Terug
Sluiten

De keukentrends voor 2022

De keuken is een van de belangrijkste ruimtes in huis en daarom is het essentieel dat deze plek voldoet aan de juiste stijl, sfeer en uitstraling. Smaken verschillen, maar veranderen ook met de tijd. Is jouw keuken toe aan wat aanpassingen of een totale transformatie? Lees dan snel verder en neem een kijkje in onze keukencollectie.

Keukentrends 2021

Sommige keukentrends uit 2021 nemen we ook weer mee naar 2022. De donkere keuken was en is bijvoorbeeld erg populair. De donkere keuken past in vrijwel ieder interieur en is makkelijk toe te passen. Deze unieke trend creëer je namelijk al door donkergrijze, -bruine of -zwarte kastjes en apparaten toe te voegen in de keuken.

Een andere trend die je in 2022 terugziet is de houtlook. Deze warme keuken is herkenbaar aan keukenkastjes met houttinten, maar ook aan de ronde en ovale vormen. Ben je op zoek naar een chique en moderne keukenstijl? Dan is marmer in de keuken de ideale trend voor jou. Met marmer kun je alle kanten op en de opties met deze natuursteen zijn eindeloos. 

Van donker naar warme, lichte kleuren

Een andere trend waarmee je alle kanten op kunt is het gebruik van warme, lichte tinten. De warme grijze kleur maakt van de keuken een lichte ruimte en straalt rust uit. Grijs is net als andere lichte kleuren makkelijk te combineren met andere keukenstijlen. Kies voor warme, lichte kleuren als je op zoek bent naar een stijlvolle keuken waarin je makkelijk kunt combineren.

Natuurlijke materialen

In een keuken met natuurlijke materialen kun je ook eenvoudig combineren. In deze keukenstijl heerst er een warme en aangename sfeer. Het is dan ook niet voor niks dat deze trend in 2021 al populair was. In deze keuken kun je gebruik maken van verschillende natuurlijke materialen zoals hout, marmer, beton, graniet of composiet. Deze natuurlijke materialen maken iedere keuken uniek. Ieder product is anders en geen enkele kleur is precies hetzelfde. Deze keukentrend is misschien spannend, maar je krijgt gegarandeerd een unieke, warme en sfeervolle keuken.

Marmer(look) in verschillende kleuren

De keuken met marmer geeft, net als de keukentrend met natuurlijke materialen, een unieke en warme uitstraling. Deze keukentrend is makkelijk toe te voegen door te kiezen voor een werkblad of achterwand van marmer. De keuken krijgt direct een luxe en chic uiterlijk. Wil je liever niet te veel geld besteden aan het veranderen van je keuken? Dan zijn onderdelen met een marmerlook een geschikte keus. Dit heeft dezelfde uitstraling, maar is voordeliger dan marmer.

Glaskasten voor je mooiste servies en accessoires

Ben je op zoek naar een manier om je mooiste servies op te bergen of je accessoires te presenteren? Dan zijn glaskasten de perfecte oplossing. Glaskasten zijn stijlvol, elegant en geven de keuken een moderne uitstraling. Ze zijn ook verkrijgbaar met verlichting, hierdoor creëer je een blikvanger in de keuken met een sfeervolle en warme uitstraling.

Indirecte verlichting

Een andere manier om van de keuken een sfeervolle en warme ruimte te maken, is het gebruik van indirecte verlichting. Dit licht is geschikt voor het verlichten van een grotere oppervlakte en zorgt voor weinig contrast tussen licht en schaduw. Dit maakt indirecte verlichting perfect voor een knusse en gezellige sfeer. Goede plekken zijn het aanrecht en het plafond. Een andere mogelijkheid is greeplijst verlichting. Dit versterkt de moderne uitstraling van een greeploze keuken. Met indirecte verlichting geef je de keuken een moderne en luxe uitstraling.

Gouden accenten

De laatste trend voor 2022 geeft jouw keuken ook een moderne en luxe uitstraling: goud. Het toevoegen van goud in de keuken is makkelijk gedaan en zorgt al snel voor een uniek effect. Een gouden kraan is een eyecatcher in de keuken en geeft het aanrecht ineens een andere uitstraling. Combineer de kraan met een gouden spoelbak voor het creëren van één geheel. Een andere manier om meer goud toe te voegen in de keuken is het gebruik van gouden accessoires. Zien we jouw keuken stralen in 2022?

Kom gezellig langs in één van onze vestigingen

De beste adviseurs staan voor je klaar:

Bergschenhoek    |    Den Haag    |    Naaldwijk    |    Spijkenisse    |    Vlaardingen    |    Rotterdam

Onze adviseurs brengen jouw woonideeën tot leven in een 3D ontwerp. Om er zeker van te zijn dat we álle tijd voor je kunnen maken, op een tijdstip dat jou past, maak je een afspraak met een adviseur naar keuze: