Terug
Sluiten

Wooning toont je 6x trends op het gebied van badkameraccessoires

Badkameraccessoires vormen de kers op de taart in jouw badkamer. Ze zorgen ervoor dat jouw badkamer er extra stijlvol uitziet en voegen veel sfeer toe. Badkameraccessoires komen in vele vormen en maten: van regendouches tot planten en van douchetrays tot kaarsen. In deze blog nemen we je mee langs zes accessoires die ervoor zorgen dat jouw badkamer eruit ziet om door een ringetje te halen.

1. Ronde spiegels

Een spiegel mag natuurlijk niet ontbreken in jouw badkamer. Deze is essentieel om ervoor te zorgen dat je er elke dag piekfijn uit ziet. Naast de functionele eigenschappen, kan een spiegel ook dienen als een mooie accessoire. Een echte trend wat betreft badkameraccessoires zijn ronde spiegels. De ronde vorm zorgt voor een mooi contrast met rechthoekige of vierkante voorwerpen in jouw badkamer.

2. Sunshower

Een van de grootste trends op het gebied van badkameraccessoires is de sunshower. Deze is het beste te omschrijven als een zonnewand voor in de douche. De sunshower bestaat uit een element dat je verwerkt in de muur van je douche, maar is ook aan te schaffen in een complete douchecabine. Met een sunshower geniet je van vele voordelen. Zo helpt deze tegen pijn en verkrampingen, reinigt de sunshower je poriën en zorgt deze voor de aanmaak van extra vitamine D. De sunshower is in meerdere formaten verkrijgbaar, zodat er altijd een exemplaar bij zit perfect voor jouw badkamer.

3. Regendouche

Met een regendouche voorzie je jouw badkamer meteen van een luxe, exclusieve uitstraling. Daardoor waan je je meteen in een wellness en dat komt niet alleen door het stijlvolle design van een regendouche. Het water van een regendouche kop omhult jou helemaal en voelt, afhankelijk van de straal waar jij voor kiest, aan als een zachte, zomerse regenbui of juist als een stevige stortbui. Er gaat niks boven een heerlijke, ontspannen douchebeurt na een lange werkdag of intensieve workout en met een regendouche ben je hiervan gegarandeerd.

4. Douche- of badtrays

Een andere badkameraccessoire trend is een douchetry of badplanchet. Dit is een plankje of rekje waar jij handig je douche- of badartikelen op uitstalt, zodat je deze altijd bij de hand hebt. Voor in bad is deze ook goed geschikt om bijvoorbeeld een wijnglas op te zetten. Deze leuke badkameraccessoire komt in verschillende vormen en maten. Op die manier kies je altijd voor een variant die naadloos bij de rest van jouw badkamerstijl aansluit.

5. Planten en bloemen

Planten en bloemen in de badkamer zorgen voor veel kleur en een natuurlijke uitstraling. Nu lijkt de badkamer wellicht niet de meest geschikte plaats voor planten en bloemen. Er zijn er gelukkig een aantal die bijzonder goed gedijen in jouw sanitaire ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een graslelie, de varen, aloë vera plant, kwartjesplant of een kleurige orchidee. Ook een lepelplant of een scindapsus is een goede optie. Als bonuspunt hebben deze twee laatste keuzes luchtreinigende eigenschappen, waardoor je geniet van een frisse lucht in jouw badkamer.

6. Wasmanden

Een wasmand wordt vaak alleen aangeschaft om zijn functionele eigenschap: het opbergen van vuile was of verplaatsen van schone was. Toch kan een leuke wasmand een ideale badkameraccessoire zijn. Ga bijvoorbeeld voor een rieten wasmand of een prachtige, stoffen wasmand. Een kunststof wasmand in een opvallend kleurtje trekt ook de aandacht naar zich toe. Met een unieke wasmand voeg je veel sfeer toe aan jouw badkamer.