Kleine badkamer inrichten - Tips
Terug
Sluiten
image

Kleine badkamer

Zonder in te leveren op comfort

Kleine badkamers hoeven niet in te leveren op comfort en luxe. Als je de inrichting efficiënt ontwerpt, kan ook een kleine badkamer ruim ogen en van alle gemakken worden voorzien. Wooning geeft tips en inspiratie voor ieder formaat en budget.

De basics

Begin bij het ontwerpen van een kleine badkamer bij de basis: beslis waar het toilet, de wastafel en de douche komt te staan. Als je de basis hebt ingedeeld, weet je precies hoeveel ruimte je over hebt voor bijvoorbeeld de badkamerkastjes en accessoires. Tip: laat de toilet achterwege als je deze ook in een aparte ruimte kunt plaatsen. Dit scheelt in een kleine badkamer enorm. Onze specialisten helpen je graag bij het inrichten maar je kunt uiteraard ook gebruik maken van onze budgetplanner. Zij weten precies hoe je een kleine badkamer effectief kunt indelen. Begin meteen met ontwerpen door onze handige 3D planner te gebruiken. Met de planner zie je meteen wat de mogelijkheden voor jouw badkamer zijn.

Tips voor een kleine badkamer

Een kleine badkamer lijkt al snel vol. Probeer daarom de ruimtelijkheid te behouden door voor lichte, vrolijke kleuren te kiezen. Pas ook op met een te druk patroon op de tegels en muren. Een zwevend toilet zorgt ervoor dat je meer vloer overhoudt, wat minder vol oogt. Kies ook voor platte badkamerkastjes en een kleinere wastafel met een hoge kraan. Een hoge kraan geeft een ruimtelijk effect, zonder daadwerkelijk aan ruimte in te leveren.

Bad, Douche of beiden?

Veel mensen dromen van een badkamer met een bad, maar laten deze droom snel varen als de badkamer aan de kleine kant is. Dat hoeft echter niet. Ook in een kleine badkamer kun je een bad plaatsen. Kies bij voorkeur een zitbad. Deze zijn hoger en daardoor vaak smaller dan een ligbad, waardoor ze minder ruimte innemen. Helemaal nieuw is de inloopdouche/bad combinatie, waarbij je een klein bad met een deurtje hebt. Ook ideaal om te douchen, je hoeft namelijk niet over een badrand te stappen. Perfect voor kleine badkamers.

Ontvang het gratis inspiratie magazine

Vraag nu geheel vrijblijvend het Wooning Magazine aan. Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE