Terug
Sluiten

Lenteschoonmaak in de keuken

De lente is in aantocht! Dat betekent het juiste moment voor een grondige lenteschoonmaak. In deze blog geven we je tips voor het opruimen en schoonmaken van de keuken. Denk aan het efficiënt herinrichten van de keukenlades en je ontvangt handige opruimtips. Is jouw keuken ook aan een grondige schoonmaak- of opruimsessie toe? Laat je inspireren door de vele tips van Wooning!

Lades herinrichten zorgt voor orde

Lades in de keuken zijn ideaal! Je benut jouw beschikbare ruimte optimaal en je kunt overal gemakkelijker bij. Ook heb je veel verschillende mogelijkheden voor dieptes en breedtes. Een goed georganiseerde lade zorgt voor orde. Niet alleen in de keuken, maar ook in je hoofd. Nu zul je al het het keukengerei, de kruiden en je voorraden direct vinden. Onderstaand noemen we de lades die niet mogen ontbreken in jouw keuken, inclusief een handige tip van Wooning!

 • Besteklade
  Een goed georganiseerde besteklade is in iedere keuken essentieel. Is jouw keuken niet standaard voorzien van een besteklade? Ook zijn bestekverdelers los verkrijgbaar. Hierdoor sorteer je erg eenvoudig de diverse soorten bestek.
 • Een ondiepe, smalle lade
  Een ondiepe, smalle lade is erg geschikt voor benodigdheden zoals aluminiumfolie, huishoudfolie, bakpapier en snijplanken. Deze huishoudelijke producten gebruik je bijna dagelijks. Ideaal wanneer je deze direct bij de hand hebt.
   
 • Kruidenlade
  Een kruidenlade is een lade vol met jouw favoriete kruiden en oliën. Ook in deze lade is het fijn om te werken met ladeverdelers. Heb je deze niet? Ook hier kun je eenvoudig gebruik maken van bakjes. Dit is ideaal tijdens het koken. Je tilt de bakjes makkelijk uit de lade wanneer je deze nodig hebt. Tip! Kies voor een kleiner bakje met kruiden zoals peper, zout, olie en azijn. Deze kun je bij het dineren op tafel zetten om je gerecht extra op smaak te brengen.
   
 • Servieslade
  Door een speciale lade voor servies te reserveren, berg je hier netjes jouw prachtige servies op en haal je het er gemakkelijk weer uit.
 • Pannenlade
  Ook is een pannenlade onmisbaar in iedere keuken. Een lade heeft, ten opzichte van een kast, het grootste voordeel dat je niet al de pannen uit de kast hoeft te halen wanneer je de achterste pan nodig hebt. Pannen zijn makkelijk te stapelen in een lade. Tip: Gebruik panbeschermers om lang te genieten van je pannen. Dit zijn stoffen tussenschotjes, die je tussen de pannen legt bij het opstapelen. Hierdoor beschadigen de pannen niet.
   
 • Lade met opbergvakjes
  Een extra lade met opbergvakjes is erg geschikt om de keuken geordend te houden. Denk hier aan het opbergen van voorraad aan tupperware bakjes, bekers, broodtrommels en flesjes. Hierdoor zijn deze makkelijk binnen handbereik, wat erg handig is voor als je eten hebt bereid om mee te nemen naar werk of school.
   
 • Afvallade
  Mocht je veel plek hebben in de keuken, denk dan na over een afvallade. De vuilnisbakken zijn uit het zicht en zo ziet jouw keuken er nog netter en rustiger uit.

Opruimtips van Wooning!

 • Organiseer je spullen
  Leg soort bij soort. Zo overzie je alles veel beter en kun je alles makkelijker terugvinden.
   
 • Doe een grote schoonmaak
  Doe alle spullen die je niet meer gebruikt weg. Dit geldt voor zowel voedsel als keukengerei. Achter in de keukenkastjes vind je wellicht nog voedsel wat over de datum is. Daarom is het goed om eens in de zoveel tijd de gehele kastjes leeg te halen en opnieuw in te richten. Hierdoor voorkom je ook dat je producten nieuw koopt, terwijl je deze nog hebt.
   
 • Deel je keuken op in 'zones'
  Niets is fijner dan te werken in de keuken met zones. Onze fijnste inrichting vertellen wij je graag!
  - Zone 1: Voorraad
  - Zone 2: Opbergen
  - Zone 3: Spoelen en afval
  - Zone 4: Voorbereiden
  - Zone 5: Koken en bakken
  Deel aan de hand van deze zones ook je lades in. Keukengerei in de voorbereidzone, pannen in de koken en bakken zone, en ga zo maar door. 

Meer advies of inspiratie?

Wooning wenst je veel succes met de schoonmaak van jouw keuken! Wil je meer tips of inspiratie voor in de keuken? Blader door de inspiratieblogs van Wooning of bestel het gratis magazine. Hier bekijk je de nieuwste keuken- en vloertrends en lees je diverse tips. Ook in onze online trendboeken vind je talloze inspiratie en de mooiste trends op het gebied van keukens, badkamers en tegels.