Terug
Sluiten
image

Karakter en gezelligheid met een boerenkeuken

Maak van je huis een Wooning

De boerenkeuken brengt een nostalgisch gevoel in huis. De oude boerenkeuken ademt een knusse, gezellige sfeer uit. Het is een keuken waarin iedereen gezellig samenkomt om spelletjes te spelen, na te tafelen of bij te praten. Wil je het oer-Hollandse gevoel in jouw keuken creëren? Dan is de boerenkeuken perfect voor jou. Houten keukenkastjes, warme kleuren zoals gebroken wit, grijs en bruin en een robuuste keukentafel zorgen voor een gezellige plattelandssfeer. Je leest hier meer over deze nostalgische keuken.

Een karakteristieke keuken

Een boerenkeuken laat je wanen in oer-Hollandse sferen en creëert daardoor een nostalgisch gevoel. Authentieke materialen vind je terug in deze keuken. Denk hierbij aan ouderwetse pannen en een pannenrek, veel natuurlijke materialen zoals hout en leuke motiefjes en afwerkingen. Deze details geven de boerenkeuken een karakteristieke uitstraling. Vaak heeft de oude boerenkeuken geen modern fornuis, maar een opvallend gasfornuis. Plaats een groot boeket bloemen op de keukentafel om de gezellige sfeer in de oude boerenkeuken te benadrukken.

De boerenkeuken van nu

Vroeger stond ’s middags de warme maaltijd klaar waarbij het hele gezin gezellig aan tafel zat om van deze lunch te genieten. Tegenwoordig eten we deze warme maaltijd ’s avonds vanwege ons drukke bestaan. Het liefst willen we dat koken zo min mogelijk tijd in beslag neemt. De keuken wordt vaak voorzien van functionele apparatuur om ons hierbij te helpen. Wil je de boerenkeuken in een modern jasje steken? Elementen als een betonnen werkblad of een strak afgewerkt gasfornuis geven de keuken net even dat moderne tintje wat past bij deze tijd. Om te genieten van aangenaam kookplezier zijn de boerenkeukens van Wooning voorzien van de hoogste kwaliteit keukenapparatuur van de beste merken.

Authentieke tegels

Bekleed de keukenwand met authentieke tegels om de boerenkeuken het oer-Hollandse karakter te geven. Friese witjes bijvoorbeeld zijn gemaakt van verse klei en met tinglazuur overgoten. Door het kleurverschil dat in de tegeltjes kan ontstaan, creëer je een unieke, authentieke uitstraling. Wil je liever een andere kleur dan wit? Dat kan ook! De tegeltjes kunnen eenvoudig beschilderd worden, waardoor je ze volledig bij jouw keukendesign laat matchen. Ook is het mogelijk om voor een gewaagd tegelmotief van Portugese tegels te gaan. Deze tegels vormen een eyecatcher en creëren een uniek geheel. Ook de vloer van de boerenkeuken wordt vaak aangekleed met tegels. Een vloer van natuursteen geeft de keuken de ouderwetse, gezellige sfeer.

Laat je inspireren!

Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is met een boerenkeuken? Wooning inspireert je graag! Met een bezoek aan onze showroom zie je zelf welke boerenkeukens Wooning in haar keukencollectie heeft. Ben je er al uit en wil je graag meer advies? Of wil je dat een keukenspecialist een 3D ontwerp van je nieuwe keuken maakt? Plan dan een afspraak met een Wooning keukenspecialist die je kan voorzien van de laatste keukentrends en handige tips om je boerenkeuken nog meer vorm te geven. Bestel ook alvast het Wooning keukenmagazine voor een overzicht van onze keukencollectie en keukenapparatuur!

Maak van je huis een Wooning

Bij Wooning slaag je altijd voor je keuken of badkamer, want met ruim 55 jaar ervaring is Wooning dé keuken- en badkamerspecialist van Rotterdam en omstreken. We bieden een ruime keuze voor ieder budget én smaak. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Wooning? Kom dan langs in één van onze zes vestigingen in de regio Rotterdam. De Wooning-specialisten blinken uit in kennis en kunde en hebben oog voor detail. Nergens word je zo persoonlijk geholpen.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE