Terug
Sluiten

Een werkblad kiezen

Het werkblad is heel bepalend voor de uitstraling van je keuken. Kies je voor robuust beton of past een strak, licht keramiek blad beter bij de stijl die jij voor ogen hebt? Ga bij het maken van jouw keuze niet alleen af op wat je mooi vindt, maar let óók op de functionaliteit. Kan het materiaal bijvoorbeeld tegen een stootje? En heeft het veel onderhoud nodig? We zetten de eigenschappen van de veel gekozen werkblad-materialen voor je op een rij:

Keramiek

Een werkblad van keramiek wordt gemaakt van klei, bindmiddel en kleurpigment, waardoor het in heel erg veel kleuren en prints beschikbaar is. Keramiek is een gemaakt product en heeft daardoor een hoge mate van bestendigheid tegen hitte, krassen en vlekken.

Composiet

Het materiaal composiet bestaat voor 93% uit natuurproduct en voor 7% uit polyesterhars. Hierdoor komen nadelen zoals nerven of haarscheurtjes die je vaak bij natuursteen ziet minder vaak voor. Composiet is één van de hardste materialen, is in een groot kleurenpallet beschikbaar en is gepolijst zeer onderhoudsvriendelijk.

Kunststof

Een kunststof werkblad bestaat uit een vezelplaat waarop een toplaag is aangebracht. Op deze toplaag kan kleur en structuur worden aangebracht, voor zo’n realistisch mogelijk effect in bijvoorbeeld houtlook. Kunststof bladen hebben een lange levensduur en zijn erg onderhoudsvriendelijk.

Graniet

Dit materiaal is een natuursteen dat ontstaan is onder hoge druk in diepere aardlagen en is verkrijgbaar in diverse afwerkingen. De meest gekozen afwerking is gepolijst, omdat de kans op vlekken dan minder groot is. Ieder werkblad is een uniek stukje natuur en kan daardoor verschillen in kleur en structuur. Graniet is in veel verschillende kleuren beschikbaar.

Light beton

Een werkblad van beton: stoer, stevig en met een levendige uistraling. Een blad van light beton is 80% lichter en heeft een vuilafstotende coating. Dit type blad wordt vaak in een grijstint gekozen, maar is ook beschikbaar in zwart, saharatinten en zelfs groen!

Hout

Onze houten werkbladen zijn handmatig geselecteerd op kleur en structuur, ieder blad is daarom uniek. Het geeft een warme en tijdloze uitstraling en past bij vrijwel iedere kleur front.

Onze werkbladen bekijken?

Net echt

Er zijn gelukkig genoeg materiaalsoorten die de originele materialen perfect nabootsen. Dus staat gebruiksvriendelijkheid hoog op jouw wensenlijstje maar past dit niet bij het werkblad wat je voor ogen hebt? Bekijk dan eens of je de uitstraling kunt benaderen met een look-a-like zoals kunststof. Met de technieken van nu is dit vaak niet echt te onderscheiden.

Voel voor je beslist

Voel, voordat je jouw keuze maakt, eerst even hoe het materiaal aanvoelt. Harde materialen, zoals graniet en composiet, voelen al snel koud aan. Ze zijn ook een stuk geluidsgevoeliger: als je glas of aardewerk op het werkblad zet, hoor je dit goed. Een houten werkblad voelt warmer aan en dempt het geluid ook beter. Leg jouw voorkeuren en vragen gerust voor aan één van onze adviseurs. Zij denken graag met je mee. En komen vaak met oplossingen waar je zelf niet direct aan denkt.

Jouw droomkeuken realiseren?