Terug
Sluiten
image

Kunststof aanrechtbladen

Populairder dan ooit

Aanrechtbladen van kunststof zijn nog altijd veel gevraagd in keukens. De reden hiervoor is dat kunststof aanrechtbladen verkrijgbaar zijn in een uitgebreid kleurenpalet en bij elk budget. Daarnaast is kunststof heel gemakkelijk in het gebruik en onderhoud en gaat het kunststof materiaal lang mee. Lees meer over de mogelijkheden en voordelen van een kunststof aanrechtblad.

Samenstelling van kunststof

Om te begrijpen wat een kunststof aanrechtblad is, is het goed om te begrijpen wat de samenstelling is. Een werkblad van kunststof bestaat uit een basisblad van multiplex of vezelplaat waarop een 0,8 mm dikke hpl-toplaag is aangebracht. Dit is een stevige, slijtvaste laag die voor de duurzaamheid van het kunststof blad zorgt.

De varianten

Kies je voor een kunststof aanrechtblad, dan heb je de keuze uit twee varianten. De eerste is een blad met een steen- of houtstructuur. De hpl-toplaag is dan een replica van een steen- of houtmotief, eventueel met een reliëf toegevoegd. Je profiteert van het duurzame kunststof materiaal met een natuurlijke look. De tweede variant is vezelplaat of multiplex, waarbij de vezelplaat bestaat uit samengeperste houtvezels vermengd met lijm. Multiplex is opgebouwd uit dunne lagen hout die op elkaar gelijmd zijn.

Volop keuze in kleuren en afwerking

Waar je bij een granieten of composieten werkblad gebonden bent aan de natuurlijke steenkleuren, kies je bij een kunststof werkblad uit elke kleur die je wenst. Contrasterend of ton sur ton met de keukenfronten, aan jou de keuze. Ook voor de randafwerking zijn er meerdere mogelijkheden, van haaks tot rond of gefrijnd.

Onze tips voor onderhoud

Een kunststof aanrechtblad is duurzaam en gemakkelijk in onderhoud. Voor het dagelijks onderhoud is een vochtig doekje en mild schoonmaakmiddel voldoende. Voor periodiek onderhoud is er een speciale onderhoudsset verkrijgbaar. Hardnekkige vlekken zijn te verwijderen met spiritus of wasbenzine. Natuurlijk geldt voor kunststof net als voor elk aanrechtblad dat je vlekken zo snel mogelijk verwijdert en hete of ijskoude producten niet direct op het blad zet.

Inspiratie voor jouw kunststof aanrechtblad

Bekijk het aanbod van Wooning met eigen ogen

Is een kunststof werkblad iets voor jouw keuken? Breng dan een bezoek aan een van onze showrooms om de collectie met eigen ogen te bekijken. Hier bewonder je de verschillende mogelijkheden. Bovendien staan onze adviseurs hier voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je van een passend advies te voorzien.

Maak van je huis een Wooning

Bij Wooning slaag je altijd voor je keuken of badkamer, want met ruim 55 jaar ervaring is Wooning dé keuken- en badkamerspecialist van Rotterdam en omstreken. We bieden een ruime keuze voor ieder budget én smaak. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Wooning? Kom dan langs in één van onze zes vestigingen in de regio Rotterdam. De Wooning-specialisten blinken uit in kennis en kunde en hebben oog voor detail. Nergens word je zo persoonlijk geholpen.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE