Terug
Sluiten
image

Klassieke keukens

Maak van je huis een Wooning

Warm, gezellig en nostalgisch zijn woorden die de klassieke keuken goed omschrijven. Het is een keukenstijl die je direct thuis laat voelen. De klassieke keukenstijl is bovendien goed te combineren met elementen van andere keukenstijlen. Combineer de klassieke keuken bijvoorbeeld met moderne apparatuur. Op deze manier wordt de keuken niet alleen een gezellige ruimte, maar ook zeer functioneel. Benieuwd of deze keukenstijl iets voor jou is? Lees dan snel verder.

Materialen in de klassieke keuken

Om de huiselijke, gezellige sfeer in de klassieke keuken te ervaren, wordt er veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen zoals natuursteen, hout of glas. Gietijzeren elementen en een werkblad van natuursteen of composiet zijn enkele voorbeelden van aspecten die je terugziet in de klassieke keuken. Wil je de klassieke keuken een moderne touch geven? Kies dan voor het toevoegen van roestvrij staal of hoogglans. Een spoelbak van roestvrij staal kan bijvoorbeeld sierlijk geïntegreerd worden in de keuken. Ook wat keukenapparatuur betreft zijn er veel opties mogelijk. Denk aan een groot gietijzeren fornuis of een netjes weggewerkte magnetron en vaatwasser. Zo geniet je van moderne apparatuur met een klassieke uitstraling.

Sierlijke afwerkingen

Sierlijke stijlelementen maken de klassieke keuken compleet. Een belangrijk element is de keukenkraan. De keukenkraan in de klassieke keuken is vaak sierlijk en voorzien van twee draaiknoppen voor warm en koud water. Ook is de klassieke keuken voorzien van sierlijke grepen op de kastjes. Een knop is zeer populair en past dankzij de authentieke uitstraling perfect in de klassieke keukenstijl. Nostalgische tegels vormen een gezellige toevoeging aan de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan Portugese tegeltjes of zwart-wit geblokte tegels. Voor een subtiel effect kun je alleen op de achterwand bij de kookplaat tegeltjes plaatsen. Om de klassieke keuken compleet te maken is het prachtig om servies uit te stallen in een klassieke, open kast. Dankzij het klassieke interieur, wordt deze ruimte een heerlijke plek om te ontspannen.

Combineer met andere stijlen

De klassieke keuken laat zich perfect combineren met andere keukenstijlen. De landelijke keukenstijl laat zich dankzij de nostalgische accenten goed combineren met de klassieke keukenstijl. Ook behoort een klassiek moderne keuken tot de mogelijkheden. Denk aan een strak aanrechtblad met moderne apparatuur in combinatie met elegante keukengrepen en een klassieke keukenkraan. Ben je op zoek naar een klassieke keuken met een karakteristieke uitstraling? Dan is de klassiek Engelse keuken perfect voor jou. Door de toevoeging van typisch Engelse ornamenten en een prachtig Engels fornuis creëer je een sprookjesachtig geheel.

Laat je inspireren!

Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is met een klassieke keuken? Wooning inspireert je graag! Met een bezoek aan onze showroom zie je zelf welke klassieke keukens Wooning in haar keukencollectie heeft. Ben je er al uit en wil je graag meer advies? Of wil je dat een keukenspecialist een 3D ontwerp van je nieuwe keuken maakt? Plan dan een afspraak met een Wooning keukenspecialist die je kan voorzien van de laatste keukentrends en handige tips om je klassieke keuken nog meer vorm te geven. Bestel ook alvast het Wooning keukenmagazine voor een overzicht van onze keukencollectie en keukenapparatuur!

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE

Maak van je huis een Wooning

Bij Wooning slaag je altijd voor je keuken of badkamer, want met ruim 55 jaar ervaring is Wooning dé keuken- en badkamerspecialist van Rotterdam en omstreken. We bieden een ruime keuze voor ieder budget én smaak. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Wooning? Kom dan langs in één van onze zes vestigingen in de regio Rotterdam. De Wooning-specialisten blinken uit in kennis en kunde en hebben oog voor detail. Nergens word je zo persoonlijk geholpen.