Terug
Sluiten
image

De robuuste keuken: ruw en strak

Maak van je huis een Wooning

De robuuste keuken kenmerkt zich door ruwe materialen en een strakke uitstraling. In deze keuken vind je veel stevige en grove materialen terug. Houd je van de industriële keukenstijl? Dan valt deze keuken ongetwijfeld bij jou in de smaak. De stoere, robuuste keuken mag gezien worden in jouw woning. Een goede balans van natuurlijke en moderne materialen maakt deze keukenstijl een populaire keuze. Wil je een opvallende, stoere keuken? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

Wat maakt een keuken robuust?

  • Eenvoud. Een robuuste keuken herken je aan de eenvoud. Meubels, werkbladen en apparaten hebben strakke lijnen en weinig poespas. Deze eenvoud zorgt voor rust in de keuken. In een robuuste keuken kun je de drukke dag heerlijk achter je laten met een goed glas wijn aan het grote keukenblad.

  • Warmte.  Authentieke materialen als graniet en hout geven de keuken zijn robuuste uitstraling. Deze degelijke materialen zorgen niet alleen voor een stoere en strakke aanblik, maar geven de keuken ook een warme aanblik door hun kleuren. In een robuuste, houten keuken creëer je eenvoudig een ontspannen en gezellige sfeer.

  • Ruimte.  Robuuste keukens zijn ideaal voor keukens met een groot vloeroppervlak. Dit type keuken maakt zo efficiënt mogelijk gebruik van de ruimte. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een groot werkblad met een ruwe stenen look. Dit type keuken mag zeker gezien worden! Door de ruime opzet kun je ook uitgebreid koken en is er genoeg plaats voor jouw gasten.

Industriële uitstraling

De robuuste keuken heeft een industriële uitstraling. Fabrieksmuren geven karakter aan de robuuste keuken. Roodbruine baksteenmuren creëren een authentieke, industriële sfeer. Beschikt jouw muur niet over grote baksteentegels? Kies dan bijvoorbeeld voor een behang met steenmotief. Industriële accessoires maken de robuuste keuken helemaal af. Een robuuste afzuigkap, een vrijstaand fornuis en een stoere koelkast zijn echte blikvangers in de robuuste keuken. Voor de ultieme finishing touch plaats je een oude bouwlamp boven de keukentafel om te genieten van de industriële sfeer.

Kleuren en materialen

Koper werd veel gebruikt in de industrie. Het is dan ook niet gek dat we dit materiaal veel terugzien in de robuuste keuken. Niet alleen zorgt koper voor een industriële uitstraling, het geeft ook een warme sfeer. Om de stoere materialen, zoals metaal en staal te contrasteren, zorgt koper voor de warme toevoeging. De robuuste keuken is verkrijgbaar in diverse kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn bruin, zwart, wit en grijs. Combineer de gekozen keukenkleur met de koperen, stalen en metalen details om de robuuste keuken meer pit te geven.

Laat je inspireren!

Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is met een robuuste keuken? Wooning inspireert je graag! Met een bezoek aan onze showroom zie je zelf welke robuuste keukens Wooning in haar keukencollectie heeft. Ben je er al uit en wil je graag meer advies? Of wil je dat een keukenspecialist een 3D ontwerp van je nieuwe keuken maakt? Plan dan een afspraak met een Wooning keukenspecialist die je kan voorzien van de laatste keukentrends en handige tips om je robuuste keuken nog meer vorm te geven. Bestel ook alvast het Wooning keukenmagazine voor een overzicht van onze keukencollectie en keukenapparatuur!

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE

Maak van je huis een Wooning

Bij Wooning slaag je altijd voor je keuken of badkamer, want met ruim 55 jaar ervaring is Wooning dé keuken- en badkamerspecialist van Rotterdam en omstreken. We bieden een ruime keuze voor ieder budget én smaak. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Wooning? Kom dan langs in één van onze zes vestigingen in de regio Rotterdam. De Wooning-specialisten blinken uit in kennis en kunde en hebben oog voor detail. Nergens word je zo persoonlijk geholpen.