Terug
Sluiten
image

Een inloopdouche voor een luxe uitstraling

Een inloopdouche in je badkamer biedt veel mogelijkheden voor een mooie en praktische doucheruimte. Je badkamer heeft altijd wel een plekje waar je een inloopdouche kunt installeren. Het enige wat je nodig hebt voor deze stijlvolle douche is een wandje, een douchegoot en natuurlijk de douchekraan voor een fijne inloopdouche in de badkamer. Lees meer over de mogelijkheden van inloopdouches.

Een inloopdouche geeft ruimte

Een kenmerk van een inloopdouche is de ruimte. Met bijvoorbeeld een glazen wand als scheiding krijgt je badkamer een ruimtelijke uitstraling. Omdat je niet veel meer dan een dunne scheidingswand nodig hebt, is ook de douche zelf ruimtelijk wat het douchen comfortabel maakt. Zo kun je gemakkelijk een beschikbare hoek in de badkamer omtoveren tot een mooie en fijne inloopdouche.

Voor welke wand kies je?

Een inloopdouche aanleggen, begint met de keuze voor een wand en/of deur. Met een dunne glazen wand en deur heb je beperkte ruimte nodig en creëer je met het transparante glas een ruimtelijke en tegelijkertijd stijlvolle uitstraling. Een glazen wand kan los staan maar kan ook aan de muur bevestigd worden. Dat hangt grotendeels af van de indeling van je badkamer. Houd je van meer privacy? Dan kun je kiezen voor een betegeld muurtje als afscheiding. Een combinatie van beide is natuurlijk ook mogelijk.

De vloer van de inloopdouche

Ook voor de vloer zijn er verschillende mogelijkheden. Naast ruimte is een strak geheel een kenmerk van de inloopdouche. Een opstaande rand wil je daarom voorkomen. Een oplossing is om de tegelvloer door te laten lopen in de douche zodat je een strakke en ruimtelijke uitstraling krijgt. Ook zijn er douchevloeren verkrijgbaar die in de vloer geïntegreerd worden zodat er geen randen te zien zijn en de vloer er strak uitziet. Sommige van deze vloeren zijn voorzien van een onderhoudsvrije of antisliplaag.
 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van inloopdouches? Breng dan een bezoek aan een van onze showrooms. Onze adviseurs geven je graag meer informatie en laten je de mogelijkheden zien.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE