Terug
Sluiten
image

Creatief en mooi gebruik van je schuine dak

Een badkamer met schuin dak lijkt misschien moeilijker in te delen. Maar niets is minder waar, want er zijn veel mogelijkheden voor een gezellige en praktische badkamer met schuin dak. Ontdek hoe je met een slimme aanpak je schuine dak optimaal kunt gebruiken en de leukste en gezelligste badkamer maakt.

Let goed op de hoogte

De uitdaging van de badkamer met schuin dak is natuurlijk de stahoogte. Het lage en schuine plafond waar in sommige gevallen de houten balken mooi zichtbaar zijn, is juist zo kenmerkend voor de knusheid. Maar wil je je hoofd niet stoten, dan is vooral bij je wastafel en douche van belang dat je minimaal twee meter stahoogte hanteert. Let er bij je ontwerp dus op dat je bij het hoogste punt de wasgelegenheden aanlegt om te voorkomen dat je niet kunt staan.

Hoe gebruik je het schuine deel?

Het schuine gedeelte kun je heel goed gebruiken voor kasten of eventueel het toilet. Maar ook voor een bad is het schuine deel een prima plek. Alleen voor het in- en uitstappen heb je ruimte nodig, maar verder niet. Zelfs een douche kan onder het schuine deel zolang je de douche maar op het hoogste punt hangt. Heb je boven het bad of de douche een dakraam? Dan geniet je van heerlijk zonlicht of douche je ’s avonds onder de sterrenhemel!

Slimme oplossingen

Met een schuin dak en dus geen rechttoe rechtaan ruimte heb je al snel ruimte over die je slim kunt benutten. Een stukje muur onder het schuine dak bijvoorbeeld kun je bekleden met planken voor je badkamerspullen. Maar ook als het schuine dak scherp richting de vloer loopt, dan kun je met een wandje ruimte creëren voor bijvoorbeeld leidingen of het inbouwreservoir van het toilet. Ook een kast is een handige mogelijkheid.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je meer informatie of kun je hulp gebruiken bij de indeling van de badkamer? Breng dan een bezoek aan een van onze showrooms. Onze adviseurs staan je graag te woord en laten je de mogelijkheden zien.

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE