën voor een nieuwe industriële keuken? Wooning inspireert je graag verder om de nieuwe keuken tot leven te laten komen. Bestel ons gratis inspiratie magazine, boordevol praktische tips, trends en adviezen van onze keukenprofessionals.

Maak van je huis een Wooning

Bij Wooning slaag je altijd voor je keuken of badkamer, want met ruim 55 jaar ervaring is Wooning dé keuken- en badkamerspecialist van Rotterdam en omstreken. We bieden een ruime keuze voor ieder budget én smaak. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Wooning? Kom dan langs in één van onze zes vestigingen in de regio Rotterdam. De Wooning-specialisten blinken uit in kennis en kunde en hebben oog voor detail. Nergens word je zo persoonlijk geholpen.

Ontvang het gratis inspiratie magazine

Vraag nu geheel vrijblijvend het Wooning Magazine aan. Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE