Terug
Sluiten

Legpatronen van tegels in je badkamer

Ben je op zoek naar tegels voor je badkamer? Dan ga je hoogstwaarschijnlijk af op de kleur en vorm die je mooi vindt. Goed idee natuurlijk. Maar heb je ook al gedacht aan het legpatroon dat past bij de ruimte en de inrichting? Legpatronen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de ruimte groter lijkt. Ook als je op zoek bent naar levendigheid kun je veel doen met legpatronen. Lees hier een aantal manieren waarop je tegels kunt leggen en hoe je het uiterlijk van je badkamer hiermee bepaalt.

Vol- of halfsteensverband maakt het verschil

In een volsteensverband plaats je tegels recht boven elkaar. Dat zien we veel bij grote tegels in een kleine ruimte die daarmee voor rust zorgen. Je kunt er ook voor kiezen om een muur met bijvoorbeeld metrotegels in een halfsteensverband te bekleden. Denk aan het patroon van een bakstenen muur waarbij de tegels elkaar voor de helft overlappen. Dit klassieke tegelpatroon geeft de ruimte levendigheid.

Diagonaal verband voor eindeloze lijnen

Wil je de ruimte groter laten lijken? Dan is een diagonaal legpatroon een manier waarbij je badkamer optisch breder lijkt. Je draait vierkante tegels 45 graden waardoor de lijnen van de voegen eindeloos door te lijken lopen. Dat is precies waardoor de ruimte, dus ook met kleine, vierkante tegels, groter lijkt.

 

Een unieke ruimte met wildverband

Een wildverband betekent dat je tegels van verschillende formaten door elkaar legt, weliswaar in een uitgedacht patroon. Dit legpatroon geeft je badkamer een unieke uitstraling. Je kunt er eindeloos mee variëren: natuurstenen tegels in verschillende tinten voor een landelijke uitstraling, strakke tegels voor levendigheid en afwisseling en kleine tegeltjes van verschillende formaten voor een speelse uitstraling.

Klassieke look met visgraat

Een visgraat legpatroon doet denken aan statige huizen met hoge plafonds en antieke meubels. Ook in je moderne badkamer kun je met een ouderwets visgraatmotief een prachtige sfeer creëren. Denk aan een houtlook tegel in visgraat legpatroon met een losstaand bad voor een echt klassieke look. Een muur met tegels in visgraatpatroon is een echte blikvanger.

Op zoek naar inspiratie voor legpatronen?

Er zijn diverse manieren om je badkamer met tegels te bekleden. We laten je graag de mogelijkheden zien voor de nodige inspiratie. Vraag het gratis Wooning magazine aan dat boordevol badkamervoorbeelden en tips staat of breng een bezoek aan een van onze vestigingen.