Terug
Sluiten
image

Een badkamer ontwerpen met Wooning

Een badkamer ontwerpen vraagt om creativiteit en een dosis tijd. Bij Wooning weten wij dat als geen ander. De badkamer is een belangrijk onderdeel van je woonruimte waar je dagelijks tijd doorbrengt. Dan is het fijn als het een ruimte is waar je je prettig voelt. Bovendien wil je er zeker van zijn dat je kwalitatief goede producten in huis haalt voor probleemloos gebruik van je badkamer. Lees hier wat bij een badkamer ontwerpen komt kijken en waar je op moet letten.

Stap 1: wat is je budget?

Voordat je begint met ontwerpen of nadenken over je wat je minimale wensen zijn, is het handig als je weet wat je maximale budget is. Daarmee maak je het jezelf gemakkelijker om keuzes te maken en weet je of je mogelijkheden hebt voor bijvoorbeeld luxe sanitair of extra opbergruimte.

Stap 2: waar moet de badkamer aan voldoen?

Nu je weet wat je uit kunt geven, bedenk wat je nodig hebt in de badkamer. Hecht je veel waarde aan een dubbele wastafel omdat je een huishouden met meerdere personen hebt? Zet deze dan bovenaan je lijst. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een bad, een dubbele douche, mengkranen en de opbergruimte die je nodig denkt te hebben.

Stap 3: maak een eerste ontwerp met de online 3D-tool

Nu kun je beginnen met het ontwerpen van je badkamer. Een handige tool die je door al de juiste stappen heen leidt, is de Wooning online 3D-tool. Deze vul je stap voor stap in en dwingt je tot nadenken over praktische zaken als de aansluitingen voor de elektriciteit en het water, waar je de radiatoren wenst en hoeveel stopcontacten je nodig denkt te hebben. Maar natuurlijk ga je ook inrichten aan de hand van een ruime keuze aan tegels, sanitair en badkamermeubels. Als je de tool helemaal ingevuld hebt, bekijk dan het 3D-overzicht. Zo gaat je badkamer eruit zien! Desgewenst kun je het ontwerp aanpassen totdat het aan je wensen voldoet.

Bezoek een van onze showrooms

Ga jij je badkamer zelf ontwerpen en kun je inspiratie of hulp gebruiken? Breng dan een bezoek aan een van onze showrooms waar onze adviseurs je graag verder helpen met de inrichting van je badkamer.