Terug
Sluiten

Badkamer - plaatsen en montage

Bij het verbouwen en installeren van de badkamer komen er veel vragen op je af. Het plaatsen van de badkamer wordt dan ook vaak onderschat. Gelukkig zijn er handige tips waardoor het plaatsen van de badkamer een stuk eenvoudiger wordt. Ook kun je de badkamer laten plaatsen door vakmannen. Hierdoor ben je verzekerd dat de installatie van de badkamer nauwkeurig wordt uitgevoerd. Een badkamer installeren is voor Wooning een fluitje van een cent! Wij helpen je dan ook graag. Ontdek de mogelijkheden op het gebied van badkamer montage hier en laat je adviseren.

Badkamer zelf of laten installeren?

Wil jij je badkamer zelf monteren of laat je dit door vakmannen doen? Beide keuzes hebben een aantal voordelen. Wanneer je zelf je badkamer installeert zul je kosten op het uurloon van vakmannen besparen. Wanneer je kiest voor een nieuwe badkamer inclusief montage wordt het door vakmannen uitgevoerd. In dit geval ben je verzekerd van een nauwkeurige installatie. Ook kun je kiezen om een gedeelte van het werk uit te besteden. Het slopen van de badkamer is bijvoorbeeld een klus die je zelf al kunt uitvoeren. Wanneer je twee rechterhanden hebt en precies te werk gaat kun je het tegelwerk en het plaatsen van sanitair ook zelf doen. Laat echter de elektriciteit en het verleggen van leidingen altijd aan een vakman over. 

Koop je een nieuwe badkamer en wil je de montage het liefst uitbesteden? Kies dan voor een complete badkamer inclusief montage. Deze combi-deal is vaak goedkoper dan wanneer je zelf een monteur regelt. Tijdens een afspraak bij Wooning bespreken we de mogelijkheden van een complete badkamer inclusief slopen en montage.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE

Het proces van de badkamer installeren

Er komt vaak meer kijken bij de installatie van de badkamer dan je denkt. Want waar moet je beginnen en in welke volgorde voer je de installatie het beste uit? Om te beginnen is het belangrijk dat je de oude onderdelen compleet verwijdert. Daarna wordt er vaak gekozen voor het stucen van de wanden. Ook dien je rekening te houden met het aanleggen van aan- en afvoeren. De wanden en vloeren moeten betegeld worden en het nieuwe plafond moet worden voorzien van inbouwspots en ventilatie.

Koop je jouw badkamer bij Wooning? Een badkamerspecialist van Wooning zorgt er in dit geval voor dat het inmeten van de badkamer goed wordt uitgevoerd en regelt het bezorgen van de badkamer. Daarna kun je beginnen met het plaatsen en aansluiten van het sanitair. Wanneer je de badkamer ook laat installeren door Wooning ben je ervan verzekerd dat alle stappen zorgvuldig worden uitgevoerd. We krijgen vaak de vraag ‘Hoe lang duurt het installeren van een badkamer?’. De duur van de installatie hangt af van diverse factoren. De badkameradviseur van Wooning geeft je hier een nauwkeurige schatting in tijdens het adviesgesprek.

Wat kost het installeren van een badkamer?

De kosten van een badkamer plaatsen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo zijn de grootte van de badkamer, de materiaalkosten en gewenste afwerking bepalend voor de prijs. Je betaalt voor een grote badkamer met een luxe afwerking uiteraard meer dan voor een kleine badkamer met een simpele afwerking. De kosten van het plaatsen van een kleine badkamer ligt vaak rond de €3000, terwijl de kosten voor de montage van een grote, luxe badkamer soms wel €10.000 bedraagt.

Kortom, een antwoord op de vraag ‘Wat kost een badkamer plaatsen?’ kan niet direct gegeven worden en is afhankelijk van veel factoren. Wil je een schatting over wat jouw badkamer plaatsen kosten zullen zijn? Maak dan een afspraak bij Wooning en vraag een badkameradviseur om advies. Een badkameradviseur kan de kosten voor het installeren van jouw badkamer nauwkeurig berekenen.

Advies nodig voor de montage van jouw badkamer?

Heb je advies nodig voor het installeren van jouw badkamer of wil je de badkamer laten plaatsen door Wooning? Maak dan een afspraak met een badkameradviseur van Wooning en bespreek de mogelijkheden. De adviseur voorziet je van handige tips voor de badkamer montage of plant een afspraak in voor het monteren van de badkamer.