Terug
Sluiten
image

Kleine badkamer

Een kleine badkamer kan aangenamer zijn dan je in eerste instantie denkt of momenteel ervaart. Net zoals je bij het inrichten van de woonkamer nadenkt over de stijl, is dit ook belangrijk bij de indeling van een kleine badkamer. Hoe dat eruit kan zien, leggen we hieronder graag voor je uit!

Kleine badkamer indelen

Bij de opstelling van een badkamer raden wij aan om eerst een plattegrond te maken van de ruimte. Dit zorgt voor meer overzicht. Denk vervolgens na over welke meubels je wil plaatsen. Ga je voor een complete kleine badkamer met een bad, inloopdouche en wc? Of kies je voor een bad of douche in een mini badkamer? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

Met de gratis 3D tool van Wooning kun je zelf aan de slag om je eigen badkamer indeling te ontwerpen en te bekijken wat er voor jouw nieuwe badkamer allemaal mogelijk is.

Kleine badkamer met bad

Wij begrijpen maar al te goed dat een bad een verrijking is voor de badkamer. In een kleine badkamer is dit ook zeker mogelijk. Een hoekbad is in dit geval de beste optie. Dit bespaart meer ruimte in vergelijking met een normaal bad. Kies uit verschillende modellen, zoals een vijf- of zeshoek, een asymmetrisch bad of kwartrond. Een bad zorgt ook in een kleine badkamer voor een optimale plek van ontspanning en rust. Daarnaast geeft een bad een luxe en moderne uitstraling in de ruimte.

Kleine badkamer met inloopdouche

Een ander idee om luxe toe te voegen aan de badkamer is een inloopdouche. Hierdoor lijkt de kleine badkamer ook groter en ruimtelijker. Met een glazen zijwand versterk je dit effect. Het voordeel van een inloopdouche is dat je geen rekening hoeft te houden met deuren die open moeten of afmetingen van douchebakken. Een inloopdouche staat elegant en dit is precies de stijl die past bij de kleine badkamer. Dankzij de bespaarde ruimte past er makkelijker een bad of toilet in de badkamer.

Kleine badkamer met douche

Wil je toch liever de oude vertrouwde douche? Dit is ook een goed idee voor de kleine smalle badkamer. Met een kwartronde douche bespaar je meer ruimte dan met een vierkante douchecabine. Kies je voor een schuif- of draaideur? In dit geval hoef je geen rekening te houden met deuren die ergens tegenaan komen. Een douchewand is ook een goede keus voor een kleine douche. Om te genieten van een heerlijke douche waarin je zelf ook genoeg ruimte hebt, is een nis in de muur extra praktisch. Zet al je toiletartikelen hierin en geniet van een comfortabele douche in een kleine badkamer. Met een kleine douche houd je genoeg ruimte over voor een douche en wc in de badkamer.

Kleine badkamer met toilet

Misschien heb je momenteel een kleine badkamer zonder toilet, maar wil je hier graag verandering in brengen. Een kleine badkamer met inloopdouche en wc is een goede keus, omdat je het toilet dicht tegen de douchewand kunt plaatsen. Een wc in een kleine badkamer is ook een goede keus wanneer je dit combineert met een gewoon bad, of nog beter: een douchebad.

Hoe laat je een kleine badkamer groter lijken?

Een kleine badkamer groter maken, is in de meeste gevallen een hele klus of helaas niet mogelijk. Wat wel kan: de badkamer groter laten ogen! De verlichting van de badkamer is hierbij van belang. Een raam waar natuurlijk licht doorheen schijnt, zorgt ervoor dat de compacte badkamer groter lijkt. Kies voor lichte kleurtinten, zoals wit, crème en lichtgrijs. Kies daarnaast voor grote tegels en voor een klein formaat wastafel of badkamermeubel. Zoek je nog een manier om de handdoeken op te bergen? Kijk dan eens naar een lange of hoge kast aan de muur. Met een spiegelkast vang je twee vliegen in één klap: de spiegel maakt de badkamer ruimtelijk en de kast is ideaal voor het opbergen van toiletartikelen.
 

Ben je nieuwsgierig geworden? Plan eenvoudig online een afspraak bij Wooning.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden in een kleine badkamer? De adviseurs van Wooning helpen je graag. Plan vrijblijvend een afspraak bij één van onze showrooms en ontdek alle mogelijkheden. 

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE