Terug
Sluiten
image

Badkamer met schuin dak

Een badkamer met een schuin dak is vaak een prachtige ruimte in huis. Het indelen van deze plek kan soms een uitdaging zijn. Wij staan voor je klaar om je het beste advies te geven over badkamers met een schuine wand.

Inspiratie voor een badkamer met schuin dak

Bekijk voor de indeling eerst de plattegrond van de badkamer met schuin dak. Waar komt de douche, het bad en de wastafel? Probeer verschillende opstellingen en kijk naar wat het mooist en meest praktisch is.

De uitdaging van de badkamer met schuin dak is natuurlijk de stahoogte. Het lage en schuine plafond waar in sommige gevallen de houten balken mooi zichtbaar zijn, is juist zo kenmerkend voor de knusheid. Maar wil je je hoofd niet stoten, dan is vooral bij je wastafel en douche van belang dat je minimaal twee meter stahoogte hanteert. Let er bij je ontwerp dus op dat je bij het hoogste punt de wasgelegenheden aanlegt om te voorkomen dat je niet kunt staan.

Bad onder schuin dak

Een praktische oplossing is om het bad onder het schuine dak te plaatsen. In een bad hoef je enkel te liggen of te zitten, dus kom je niet met je hoofd tegen het plafond. Je kunt ook het bad voor een deel in de vloer bouwen, hierdoor heb je minder hinder van het schuine dak. Heb je boven het bad een dakraam? Dan geniet je van heerlijk zonlicht of douche je ’s avonds onder de sterrenhemel!

Douche onder schuin dak

Wil je geen bad of wil je deze liever op een andere plek? Misschien is een inloopdouche onder een schuin dak een betere keus. Dit geeft de badkamer direct een luxe en moderne uitstraling. Hang de douche op het hoogste punt om iedere keer optimaal te genieten en te ontspannen. Heb je een badkamer met schuin dak, maar wil je geen inloopdouche? Als de ruimte het toelaat, is een douchecabine ook mogelijk onder een schuin dak. Laat deze eenvoudig op maat maken en geniet van een heerlijke douche in de badkamer.

Wastafel onder schuin dak

Heb je wat anders in gedachten en wil je geen bad of douche onder het schuine dak? Een wastafel is ook een goede optie om onder deze wand te plaatsen. Dit is alleen aan te raden als jij en de mensen waarmee je samenwoont niet het hoofd stoten bij het rechtop staan.

Grote badkamer met inloopdouche

Waar je wel makkelijk rechtop kunt staan, is onder de inloopdouche. Vooral bij een brede badkamer is een inloopdouche een aanrader, het ruimtelijke gevoel wordt daarmee extra versterkt. Een grote badkamer met inloopdouche is het beste van twee werelden. De ruimte, uitstraling en het gevoel zorgen voor extra geluk in de badkamer.

Ben je nieuwsgierig geworden? Plan eenvoudig online een afspraak bij Wooning.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een badkamer met schuin dak? De adviseurs van Wooning helpen je graag. Plan vrijblijvend een afspraak bij één van onze showrooms en ontdek alle mogelijkheden. 

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE