Terug
Sluiten

Trending: ton-sur-ton in je keuken of badkamer

Dé trend van dit moment. Misschien heb je het al voorbij horen komen: ton-sur-ton. Oftewel: alles in één kleurtint. Deze monochrome woonstijl zie je nu ook steeds vaker terug in keukens en badkamers.

Serene sfeer

Door je gehele ruimte in één kleur aan te kleden, creëer je serene sfeer. Ook straalt je ruimte automatisch meer luxe en rust uit, doordat alles goed bij elkaar zal passen.

Moodboards maken het makkelijker

Maar hoe pak je dat dan aan? Een moodboard maakt het een stuk makkelijker. We geven je een stappenplan:

  1. Ga naar Pinterest en bewaar alles op een bord wat je aanspreekt, met je woning in je achterhoofd. Dit kunnen plaatjes zijn van interieur, vloeren, keukens of badkamers, maar ook van een gebouw of misschien wel natuur. 
  2. Als je genoeg plaatjes hebt bewaard, kijk je naar het overzicht. Wat valt er op? Komt er één kleur veel terug? Wat vind ik mooi? Zie ik veel vierkante, harde vormen? Of juist veel ronde en zachte?
  3. Schrap de plaatjes die er minder goed bij passen en hou de plaatjes over die wél goed bij elkaar staan. 
  4. Neem je moodboard mee naar de winkel (of hou hem in je achterhoofd) en gebruik hem als leidraad bij het uitzoeken van je keuken, badkamer en vloer. 
  5. Samen met de verkoopadviseur ga je in de winkel een fysiek moodboard maken. Je kiest een kraan, een frontje, een werkblad en eventueel ook tegels en greepjes.

Past alles bij het moodboard dat je van te voren gemaakt hebt? Bravo! Dan heb je het al aardig onder de knie. Ben je toch voor iets anders gegaan? Ook helemaal goed. Je maakt immers van jouw huis een Wooning.

Tip!

Ga je (ver)bouwen? Dan kan je dit stappenplan natuurlijk ook toepassen op elementen door je hele huis. Gebruik het moodboard bij het uitkiezen van verf, behang, kozijnen en alle andere items die je gaat aanschaffen.

Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw huis?