Terug
Sluiten

In het hart van het huis

De slimme keuken van Miranda en Joost

Miranda en Joost hebben zes kinderen. “De keuken is voor ons de belangrijkste plek in het huis. Het is dan ook een echte leefkeuken geworden, vol handigheidjes die je met een groot gezin als dat van ons goed kunt gebruiken.”

Een warme leefkeuken

Het huis van Miranda is in de basis licht en wit. De keuken is strak en ruimtelijk, maar ook sfeervol. “Het moest ondanks de moderne keuzes vooral niet te clean worden. Daarom kozen we voor een licht-eiken werkblad. Ik was bijna wéér voor wit gegaan, maar mijn dochter zei ‘doe nou eens wat anders mam!’. En dus werd het zwart. De Wooning-adviseur maakte een 3D ontwerp van de keuken. Dat hielp!”

Ontwerp jouw ideale keuken zelf

Net als in Japan

Het kookeiland is voorzien van een Japanse teppanyaki plaat: een RVS plaat waarop je, met slechts één lepeltje olie, eenvoudig je vlees, vis en groenten bereidt. Lekker, gezond én sfeervol: je serveert de gerechten direct na het grillen aan je tafelgenoten. Smakelijk! Of, op z’n Japans: itadakimasu!

De wijn altijd op temperatuur

De keuken van Miranda heeft een wijnklimaatkast. “Die kan ik iedereen aanraden. Je wijn is altijd perfect op temperatuur en dat doet zoveel voor de smaak.” Je wijn bewaar je het liefst in een donkere omgeving, met een goede luchtvochtigheidsgraad, stabiele temperatuur en constante luchtcirculatie. Een wijnklimaatkast, of wijnkoelkast, zorgt voor dit ideale klimaat. En dat proef je!

“Ik werk graag met moodboards. Online met Pinterest of gewoon, met een schaar en een stapel woontijdschriften. Voordat we bij Wooning binnenstapten had ik dan ook al een goed beeld van wat ik wilde.”