Terug
Sluiten
image

Badkamer met bad en douche

Een badkamer met bad en douche: hoe doe je dat? Het korte antwoord is: dat is in elke ruimte anders. De grootte en de vorm van de badkamer bepalen welke mogelijkheden je hebt. Van een douchebad, een los bad, een losse douche en alles er tussenin: we vertellen je graag over de mogelijkheden van een badkamer met een bad en douche bij jou thuis.

Bad met douchegedeelte 

Een populaire keuze om de lusten van een bad én douche in de badkamer te combineren, is om een bad met douchegedeelte te plaatsen. Zo’n type bad wordt ook wel een douchebad of een bad met douchezone genoemd. Met deze optie bespaar je veel ruimte en geniet je toch van beide mogelijkheden. Binnen deze categorie zijn er verschillende opties. De simpelste en vaak goedkoopste mogelijkheid is om een rechthoekig bad te plaatsen met de douchekop aan de muur. De douchekop kun je aan de korte zijde van het bad plaatsen of juist in het midden van het bad aan de muur. Met de laatste optie, kun je in het midden van de badkuip staan en heb je genoeg ruimte om te bewegen. Een andere optie is om een speciaal bad met douchegedeelte aan te schaffen. Deze typen bad hebben een bredere en vaak ronde uitsparing aan één zijde van de badkuip, waardoor je hier veel bewegingsruimte hebt als je doucht. Aan deze zijde wordt dan ook de douchekop aan de muur bevestigd. Waar je ook voor kiest, het is altijd belangrijk een douchewand te plaatsen op de badrand. Hiermee voorkom je een natte badkamervloer rondom het bad na een douchesessie. Er zijn talloze douchewanden die je gemakkelijk op de badrand plaatst, zodat er altijd één bij zit die perfect bij je badkamer past. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een douchegordijn, een simpele en goedkope oplossing.

Bad met inloopdouche

Een vrij nieuwe trend op bad-douche gebied is de bad met inloopdouche. Omdat veel mensen het een nadeel vinden dat je bij een bad met douchegedeelte over de badrand heen moet stappen als je een douche wil nemen, is de bad met inloopdouche gecreëerd. Bij deze bad-douchecombinatie is er een deur geplaatst in de badkuip, waardoor je met alle gemak de douche in loopt. Zo geniet je van de lusten van een bad-douche combinatie zónder de lasten. Als je een bad wil nemen, houd je de deur simpelweg gesloten. Vaak wordt gekozen voor een hoge deur, zodat de deur ook gelijk als douchewand dient. Hierdoor komt er geen water op de vloer tijdens het douchen. Als je badkamer de juiste indeling heeft voor een bad met inloopdouche, is dit zeker een mooie optie om te overwegen.

Bad en losse douchecabine

Tot slot is de combinatie van een los bad met en een losse douchecabine natuurlijk ook een perfecte optie om te genieten van zowel een bad als douche in de badkamer. Natuurlijk moet de vorm en grootte van de beschikbare ruimte dit toelaten, maar ook met een kleine badkamer past deze optie vaker dan je denkt. Je kunt altijd langskomen in de winkel of een afspraak maken met één van onze deskundige adviseurs om te bekijken wat de mogelijkheden zijn in jouw badkamer.

Ben je nieuwsgierig geworden? We helpen je graag!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een badkamer met een bad en douche bij jou thuis en wil je graag ons complete assortiment bekijken? Je bent van harte welkom in onze winkel of maak een afspraak. Onze deskundige adviseurs helpen graag om te kijken wat de mogelijkheden voor jouw badkamer en budget zijn. En wie weet sta jij binnenkort voor de keuze tussen een hete douche of een warm bad in jouw badkamer!

Ontvang het nieuwe inspiratie magazine

Wooning heeft een nieuw inspiratie magazine! Kijk binnen bij klanten thuis en laat je inspireren door onze uitgebreide keuken- en badkamercollectie. Dit is hét startpunt om van jouw huis een Wooning te maken. Vraag nu geheel vrijblijvend het nieuwe Wooning Magazine aan. 

  • PRAKTISCHE TIPS & ADVIEZEN VAN ONZE ADVISEURS
  • BOORDEVOL TRENDS EN INSPIRATIE