Terug
Sluiten

Vrijstaande baden

Vrijstaande baden hebben een chique en elegante uitstraling en zijn daarom razend populair. Waar vaste baden juist worden weggestopt in een hoekje, staat dit bad vrij van de muur. Omdat het vrijstaande bad niet tegen de muur staat lijkt het bad optisch groter en dient het als ware eyecatcher in de ruimte. Een vrijstaand bad is mogelijk in elke stijl en kan in iedere ruimte geplaatst worden, zelfs in een slaapkamer! De voordelen van een vrijstaand bad zijn eindeloos. Benieuwd naar de andere voordelen en de mogelijkheden van vrijstaande baden? Lees dan snel verder. Wooning licht de voordelen van vrijstaande baden uit en geeft je handige tips in deze blog.

Een eyecatcher in iedere ruimte

Het grootste voordeel van een vrijstaand bad is dat deze dient als eyecatcher in iedere ruimte. Het bad heeft namelijk een elegante uitstraling omdat het los staat van de muur. Aangezien het bad overal geplaatst kan worden, kun je het eenvoudig op een gewenste plek in het zicht plaatsen. Je kunt dit bad zelfs in een slaapkamer plaatsen! In dit geval breng je de ultieme rustmomenten van jouw dag samen naar één ruimte. Met een ensuite badkamer stap je namelijk vanuit je bed direct in bad. Naast de esthetische voordelen van een vrijstaand bad, is dit bad natuurlijk ook praktisch. Vrijstaande baden zijn verkrijgbaar in diverse vormen, waardoor je volledig naar wens in dit bad ligt. Een ander bijkomstig voordeel is dat het vrijstaand bad goed schoon te maken is. Aangezien de zijkanten los staan van de muur kun je er goed bij tijdens een schoonmaak. Hierdoor geniet je jarenlang van een bad als nieuw.

Badkranen voor een vrijstaand bad

Aangezien een vrijstaand bad in de meeste gevallen los staat van de muur is een vrijstaande badkraan nodig. Een vrijstaande badkraan is een kraan uit de vloer en heeft een luxe uitstraling. Deze kranen hebben namelijk een sierlijke, hoge poot en een brede uitloop. De vrijstaande badkranen zijn verkrijgbaar in vrijwel iedere denkbare kleur en zijn daarom perfect af te stemmen met jouw interieurstijl.

Houd je van een luxe uitstraling in jouw badkamer en wil je de kraan op laten vallen? Overweeg dan bijvoorbeeld eens een vrijstaande badkraan in wit, zwart, brons, koper of goud.

Uiteraard kun je een vrijstaand bad ook met een zijde tegen de muur plaatsen. In dit geval heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een kraan uit de muur. Ook deze kraan is volledig af te stemmen op jouw wensen en interieurstijl. Badkamer Industrial van Wooning is een mooi voorbeeld van een badkamer met vrijstaand bad.

Half vrijstaande baden

Ook een half vrijstaand bad is een mogelijkheid in iedere badkamer. In dit geval lijkt het bad van het vooraanzicht op een vrijstaand bad, maar wordt de achterzijde gemonteerd aan de wand. Een half vrijstaand bad neemt minder ruimte in beslag dan een volledig vrijstaand bad. Daarnaast kan er in dit geval gemakkelijk gebruik worden gemaakt van een badkraan aan de muur. Badkamer Forrest van Wooning is een prachtig voorbeeld van een badkamer met half vrijstaand bad.

Vrijstaand bad kopen?

Wil je een vrijstaand bad kopen en wil je hier meer inspiratie voor opdoen? Kom dan langs in een van de Wooning vestigingen en ontdek en test de baden in het echt. Plan vrijblijvend een afspraak om jouw droombadkamer samen te stellen, of plan een afspraak bij je thuis via dit telefoonnummer: 010 - 2696 306.

De adviseurs van Wooning helpen jou graag met het kiezen van de juiste producten voor in je badkamer en geven je een geheel vrijblijvend advies.