Terug
Sluiten

Een bewuste Wooning creëer je zo

In deze blog delen we tips voor een bewuste levensstijl in je woning. Door bewuste keuzes in jouw woning te maken, draag je niet alleen bij aan een gezondere leefomgeving voor jezelf en je gezin, maar ook aan een duurzamere wereld. Van het verminderen van energieverbruik tot innovatieve keukenapparatuur; er zijn talloze manieren om bewuster te leven in huis. Met onze 6 tips kun je aan de slag om jouw woning om te toveren tot een bewuste, gezonde en duurzame plek om te wonen.

Tip 1: kies voor een Quooker kraan

Met een Quooker kraan in de keuken kun je direct kokend water tappen, waardoor je pannen minder lang op de kookplaat hoeven te staan. Daarnaast is een Quooker kraan ook water- en energiebesparend; de perfecte keuze voor een meer bewuste woning.

Tip 2: bereid je groenten in een stoomoven

Met een stoomoven maak je niet alleen heerlijke gerechten, het eten behoudt ook zijn voedingstoffen, vitamines en mineralen! Een stoomoven is daardoor een goede toevoeging wanneer je bewuster wilt leven met meer aandacht voor je gezondheid.

Nog meer inspiratie opdoen?

Tip 3: zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een slimme keuze voor een bewuste woning en bieden enorm veel voordelen. Naast dat ze duurzaam zijn, bieden ze ook financiële voordelen en onafhankelijkheid van het energienetwerk. Kies er bijvoorbeeld voor om jouw vaatwasser of wasmachine alleen te gebruiken wanneer de zonnepanelen energie leveren.

Tip 4: regenwater voor het toilet

Met een ondergronds waterbassin en een regenwatersysteem kun je het regenwater opvangen om deze te gebruiken om het toilet door te spoelen. Per spoelbeurt wordt er 6-8 liter water gebruikt, door dit te vervangen met regenwater maak je een bewuste keuze, voor een bewuste woning!

Tip 5: apparaten uit het stopcontact

Wanneer je apparaten weinig gebruikt, haal deze dan uit het stopcontact. Door het apparaat uit het stopcontact te halen verbruikt het apparaat geen stroom meer, waardoor je energie bespaart.

Tip 6: repareer je lekkende kraan of toilet

Een kraan die druppelt, verspilt al snel 4 liter water per uur. Een lekkend toilet nog veel meer. Door deze kleine problemen snel op te lossen, kun je jouw waterverbruik snel verminderen.

Meer smart home ontdekken?

Wil je nog meer leren over hoe je een bewuste woning kunt creëren? Bezoek de slimme Wooning in Bergschenhoek voor meer tips en inspiratie! Maak online een afspraak en kom langs!