Terug
Sluiten
image

Badkamer met inloopdouche

Een badkamer met inloopdouche wordt de laatste jaren steeds populairder. Dit is begrijpelijk: een inloopdouche oogt chique en modern. Bovendien is een inloopdouche een praktische en veilige keuze. Zó de douche inlopen zonder opstapje, dorpel of badrand: dat is de luxe van een inloopdouche. 

Een inloopdouche ligt altijd op dezelfde hoogte als de rest van de badkamervloer. Dankzij de doorlopende vloer ontstaat een sfeer van rust en eenheid in de gehele badkamer. Een extra voordeel is dat het schoonmaken van de badkamervloer en douche met deze opstelling heel gemakkelijk gaat. Hoe de inloopdouche verder wordt ingedeeld, hangt af van de grootte en ruimte in je badkamer en natuurlijk je eigen wensen en smaak. Daarom geven je graag wat badkamer inspiratie voor een inloopdouche bij jou thuis.

Verschillende badkamers met inloopdouche

Een inloopdouche is zeker niet alleen voor grote badkamers weggelegd: ook kleine badkamers kunnen heel goed worden uitgevoerd met deze douche opstelling. Dankzij de volledig vlakke badkamervloer oogt een kleine badkamer met een inloopdouche groter. In een kleine badkamer is het aan te raden om voor één of meerdere vaste zijwanden te gaan om de ruimte van een beweegbaar zijpaneel of een ingebouwde nis of muur te besparen. Natuurlijk is een inloopdouche zonder zijwand het meest ruimtebesparend, maar deze optie is vaak minder geschikt voor kleinere badkamers omdat het water niet wordt tegengehouden.

Beschik je over een grote badkamer, dan is een open inloopdouche, zonder zijwand dus, vaak wel een optie. Hiermee creeër je een echt spa-gevoel bij je thuis en is er de volledige aandacht voor de rest van de badkamer. Deze opstelling staat dan ook vaak mooi bij een grote badkamer met bad en inloopdouche, waarbij het bad vaak los in de ruimte geplaatst wordt. Volledige aandacht voor het bad én douche gedeelte staat bij deze opstelling bovenaan.

In de meeste badkamers is een inloopdouche met zijwand echter de beste optie, waarbij er veel verschillende opties zijn. Afhankelijk van de beschikbare ruimte is een inloopdouche met één vaste zijwand, een schuifbare zijwand of twee vaste zijwanden mogelijk. Het is hierbij goed om te bedenken dat hoe meer afgesloten de doucheruimte is, hoe warmer deze wordt en blijft tijdens het douchen.

Maak een afspraak

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een inloopdouche bij jou thuis? Je bent van harte welkom om een afspraak te maken met één van onze woonadviseurs voor persoonlijk advies op maat én budget. We helpen je graag.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE