Terug
Sluiten
image

Badkamer inspiratie: de badkamer verbouwen

Maak van je huis een Wooning

Een badkamer verbouwen is vaak een onderschat proces. Er komt van alles bij kijken, zoals het bepalen van de indeling, het kiezen van nieuwe materialen en meubels, en het regelen van een badkamerinstallateur. Al met al ga je voor veel keuzes staan die invloed hebben op de kosten en tijdsplanning. Wooning helpt je daarom met enkele tips en tricks voor het verbouwen van je badkamer. Lees verder en laat je inspireren!

Kleine stappen, groot effect

De badkamer deels verbouwen

In sommige gevallen is een complete verbouwing niet nodig, waardoor je veel kosten en tijd kunt besparen. Zijn je wastafel, toilet, douche en eventueel andere badkamermeubelen nog in goede staat? Dan kun je overwegen om alleen de badkamervloer te vervangen. Door te kiezen voor nieuwe tegels creëer je gelijk een hele andere uitstraling in je badkamer, met relatief weinig werk. Ook door het plafond opnieuw te latexen geef je een frisse boost aan de ruimte. Daarnaast kun je met kleine interieuraanpassingen een groot effect creëren. Kies bijvoorbeeld voor LED-spotjes, wandplanken of mooie, groene planten ter decoratie.

 

De badkamer verbouwen van A tot Z

Een compleet nieuwe Wooning badkamer

Wil je de badkamer compleet vernieuwen? Dan zijn er een aantal vaste stappen die bij iedere verbouwing terugkomen. Zo begin je met het slopen van de oude badkamer, het aanleggen van de leidingen en het eventueel verplaatsen van elektra. Vervolgens ga je tegelen en voegen, waarna het sanitair geplaatst en aangesloten kan worden. Tot slot worden ook elektra en verlichting aangesloten. Bij Wooning kun je terecht voor wand- en vloertegels in alle soorten en maten. Ook vind je er sanitair van hoogstaande merken zoals Hansgrohe, Duravit en Villeroy & Boch. 

 

Ontwerp jouw badkamer in 3D!

Of je de badkamer nu deels of volledig gaat verbouwen, de eerste stap is altijd het bepalen van de nieuwe indeling. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan tijdens de verbouwing. Dankzij onze 3D-ontwerper kun je precies de indeling van je badkamer bepalen en krijg je een realistisch beeld van hoe jouw nieuwe badkamer eruit komt te zien. Ontwerp je badkamer in 3D direct via de gratis online tool! Heb je nog vragen of behoefte aan advies? Wooning nodigt je uit om je ontwerp mee te nemen naar een van onze winkels, waar onze deskundige adviseurs je graag te woord staan.