Terug
Sluiten

Alles over kokend water kranen

Kokend water kranen zijn een echte trend in de Nederlandse keukens. Dat is natuurlijk niet voor niets. Je hoeft hiermee niet meer te wachten tot het water kookt. Een kokend water kraan maakt koken een stuk sneller en een kopje thee zetten is zo gedaan. Toch zijn er nog veel misverstanden als het gaat om kokend water kranen. Is het wel echt zo gebruiksvriendelijk en nog belangrijker: is het wel veilig? Wooning vertelt je graag alles over de kokend water kraan.

 

Voordelen van kokend water kranen

Direct kokend water uit de kraan brengt veel voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel is tijdbesparing. Soms moet je best lang wachten voordat water gekookt is. Doordat er direct kokend water uit je kraan komt, hoef je niet meer te wachten tot een pan met water kookt. Ook een kop thee zetten is snel gedaan. Daarnaast is een kokend water kraan ook energiezuinig. Enkel het verwarmingselement wordt namelijk geactiveerd om het water te verwarmen.

Ook bespaar je water met een kokend water kraan Je meet het water beter af door het kopje thee gelijk te vullen. Je hoeft ook niet meer wachten tot het water de juiste temperatuur heeft en verspilt daardoor ook geen water. Met een kokend water kraan geniet je ook altijd van zuiver water dankzij het filtersysteem in de kraan. Sommige kokend water kranen geven zelfs bruisend water, zoals de kokend water kraan van Grohe.

 

Veiligheid

De eerste vraag die veel mensen stellen over een kokend water kraan: is deze wel veilig? Het is altijd belangrijk om voorzichtig te zijn met kokend water. Daarom zijn er bij deze kranen extra maatregelen getroffen zodat de kranen veilig zijn. De gehele uitloop van de kraan is geïsoleerd, waardoor deze niet heet wordt.

Daarnaast is er een aparte hendel om kokend water te laten stromen, zodat je niet zomaar je vingers verbrandt. Deze hendel is ook voorzien van een kinderslot. Er komt alleen kokend water uit de kraan als het kinderslot is ingedrukt. Een kokend water kraan in de keuken is dan ook veiliger dan een waterkoker als je kinderen in huis hebt. Tot slot spettert de waterstraal niet. 

Diverse stijlen

Een kokend water kraan is erg functioneel. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat deze prachtig aansluit in jouw keuken qua design. De kokend water kraan van bijvoorbeeld Quooker is uitgevoerd in twee kleuren, roestvrij staal en chroom. Ga je liever voor een stoer design? Dan is de kokend water kraan van Aquahot+ wellicht wat voor jou. Deze kraan is naast de kleuren chroom en nickel ook verkrijgbaar in de kleur zwart. Dit geeft een unieke, stijlvolle uitstraling in iedere keuken. Of je nu een keuken hebt met een moderne, landelijke of industriële stijl: voor elke stijl is er een geschikte kokend water kraan om een prachtig geheel te creëren in jouw keuken.

Kom naar de winkel

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van kokend water kranen of wil je hier meer over weten? Kom dan gerust langs in een van onze winkels. Ontvang je liever deskundig advies van onze ervaren adviseurs? Wij raden je dan aan om een afspraak te maken. Zij hebben dan alle tijd om te bekijken wat de beste optie voor jou is.