Terug
Sluiten

Je droombadkamer ontwerpen bij Wooning

De badkamer is een plek waar je veel tijd in doorbrengt. Daarom verdient deze ruimte zeker wat extra aandacht. Het is echt een plek om tot rust te komen en te ontspannen. Met deze 5 stappen nemen we jou mee in een reis naar het ontwerp van de badkamer van je dromen.

Stap 1. Maak een moodboard dat bij jou past

Goed weten wat je wil, is de belangrijkste eerste stap. Pak een aantal badkamer tijdschriften en haal inspiratie uit onze uitgebreide badkamercollectie. Zoek elementen bij elkaar die jou aanspreken en maak zo een unieke collage afgestemd op jouw stijl. Denk hierbij aan sfeerbeelden, materialen en kleuren die passen bij dat wat jij voor ogen hebt. 

Stap 2. Kijk goed naar de ruimte

Bij het ontwerpen van een badkamer is het belangrijk dat je goed kijkt naar je ruimte. Of je nu een kleine of een grote badkamer hebt, voor iedere badkamer is er een geschikte inrichting. Zorg er dus voor dat je alles goed opmeet voordat je begint met het indelen van de ruimte, want meten is weten!

Stap 3. De functionaliteit hiervan

Nu je goed naar de ruimte hebt gekeken is het tijd voor de juiste indeling in jouw badkamer. Door de juiste indeling van bijvoorbeeld een bad of wastafel meubel kun je zelfs meer ruimte creëren, ook in een kleine badkamer. Een handige tool hiervoor is onze 3D-ontwerper, volg de stappen en richt je droombadkamer in. 

Stap 4. Bepaal je badkamerstijl

Er zijn eindeloos veel badkamer mogelijkheden, daarom is het belangrijk dat je begint bij het bepalen van de stijl. Houd je van donkere tinten en robuuste materialen? Dan past een industriële badkamerstijl perfect. Of vind je het belangrijk dat de badkamer warm, sfeervol en ruimtelijk oogt? Kies dan voor een landelijke badkamerstijl. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, wil je wat inspiratie opdoen? Bekijk onze badkamerstijlen online.

Stap 5. Wel of geen toilet toevoegen

Bepaal of je een toilet wil toevoegen in de badkamer. In een kleine badkamer is het handiger om het toilet apart te plaatsen. Zo houd je meer ruimte over voor een ruime douche en een mooi badkamermeubel. Beschik je over voldoende ruimte en wil je een complete badkamer met alle voorzieningen? Dan kan het toilet worden toegevoegd in jouw droombadkamer. 

Badkamer inspiratie opdoen?

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor jouw badkamer? Vraag dan ons gratis magazine aan en laat je inspireren. Wil je ontdekken hoe verschillende meubels in jouw badkamer staan? Gebruik van de gratis online 3D-tool en stel jouw eigen badkamer samen. Liever de mogelijkheden met eigen ogen bekijken? Kom dan gerust langs in een van onze winkels en maak een afspraak met een van onze badkameradviseurs. Ze helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes.

Nog meer inspiratie opdoen?