Terug
Sluiten
image

De ideale inrichting van je badkamer

Je nieuwe badkamer inrichten, is een leuk project. Het is immers een prettig idee dat je straks jouw perfecte badkamer binnen stapt compleet met jouw wensen, van een fijne douche tot mooie tegels. Badkamerruimtes zijn er in allerlei afmetingen, maar ook sanitair en meubels zijn verkrijgbaar in alle mogelijke maten. Wij geven je tips voor een efficiënte badkamerindeling die ook een kleine ruimte compleet maakt en waarmee hij zelfs groter kan ogen.

Wat zijn je wensen?

Voordat je begint met de indeling van je nieuwe badkamer, bedenk eerst wat je erin wilt hebben. Wil je een dubbele wastafel, een bad of alleen een douche? Heb je opbergruimte nodig in je badkamer en hoeveel? Kies je voor luxe of standaard? Het is handig als je van tevoren weet wat je minimale wensen zijn waaraan je badkamer moet voldoen. Met de 3D-ontwerper van Wooning kun je alvast inspiratie opdoen.

Maak gebruik van scheidingswanden

Met een wand in je badkamer zorg je voor een efficiënte indeling van de ruimte. Een scheidingswand is om twee redenen handig: je kunt er bijvoorbeeld het toilet achter plaatsen, zodat je privacy houdt in de badkamer. Maar het is ook een manier om een kleine ruimte te voorzien van een efficiënte indeling, omdat je bijvoorbeeld aan de ene kant de wastafel hangt en aan de andere kant de douche of het bad plaatst. Zo maak je maximaal gebruik van de badkameroppervlakte.

Opbergruimte houdt het overzichtelijk

Kasten in je badkamer houden de ruimte netjes en overzichtelijk. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk gesloten kasten hebt om je badkamerbenodigdheden en apparaten in op te bergen. Een rommelige ruimte oogt kleiner, dus zet alles zoveel mogelijk in lades of kasten. Je kunt kiezen voor standaard badkamermeubels of voor maatwerk, bijvoorbeeld onder een schuin dak of in een loze hoek.

Kleine ruimte die groot oogt

Wil je een kleine badkamerruimte groter laten ogen, dan zijn daarvoor verschillende mogelijkheden. Zo zorgen bijvoorbeeld zwevende toiletten en badkamermeubels voor een ruimtelijk uiterlijk. Maar ook met tegels kun je veel doen. Met grote tegels die je door laat lopen van de vloer naar de muur, lijkt de ruimte optisch groter. En als laatste zorgen lichte kleuren en spiegels voor een lekkere, ruime badkamer.

Maak een afspraak met onze badkamerexpert

Kun je hulp of inspiratie gebruiken bij de indeling van je badkamer? Maak dan een afspraak met een badkamerspecialist van Wooning. Hij of zij adviseert je graag over de mogelijkheden van jouw badkamerruimte.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE